Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nasilni partnerji in kršitelji prepovedi druženja in gibanja

Policijska kronika: Nasilni partnerji in kršitelji prepovedi druženja in gibanja

Kamniški policisti so tudi v minulem tednu posredovali pri več družinskih sporih, obravnavali “zadetega” voznika in več tatvin, zabeležili pa so tudi več “karantenskih” kršitev prepovedi druženja in gibanja.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 27. 4. 2020)

PRED LIDLOM JE ŽALIL VARNOSTNIKA
20.04.2020 – Policisti so posredovali pred trgovino Lidl v Kamniku, kjer se je starejši občan razburil, neprimerno vedel, vpil in žalil varnostnika pred trgovino. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

 Z VOZILOM IZVEN SVOJE OBČINE
20.04.2020 – V industrijski coni Žeje so imeli policisti v postopku voznika, ki je kršil odlok začasne prepovedi gibanja izven občine bivanja s tem, da se je iz Most peljal v Vodice. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

VOZIL JE »ZADET«
20.04.2020 – Pri kontroli prometa je bil ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake apatičnosti, upočasnjenosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil ob pravilni uporabi negativen. Zaradi ugotovitve, če je udeleženec morda pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, mu je bil odrejen preizkus z napravo DrugWipe 6S, katere indikator je pri zaznal prisotnost prepovedane droge, kanabis/THC. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto pa mu je bilo tudi vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TANKAL JE POLNO, PLAČAL PA NE
21.4.2020 –
Na bencinskem servisu OMV je neznani voznik natočil vozilo in še dodatno ročko za gorivo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bil poravnal tudi račun. Sledi pregled posnetkov, zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

ZARADI DENARJA JE TEPEL PARTNERICO
21.4.2020 – Policisti so posredovali pri sporu med zakoncema, ki sta se sprla zaradi uporabe bančne kartice in nastalih finančnih težav, pri čemer je partner večkrat udaril  svojo partnerico. Finančne težave pa utegnejo biti še večje, saj je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru. Če jih je nasilnež zaradi tega nekaj prisolil tudi samemu sebi, pa policisti ne poročajo.

STANOVANJSKI ŽUR
21.4.2020 – Policisti so, po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, posredovali v Kamniku, in sicer zaradi skakanja, lovljenja in vpitja v stanovanju enega izmed blokov. Policista sta kršitev ugotovila posredno in na podlagi izjave prijaviteljice kršitelju izdala plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
22.04.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Bakovniku pri trgovini Tuš dvignil denar, ki pa ga je nato pozabil v reži bankomata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOZIL JE SRNO
23.04.2020 – Občan je policiste obvestil, da je v naselju Stebljevek povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
24.04.2020 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, pri kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZADRŽEVANJE PRI RIBNIKU NA KRIŽU
24.04.2020 – Policista sta imela pri bajerju na Križu v postopku občana, ki se družila in s tem kršila odlok o začasni prepovedi gibanja in druženja. Občana sta se po postopku razšla, zoper njiju pa sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

TATVINA DENARJA
25.04.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji, kjer je prevzel najdeno denarnico, pri tem pa ugotovil, da mu je neznanec odtujil gotovino v višini 400 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 TATVINA SKIROJA NA TRŽNICI
25.04.2020 – Neznani nepridiprav je izkoristil priložnost in na kamniški tržnici pristopil do nezavarovanega električnega skiroja znamke Xiaomi M365 PRO, ki je bil parkiran za lesenim prodajnim prostorom. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU
25.04.2020 – Policisti so pri kontroli prometa v času vikenda obravnavali več kršitev začasne prepovedi gibanja občanov izven občine bivanja. Vsi kršitelji so bili na kraju seznanjeni s kršitvijo, sledijo pa predlogi prekrškovemu organu.

MATI IN SIN STA SE SPRLA ZARADI KLJUČEV
26.04.2020 – Policisti so posredovali pri sporu med materjo in sinom, ki sta se sprla zaradi ključev stanovanja in osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil in ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

NASILEN PARTNER
27.04.2020 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer se je občan do svoje partnerice vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način in s takšnim vedenjem pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.