Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nemarni in nesramni ter mladoletnik z nožem

Policijska kronika: Nemarni in nesramni ter mladoletnik z nožem

Policisti so prenočili zgledno vinjenega soproga, ki je lažno naznanil, da ga je napadla žena, obravnavali pa so tudi mladoletnika z nožem ter nesramnega občana, ki za svojim ljubljenčkom ni hotel pospraviti pasjega kakca.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 11. 9. 2022)

DRAGA PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA GRADBIŠČU
5.9.2022 – Na gradbišču je prišlo do prometne nesreče s pobegom (policisti so pozabili navesti kje), ki jo je, z nepravilnim premikom vozila, povzročil neznani storilec. Le-ta je namreč trčil v parkiran gradbeni stroj, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi pusti svoje podatke. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev povzročitelja nesreče in naprošajo morebitne priče, da se obrnejo na Policijsko postajo Kamnik. V nesreči je nastala materialna škoda v višini okoli 10.000 evrov.

MLADOLETNIK Z NOŽEM
5.9.2022 – Policijska patrulja je (kje, tristo kosmatih!) obravnavala primer medvrstniškega nasilja. V spor so bili vpleteni mladoletniki, enemu izmed mladoletnikov pa so policisti zasegli nož. Na srečno nihče od vpletenih v dogodku ni bil poškodovan, policisti pa bodo o dogodku obvestili državno tožilstvo in center za socialno delo.

TRČIL JE V STEBRIČEK
6.9.2022 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče, policisti pa so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zapeljal z vozilom desno izven vozišča in trčil v stebriček betonske ograje. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

TATVINA MOPEDA
6.9.2022 –
Neznanec je (najbrž nekje za devetimi gorami) z dvorišča odtujil moped, ki so ga policisti kasneje izsledili na območju PP Domžale ter ga vrnili lastniku. Pri tem je je lastnik ugotovil, da na mopedu manjka registrska tablica, zaradi česar je podal prijavo. Materialna škoda znaša 50 eur, policisti pa bodo poskušali tatu izslediti in kazensko ovaditi.

KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU
7.9.2022 –
OKC je napotil kamniške policiste (v nek skrivnosten kraj na območju naše občine) na prijavo kršitve javnega reda in miru. Policisti so na kraju ugotovili, da sta soseda prišla v spor zaradi uporabe in lastništva zemljišča, pri čemu se je ena od oseb nedostojno vedla do  druge. Kršitelju, ki je sosedi najbrž kazal jezik, če ne celo lulčka, je bil izdan plačilni nalog.

SPLETNA GOLJUFIJA
7.9.2022 –
Na kamniško policijsko postajo je prišel občan in prijavil spletno goljufijo. Povedal je, da je preko neznane spletne platforme vlagal v kriptovalute, kjer pa so ga ogoljufali za 14.000 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

UKRAJINSKI BEGUNCI
8.9.2022 – Tudi v preteklem tednu se je nadaljeval trend prihoda ukrajinskih beguncev v Kamnik, zato so policisti v minulem tednu izvedli več postopkov za pridobitev mednarodne zaščite.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
8.9.2022 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik, ki je s svojim vozilom trčil v spredaj stoječo osebno vozilo. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

8.9.2022 – TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila na območju PP Domžale odtujil več bančnih kartic, nato pa na različnih bankomatih dvignil gotovino. Policisti storilca še iščejo.

NI POBRAL PASJEGA IZTREBKA
9.9.2022 –
Policista intervencijske patrulje PP Kamnik sta občanu izrekla opozorilo v zvezi s kršitvijo 15. člena Odloka o javnem redu in miru v občini Kamnik, ki lastnikom psov nalaga, da za svojim štirinožnim ljubljenčkom pospravijo iztrebke. Občan, s katerim so policisti imeli postopek, pa ni bil zgolj nemaren, ampak tudi nesramen, saj se je v postopku s policisti prepiral, vpil in se nedostojno vedel do uradne osebe pri uradnem poslovanju, s čemer si je prislužil plačilni nalog.

NAJDENO KOLO
9.9.2022 –
Pošteni občan je kamniškim policistom prijavil najdbo kolesa. Patrulja je z občanom odšla na kraj najdbe, kjer je ugotovila, da je v Košišah odvrženo gorsko moško kolo, kovinsko sive barve znamke Kona, z diski, 27 prestavami, s črno ključavnico pod sedežem, s sprednjo sivo lučjo in zadnjo lučko. Policisti latnika pozivajo, naj kolo pride iskat.

 VEČ ZASEGOV PREPOVEDANE DROGE
9.9.2022 –
Policisti PP Kamnik so izvajali poostren nadzor nad uporabo prepovedanih drog, pri čemer so več osebam zasegli snovi, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge in jih je treba v skladu z zakonom zaseči. V kolikor se bo izkazalo, da so snovi dejansko na seznamu prepovedanih drog, pa bodo kršitelji oglobljeni.

TATVINA DENARNICE
10.9.2022 – Na policijski postaji se je zglasil občan in policistom prijavil tatvino denarnice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da mu je neznanec iz žepa hlač odtujil denarnico, v kateri je imel okoli 150 eur gotovine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

 POŠKODOVANJE OSEBNEGA VOZILA
11.9.2022 – Policisti PP Kamnik obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, in sicer osebnega vozila, ki ga je neznani storilec tekom noči poškodoval z neznanim predmetom. Storilca policisti še iščejo.

VINJEN SE JE ZLAGAL, DA GA JE NAPADLA ŽENA
11.9.2022 – Policijska patrulja je odhitela na območje Kamnika, od koder jih je poklical občan, ki je potožil, da ga je napadla žena. Policisti, ki so nemudoma odhiteli na pomoč nesrečnemu možakarju z domnevno hudo ženo, so na kraju ugotovili, da ga ima prijavitelj pošteno pod kapo, za nameček pa se je zoper domače in policiste vedel tudi precej nedostojno. Ker se občan, kljub opozorilom in ukazom policistov, da naj se umiri oz. preneha s kršitvami, nikakor ni umiril, ampak je še naprej nadaljeval z razgrajanjem, so mu policisti, bržkone na veselje njegove uboge žene, ki je lahko preživela mirno nedeljsko noč, odredili pridržanje. Kršitelju so policisti izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru, račun za nočitev brez vezalk in zajtrka, pa še pride.