Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nasilen partner, lovec brez kamere in intervencija v domu starejših občanov

Policijska kronika: Nasilen partner, lovec brez kamere in intervencija v domu starejših občanov

Kamniški policisti so si minuli teden dajali opravka s tatinsko srako, ki je lovcem ukradla kamero, prometnimi nesrečami ter vlomi, nekaj manjšimi zasegi droge, nesramnim starejšim občanom in družinskim nasilnežem, ki mu je bila izrečena prepoved približevanja.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 25. 8. 2019)

TATVINA LOVSKE KAMERE V PALOVČAH
19.08.2019 – Neznani storilec, ki bi ga morda lahko primerjali s tatinsko srako, je v gozdu pri naselju Palovče odtujil lovsko kamero za nadzor divjadi. Odnesel je kamero znamke Denver WCM, z nečednim dejanjem pa je oškodoval lovca, ki jo je namestil. Tatinskega gozdnega obiskovalca, ki ga je kamera, razen pri kraji, morda zalotila oz. posnela tudi pri prešuštvovanju, bodo poskušali izslediti policisti, saj bodo še naprej zbirali obvestila, na pristojno državno tožilstvo pa posredovali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
19.08.2019 – V Mengšu so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki se je v nesreči lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
19.08.2019 – Policista sta imela na območju Drnovega v postopku osebo, ki ji je bila zasežena  neznana rjava snov v alu foliji in zavarovana z vrečko. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami prepovedana, sta policista snov zasegla, po analizi pa bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZA DRUŽINSKIEGA NASILNEŽA
20.08.2019 – Policisti so bili na območju Kamnika obveščeni o nasilju v družini, pri čemer je partner v stanovanju nad svojo partnerico že dlje časa izvajal psihično nasilje, ki se je stopnjevalo tudi v fizično nasilje. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršitelja, oškodovanka pa se je zaradi tega počutila ogroženo in prestrašeno, je bilo po zbranih obvestilih, na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, nasilnežu odrejena prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

 VLOM V VOZILO V STAHOVICI
20.08.2019 – Policisti so na makadamskem parkirišču v Stahovici obravnavali vlom v vozilo iz katerega je bil odtujen sprej in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
21.08.2019 – V naselju Kamnik je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice na prehodu za pešce v času, ko je bil na prehodu otrok s skirojem, kateri se je lahko telesno poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA  V DOMU STAREJŠIH OBČANOV
22.08.2019 – V domu starejših občanov Kamnik je stanovalec kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil uslužbenko doma. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru

PIJAN JE VPIL NA BIVŠO
23.08.2019 – Policisti so intervenirali na območju Kamnika, kjer je pijan občan kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in vpil na bivšo partnerico. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, ob plačevanju položnice, pa bo omenjeni občan morda razmišljal tudi o tem, koliko šopkov rož bi lahko kupil za ta denar oziroma kolikokrat bi bil lahko v rožicah kar sam.

S CESTE JE IZRINIL DVA KOLESARJA
24.08.2019 – V naselju Stranje so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba voznika osebnega vozila, ki je s ceste izrinil dva kolesarja. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG NEZNANE SNOVI V ŠMARCI
24.08.2019 – Policijska patrulja je v Šmarci mladoletniku zasegla neznano zeleno-rjavo posušeno snov za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.