Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ne boš ti meni pihati dajal…

Policijska kronika: Ne boš ti meni pihati dajal…

Ker voznica, ki je bila videti precej židane volje, ni hotela pihati, se bo srečala s sodnikom, ki ji bo najbrž rade volje odredil, da se ponovno vpiše v avtošolo.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 4. 2022)

PROMETNA NESREČA
4. 4. 2022 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo, glede škode pa sta se uspela dogovoriti sama, so jima policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZNANEC JI ŠE NI VRNIL POSOJENEGA DENARJA
4. 4. 2022 – Občanka  se  je zglasila na policijski postaji o postajo in podala prijavo goljufije, ki jo je storil njen znanec, ki mu je posodila denar. Le-ta ji namreč denarja, kljub podpisani pogodbi, še vedno ni vrnil, s čemer si je, razen dolga, na glavo nakopal še policiste, ki bodo zbrali vse potrebne informacije ter ga ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.

POŠKODOVANJE VOZILA NA GROHARJEVI
4. 4. 2022 – Neznani storilec je na Groharjevi ulici z neznanim  predmetom poškodoval zadnje steklo na osebnem vozilu, s čemer je lastniku povzročil materialno škodo. Policisti bodo uničevalca tuje lastnine poskušali izslediti.

DELOVNA NESREČA V ALKAMU
4. 4. 2022 – Policisti  so obravnavali delovno nesrečo, do katere je prišlo v podjetju ALKAM d.o.o.. DO kakšne nesreče je prišlo in kakšne so bile njene posledice, policisti sicer ne poročajo, bodo pa zbrali vsa obvestila in podala kazensko ovadbo na pristojnem državnem tožilstvu.

ZLORABA BANČNE KARTICE
4. 4. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Žal pa kamniškim policistom preventivno delovanje predstavlja prevelik napor, saj v svojem poročilu niso navedli na kakšen način je prišlo do zlorabe, kar bi morda katerega izmed občanov navedlo k večji previdnosti pri uporabi plačilnih kartic. Kakorkoli že, policisti bodo nadaljevali z »zbiranjem obvestil« ter na pristojno tožilstvo podali ovadbo.

PROMETNA NESREČA
4. 4. 2022 – V  križišču regionalne ceste Kamnik-Duplica in Šolske ulice so policisti  obravnavali  prometno  nesrečo,  do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, oba udeleženca pa sta bila trezna, saj je alkotest pokazal, da nista pod vplivom alkohola. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdalo plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
4. 4. 2022 – Policisti  so  na Šutni ulici obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi napake potopnega stebrička na Kolodvorski ulici. V nesreči sta  bila udeležena dva osebna avtomobila, k sreči pa ni bil nihče telesno poškodovan. Oba udeleženca, ki jima jo je zagodel okvarjeni stebriček, sta vozila trezna, saj je alkotest pokazal 0,0, prav tako pa sta oba izpolnjevala tudi vse pogoje za vožnjo v prometu. Policisti so na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

AKCIJSKO NAKUPOVANJE
5. 4. 2022 – Neznani storilec je v trgovini TUŠ  v Kamniku odtujil več artiklov, nato pa iz trgovine odšel, ne da bi artikle plačal. Policisti sicer ne navajajo za kakšne artikle je šlo, niti njihove vrednosti, bodo pa zmikavta poskušali izslediti in ovaditi.

KAZNIVO DEJANJE ZANEMARJANJE MLADOLETNE OSEBE IN SUROVO RAVNANJE
5. 4. 2022 – Policisti  so obravnavali kaznivo zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po vseh zbranih obvestilih pa bodo zoper brezbrižnega suroveža podana kazenska ovadba.

DRUŽINSKO NASILJE
5. 4. 2022 – Policisti so bili obveščeni o novem primeru nasilja v družini. Le-tega je v družinski skupnosti izvajal kršitelj, ki je maltretiral svojo partnerko in otroke oz. nad njim izvajal psihično nasilje. Policisti bodo nasilnega partnerja kazensko ovadili.

TATVINE KATALIZATORJEV NA ZIKOVI IN KLAVČIČEVI
5. 4. 2022 – Na Klavčičevi in Zikovi ulici v Kamniku so policisti ponovno obravnavali več tatvin katalizatorjev, ki jih je neznani storilec (ali storilci) odtujil z različnih vozil, njihovim lastnikom pa povzročil cel kup škode in sitnosti. Policisti bodo »zbiralca dragocenih kovin« poskušali izslediti ter ga poslati na »sodno reciklažo« in »štancanje registrskih tablic«.

PROMETNA NESREČA
5. 4. 2022 – Policisti so v Mostah pri Komendi obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, hkrati pa sta bila dovolj pametna, da sta se glede škode dogovorila sama, jima je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA AKUMULATORJA IZ SEMAFORJA
6. 4. 2022 – Policisti  so  na  regionalni  cesti  Kamnik  –  Ločica obravnavali tatvino akumulatorja  iz  delavnega  semaforja ob cestišču. Policisti tatu, ki se najbrž pripravlja na novo pašno sezono, še iščejo.

ŽALIL JE SVOJO TETO
6. 4. 2022 – Policisti  so posredovali v Kamniku, kjer je kršitelj verbalno žalil svojo teto. Kaj ji je rekel sicer ne vemo, so pa policisti njegov žaljivi jezik utišali s plačilnim nalogom.

KRŠENJE PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA IN GROŽNJE
6. 4. 2022 – Policisti  so  bili  obveščeni o kršenju prepovedi približevanja, ki ga je storil osumljenec, Saj se je kljub prepovedi približal stanovanju oz. hiši, obenem pa z nevarnim predmetom grozil tudi svojemu  očetu  in materi. Osumljencu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

TRČENJE Z DIVJADJO PRI KRIŽU
6. 4. 2022 – Občanka je policiste obvestila, da je na relaciji Križ-Komenda trčila  v  divjad in poškodovala vozilo. Voznica je izpolnjevala vse pogoje za  vožnjo  v  cestnem  prometu, zato ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, o dogodku pa je bila obveščena LD Komenda.

TRČENJE Z DIVJADJO V STAHOVICI
6. 4. 2022 – Težave z divjadjo na cesti je imela tudi voznica, ki se je peljala na relaciji Kamnik – Stahovica, saj je tudi njej pot prekrižala divjad, zaradi česar je prišlo do poškodbe vozila. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo, ji je bilo izdano obvestilo, o dogodku pa so policisti obvestili tudi stahoviške lovce.

DRŽAVLJANI UKRAJINE – VLOGA ZA ZAČASNO ZAŠČITO
6. 4. 2022 – Policisti so obravnavali šest državljanov Ukrajine, ki so podali vloge za začasno zaščito.

POŠKODOVANJE LOVORIKOVCA
6. 4. 2022 – Neznani  storilec  je v  Kamniku objestno poškodoval lovorikovec. Da ne bo mogel mirno počivati na lovorikah, pa bodo poskrbeli policisti, ki ga bodo poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

DRŽAVLJANI UKRAJINE – VLOGA ZA ZAČASNO ZAŠČITO
8. 4. 2022 – Policisti  so  obravnavali dva državljana  Ukrajine, ki sta podala vlogi za začasno zaščito.

POŠKODOVANJE FASADE NA STANOVANJSKI HIŠI
8. 4. 2022 – Neznani storilec je v Kamniku poškodoval fasado na stanovanjski hiši. Ker je lastnikom hiše s svojim dejanjem povzročil škodo, ga bodo policisti ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.

PROMETNA NESREČA
8. 4. 2022 – Na lokalni cesti Križ – Gmajnica so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod  vplivom alkohola. Povzročitelj, ki je bil v nesreči samoudeležen, je zadobil lahke telesne poškodbe, policisti pa bodo zoper njega vložili obdolžilni predlog.

VOZIL PO TRAVNIKU
9. 4. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da neznani voznik vozi po travniku. Kje se je domnevni »ljubitelj avtokrosa« izživljal nad naravo oz. travnikom, policisti sicer niso navedli, so ga pa uspeli izslediti ter mu izdati plačilni nalog na podlagi Zakona o ohranjanju narave. Upamo, da ga uspe izslediti tudi lastnih travnika ter ga temeljito seznaniti z uporabo grabelj.

ZASEG VOZILA
9. 4. 2022 – Policista  sta imela na  relaciji Zduša – Godič v postopku voznika osebnega vozila,  ki  je  vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar  mu je bilo vozilo začasno zaseženo in  odpeljano v hrambo, voznik pa se bo srečal s sodnikom.

ODLOČNO VINJENA VOZNICA
9. 4. 2022 – V Komendi je bila ustavljena voznica osebnega avtomobila, ki je kazala vse očitne znake  alkoholiziranosti. Spričo njene »židane volje« so ji policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odločno, bržkone nekako v smislu one pesmi: »Ne boš ti meni zizike majal…« oz. »Ne boš ti meni pihati dajal…« odklonila, saj ni zažela sodelovati v postopku. Policisti bodo voznico poslali na Okrajno sodišče v Kamniku, kjer ji bodo najbrž naložili kazen in jo poslali na ponoven obisk avto šole.

PROMETNA NESREČA
10. 4. 2022 – V  Komendi  na  Glavarjevi  cesti  se  je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v  cestnem  prometu, zato jima je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TRČIL V DIVJAD
10. 4. 2022 – Občan je policiste obvestil, da je na relaciji Moste – Mengeš  trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, o dogodku pa je bila obveščena LD Kamnik.