Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Namerno zaužitje rdeče mušnice

Policijska kronika: Namerno zaužitje rdeče mušnice

Policisti so v minulem tednu, med drugim, na pomoč priskočili tudi zakoncema, ki sta na Veliki planini nalašč zaužila rdečo mušnico, obravnavali pa so tudi vrsto prekrškov, kaznivih dejanj in drugih dejanj lokalnih tolovajev, zlikovcev in razgrajačev, ki za svoje prismuknjeno vedenje sploh ne potrebujejo jesti norih gob.

Kronika PP Kamnik (21. do 27. 9. 2020)

POMOČ ZMEDENEMU OBČANU
21.09.2020 – Pred vhodom v občinsko stavbo je sedel občan, ki je med pogovorom deloval zelo zmedeno in kazal znake duševnih motenj. V prisotnosti  policistov je bil z ekipo nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Kamnik odpeljan na zdravljenje.

NAMERNO ZAUŽITJE RDEČE MUŠNICE
21.09.2020 – Policisti so, s skupaj z dežurno ekipo nujne medicinske in helikopterske pomoči, nudili pomoč pri prevozu na zdravljenje v UKC Ljubljana zakoncev, ki sta namerno zaužila popečeno gobo rdečo mušnico, ki jo je občan našel pred kočo. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, kaj vse sta občana, poleg slabosti in bruhanja, ob zaužitju “nore gobe” občutila (in videla) sicer ni znano, se pa nadejamo, da se jima morda prikaže tudi kaka položnica.

TATVINA VOZILA NA TUNJIŠKI
22.09.2020 – Neznani storilec je na parkirišču na Tunjiški cesti izvršil tatvino osebnega vozila znamke Renault Megan, bele barve, reg. št. LJ017-NU, ga odpeljal neznano kam in oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE V GOLICAH
22.09.2020 – Na bencinskem servisu v Golicah je neznanec izkoristil nepazljivost občanke, ki je na strehi vozila pustila denarnico in jo odtujil. Sledi pregled videoposnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V STAHOVICI
23.09.2020 – Voznik tovornega vozila je v Stahovici, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, z desnim delom vozila trčil v marmorno stopnico stanovanjske hiše in odpeljal naprej. Policisti so voznika kasneje izsledili, ga soočili s prekrškom in mu izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VPIJOČI ŽALILEC
23.09.2020 –
Policisti so posredovali v Kamniku, kjer kršitelj vpil, žalil in se nedostojno vedel do občanke. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU
23.09.2020 – V Volčjem Potoku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA V SUHADOLAH
24.09.2020 – V Suhadolah je, zaradi neprilagojene hitrosti voznice, prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznica trčila v prometni znak in se lahko telesno poškodovala. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEDOSTOJNA PIVSKA BRATA
24.09.2020 – Policisti so posredovali v lokalu, kjer sta se občana nedostojno vedla, žalila in vpila druga na drugega. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
24.09.2020 – V središču Kamnika je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.17 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
25.09.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je 24.09.2020 na bankomatu SKB banke v središču mesta dvignil denar, ki pa ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
25.09.2020 – Na Kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami, ki jo je, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, povzročila voznica, ki trčila v pred seboj stoječe vozilo, ki je stalo v koloni, kar je povzročilo verižno trčenje. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA DENARJA IZ TOVORNEGA VOZILA
26.09.2020 – Občan je policiste obvestil o tatvini denarja iz odklenjenega tovornega vozila. Storilec je pristopil do vozila in iz denarnice, ki je bila v predalu, odtujil večji znesek denarja. Na podlagi pridobljenih posnetkov na kraju dejanja in pregledu le-teh, so policisti storilca prepoznali, denar so zasegli in vrnili oškodovancu.. Zoper znanega storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA V SREDIŠČU MESTA
27.09.2020 –  Policisti so v centru Kamnika, zaradi preglasnega predvajanja glasbe, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo naknadno izdan plačilni nalog.