Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nehvaležni vnuk, hud pes in vlom v Mekinjah

Policijska kronika: Nehvaležni vnuk, hud pes in vlom v Mekinjah

Policisti so s plačilnim nalogom pomirili razburjenega vnuka, ki mu je babica želela pospraviti sobo, na Duplici so popisali psa, ki je prestrašil soseda, iščejo pa tudi tatinskega zlatarja, ki je iz stanovanjske hiše v Mekinjah odnesel zlatnino.

Kronika PP Kamnik (od 26. 10. do 1. 11. 2022)

SPUŠČEN PES NA JAKOPIČEVI
26. 10. 2022 – Policijska patrulja je bila napotena na Jakopičevo ulico, kamor jih je poklical občan, ki je povedal, da ga je napadel sosedov pes. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pes v občana zapodil v trenutku, ko je stopil iz svojega stanovanja, vendar do ugriza ni prišlo. Policisti zbirajo nadaljnja obvestila za uvedbo morebitnega postopka o prekršku, če je imel oblajani občan v žepu morda kako dobro klobaso, ki bi dišala sosedovemu psu, pa policisti ne poročajo.

VDOR V INFORMACIJSKI SISTEM
26. 10. 2022 – Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil vdor v informacijski sistem. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec vdrl v informacijski sistem in zlorabil bančni račun društva, in sicer z izvedbo plačil in nakazil na drug račun. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA FRANČIŠKANSKEM TRGU
27. 10. 2022 – Patrulja je bila napotena na Frančiškanski trg, kjer je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica svoje vozilo parkirala na parkirnem prostoru Frančiškanskega trga, ko se je po dobri uri vrnila nazaj pa je opazila, da ji je neznanec poškodoval zadnji del parkiranega vozila. Nerodnega šoferskega begavčka policisti še iščejo.

NEHVALEŽNI VNUK
27. 10. 2022 – Policiste je poklicala občanka, ki je policistom zaupala, da ji grozi njen vnuk. Policisti so na kraju ugotovili, da je stara mama želela vnuku pospraviti sobo, kar pa ga je tako vznemirilo, da je začel nanjo vpiti in začel razbijati z vrati. Policisti so nehvaležnemu vnuku napisali plačilni nalog.

TATVINA KOLESA IZPRED OŠ MARIJE VERE
27. 10. 2022 – Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino zaklenjenega kolesa znamke X-fact, cross sport, velikosti 20. Do tatvine je prišlo pred OŠ MARIJE VERE, tatinskega kolesarja pa policisti še iščejo.

POVOŽEN KOLESAR
28. 10. 2022 – Policijska patrulja je bila napotena ulico Kamniško – Zasavskega odreda, kjer je voznik osebnega avtomobila zbil kolesarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila v križišču mestne ulice Kamniško Zasavskega odreda izsilil prednost kolesarju, zaradi česar je med njima prišlo do trčenja. Kolesar se je v nesreči lahko telesno poškodoval, kršitelju pa je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

VINJEN VOZNIK
28. 10. 2022 – Patrulja je imela pri kontroli prometa v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so policisti nadaljnjo vožnjo prepovedali, v »pojočo travico«, ki bo pokazala, če se je za svoje dejanje dovolj pokesal, da bo obdržal izpit, pa bo »dihal« tudi na okrajnem sodišču.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
29. 10. 2022 –  Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino prednje registrske tablice. Do tatvine naj bi prišlo v popoldanskem času na parkirnem prostoru Supernove v Kamniku, policisti pa bodo tatu poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

VLOM V MEKINJAH
30. 10 . 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Mekinjah, kjer je neznani storilec dne, predvidoma med 17.00 in 20.00, vlomil v stanovanjsko hišo ter iz notranjosti odtujil zlatnino. Policisti bodo »mekinjskega zlatarja« poskusili izslediti ter ga, s pomočjo roke pravice, poslati na opravljanje dolžnosti zlate ribice za rešetkami.

TATVINA DENARNICE
31. 10. 2022 – Na policijski postaji je občanka prijavila tatvino denarnice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanki neznanec denarnico, ki jo je imela v nakupovalni vrečki, izmaknil pri izstopu iz trgovine.

GORSKA NESREČA
1. 11. 2022 – Operativno komunikacijski center je policiste obvestil o gorski nesreči na grebenu Planjave. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je planincu na roko padel kamen, ki se je okrušil nad njim. Zaradi poškodbe ni mogel nadaljevati s plezanjem, zato je bil s helikopterjem odpeljan na UKC Ljubljana.