Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nepridipravi vlamlajo, kradejo pa tudi drva

Policijska kronika: Nepridipravi vlamlajo, kradejo pa tudi drva

Kamniški nepridipravi, ki policistom vsak dan nalagajo delo, še niso zaključili “poslovnega” leta 2017.

Kronika PP Kamnik (od 22. do 29. 12. 2017)

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
22.12.2017 – Policisti Policijske postaje Kamnik so bili napoteni v eno izmed osnovnih šol v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine mobilnega telefona, in sicer je neznani storilec iz predala učiteljici odtujil mobilni telefon. Z dejanjem jo je oškodoval za 1.100 €.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
22.12.2017 – Na obvoznici v Kamniku je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v vozilo drugega voznika. Oba udeleženca sta zadobila lahke telesne poškodbe. Oba sta bila preizkušena z alkotestom, ki je pri povzročitelju pokazal pozitivni rezultat. Ugotovljeno je bilo tudi, da je povzročitelj vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA DRV V NEVLJAH
23.12.2017 – V Nevljah je  nekdo odtujil drva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času med 21.12.2017 in 23.12.2017 izvršil tatvino dveh kubičnih metrov nacepljenih bukovih drv. Materialna škoda znaša 100 €.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V LJUBLJANI
25.12.2017 – Na Policijski postaji Kamnik se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino mobilnega telefona v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz torbice oškodovanke odtujil mobilni telefon v vrednosti 300 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
26.12.2017 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena v Žeje, kjer je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil 600 € gotovine. Skupna materialna škoda znaša 1.200 €. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
26.12.2017 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena v Šmarco, kjer je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil štiri hranilnike z gotovino. Skupna materialna škoda zaenkrat neznana. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

SPUŠČENI PSI
27.12.2017 – Prejeli smo obvestilo, da so v Volčjem Potoku spuščeni psi. Na kraju je patrulja opravila razgovor s prijaviteljico, nato pa še z lastnikom psov. Zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali bo uveden prekrškovni postopek

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
28.12.2017 – V naselju Gmajnica je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil polnilec in zaganjač za kamion, električni moped neznanih oznak, plinski grelec znamke Tajfun in prenosni varilni aparat Varstroj. Materialna škoda okoli 5000 EUR.