Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nasilnež na Klemenčevem, novi begunci in bežeči prekrškar

Policijska kronika: Nasilnež na Klemenčevem, novi begunci in bežeči prekrškar

Družinski nasilnež s Klemenčevega je moral oditi od doma, v Suhadolah sta se sprla zakonca, ki se ločujeta, v Kamniku sta se zravsala dva moška, policisti pa so, tudi s pomočjo prisilnih sredstev, ujeli večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov.

Kronika PP Kamnik (od 28. 3. do 3. 4. 2022)

UKRAJINSKI BEGUNCI
28.3.2022 –
Na Kamniškem je bilo tudi v minulem tednu moč zaznati nadaljevanje trenda prihoda beguncev iz Ukrajine, zaradi česar so policisti izvedli več postopkov za pridobitev mednarodne zaščite.

TATVINA KATALIZATORJA Z VOZILA
28.3.2022 –
Tatvine katalizatorjev na območju Kamnika se še vedno nadaljujejo, saj so bili policisti obveščeni o tatvini katalizatorja na Klavčičevi ulici. Ker ne gre za osamljen primer tovrstnih tatvin, policisti občane ponovno naprošajo, da ob zaznavi sumljivih oseb na parkiriščih o tem nemudoma obvestijo Policijo oz. pokličejo na telefonsko številko 113.

POŽAR VIKENDA
29.3.2022 – Policisti so bili obveščeni o požaru vikenda v Studencih, na kraju pa so z ogledom kraja dejanja ugotavljali vzrok požara in zbirali obvestila v povezavi suma storitve kaznivega dejanja požiga.

INTERVENCIJA V SUHADOLAH
30.3.2022 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Suhadol, kjer je prišlo do spora med zakoncema, ki sta v ločitvenem postopku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

SPOR V KAMNIKU
31.3.2022 – Na območju Kamnika sta se sprla moška, ki so ju pomirili policisti, zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, pa je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

SPLETNA GOLJUFIJA
1.4.2022 – Policisti so opravili postopek z oškodovanko spletne goljufije, ki jo je neznana oseba, z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem, spravila v zmoto, češ da bo, v zameno za več nakazil, ki so dosegla 18.000 evrov, prejela večjo količino denarja. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo.

KRŠITEV CESTNO PROMETNIH PREDPISOV
2.4.2022 – Policisti so imeli v postopku osebo, ki je med samim postopkom poskušala pobegniti, vendar je bila s pomočjo uporabe prisilnih sredstev oz. fizične sile, izsledena in obvladana, postopek policistov pa je bil lahko izveden do konca. Kršitelj je, zaradi več kršitev cestno prometnih prekrškov, prejel plačilni nalog

DRUŽINSKI NASILNEŽ NA KLEMENČEVEM
2.4.2022 – Policisti so bili obveščeni o družinskem nasilju na Klemenčevem, kjer so ugotovili, da je bil moški v preteklem času večkrat nasilen do svojih družinskih članov. Policisti so mu zaradi tega na kraju izrekli ukrep prepovedi približevanja, tako da je moral nasilnež zapustiti domovanje, zoper njega pa podana kazenska ovadba.

KRŠITEV PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
3.4.2022 – Policisti so ob kontroli spoštovanja ukrepa prepovedi približevanja ugotovili, da kršitelj dejansko krši ukrep zaradi česar je bil odstranjen s kraja, prav tako pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Opomba uredništva: Opažamo, da vodstvo PP Kamnik, ki že vrsto let ob ponedeljkih lokalnim medijem pošilja informacije za t.i. »črno kroniko«, v zadnjem času pošilja vse bolj pomanjkljiva in skopa poročila, ki ne le, da ne zajemajo vseh obravnavanih dogodkov, temveč vse prevečkrat ne vsebujejo niti osnovnih informacij (kraj, okoliščine, vzrok posredovanja, ugotovitve…), s čemer, vsaj po našem mnenju, občanom in občankam kratijo pravico do informiranja in celovitega vpogleda v dejansko varnostno stanje na območju občin Kamnik in Komenda.