Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nepreviden zajec, vlomi, pobegi in nasilna smrt

Policijska kronika: Nepreviden zajec, vlomi, pobegi in nasilna smrt

V zadnjem januarskem tednu, ki se je žal končal nadvse tragično, so imeli kamniški policisti obilo dela.

Kronika PP Kamnik (od 25. do 31. 1. 2021)

POŠKODOVANJE VOZILA
25.1.2021 – Neznanec je na parkirišču trgovine Eurospin v Kamnik z ostrim predmetom poškodoval lak parkiranega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENJE ZAJCA
25.1.2021 – Na regionalni cesti Moste-Brnik je voznik osebnega vozila povozil zajca in poškodoval vozilo. O nepremišljenem dejanju zajca, ki je nepravilno prečkal cesto, in povzročeni škodi so policisti napisali uradni zaznamek.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KOMENDI
26.1.2021 – Neznani voznik je na parkirnem prostoru pri trgovini Spar v Komendi trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja, ne da bi oškodovancu nudil podatke, jadrno odkuril. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

PROMETNA NESREČA
26.1.2021 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je voznik tovornega vozila oplazil in poškodoval zunanje ogledalo parkiranega vozila, ki je last podjetja. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, na kraju pa je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA PEROVEM
26.1.2021 – Policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na Perovem, kjer je neznani storilec v hišo poskusil vlomiti skozi balkonska drsna vrata, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEŽEN VRŠIČEK V MOSTAH
26.1.2021 – Policistka je v Mostah kršitelju zasegla alu zavitek z vršičkom neznane zeleno-rjave posušene snovi, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo in kovinski “drobilec” z delci zeleno-rjave snovi. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
26.1.2021 – Neznanec je skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil kovinski sef z večjo količino denarja in zlatnine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
27.1.2021 – Na Jakopičevi ulici je, zaradi neupoštevanja desnega pravila, prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik trčil v drugo vozilo in se lahko telesno poškodoval. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TRČIL, POBEGNIL, NAPIHAL
28.1.2021 – Na lokalni cesti iz smeri Starega gradu proti Kamniku je voznik osebnega vozila pred ostrim desnim ovinkom, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kovinsko odbojno ograjo, nato pa s kraja odpeljal. Policista sta v nadaljevanju postopka voznika izsledila ter mu odredila preizkus alkoholiziranosti, le-ta pa je bil pozitiven. Zaradi navedbe voznika, da je konzumiral alkoholne pijače po nesreči, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v zdravstvenem domu Kamnik. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA NAKLADALNIH RAMP
29.1.2021 – Na bencinskem servisu Lukovica je neznanec ponoči iz parkiranega tovornega vozila odtujil dve nakladalni rampi. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

DELOVNA NESREČA
29.1.2021 – V podjetju v Šmarci je prišlo do nesreče pri delu s strojem za skobljanje lesa, pri čemer je vrteča glava delovnega stroja delavcu poškodovala roko. Delavec je zadobil je hude telesne poškodbe. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V ŠMARCI
29.1.2021 – Policist je v Šmarci kršitelju zasegel pvc samozapiralno vrečko z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZAPARKIRANJE INTERVENCIJSKE POTI NA KLAVČIČEVI
30.01.2021 – Voznica osebnega vozila je zaparkirala intervencijsko pot do stanovanjskega bloka. Voznica je bila opozorjena po zakonu v cestnem prometu in je vozilo umaknila.

TATVINA ROČNEGA KULTIVATORJA V ŠMARCI
31.01.2021 – Neznani storilec je tekom noči iz ograjenega dvorišča odtujil bel bencinski ročni kultivator neznane znamke, ki se je nahajal ob steni stanovanjske hiše. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NASILNA SMRT NA STELETOVI
31.01.2021 – Nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni o dogodku na Steletovi ulici, v katerem je umrla 34 letna ženska. Po do sedaj znanih podatkih je 35 letni osumljenec prišel do stanovanja partnerke, s katero sta bila v ločitvenem postopku ter jo v prepiru zabodel z nožem. 34 letnica je zaradi poškodb na kraju umrla, po dejanju pa je osumljenec peš pobegnil s kraja. Policisti so ga izsledili v središču Kamnika in mu odvzeli prostost, zoper njega sprožili preiskavo oz. postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo.