Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nesramni otroci, cestni »Stenmark« in drugi junaki črne kronike

Policijska kronika: Nesramni otroci, cestni »Stenmark« in drugi junaki črne kronike

Policisti nimajo pooblastil, da bi otroke, ki se nesramno vedejo do svojih mam, po zadnji plati namazali z leskovo mastjo.

Kronika PP Kamnik (od 13. do 19. 9. 2021)

DRZNA TATVINA
13. 9. 2021 – Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena na območju Kamnika. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o odkupu predmetov, medtem ko sta njegova pajdaša v tem času iz hiše odtujila denar in lastnika oškodovala za nekaj sto evrov. Storilci so se s kraja odpeljali z belim kombijem.

Opis storilca: moški, visok okoli 175 cm, močnejše postave, kratkih temnih las, oblečen v svetlejšo srajco in temne hlače.

NESRAMNA HČI
13. 9. 2021 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je zagrešila nesramna hči. Le-ta se je namreč nedostojno vedla do svoje mame, policisti pa so ji zato izdali plačilni nalog.

NESRAMEN SIN
13. 9. 2021 – Do staršev in mam, pa se nedostojno obnašajo tudi sinovi. Policisti so namreč istega dne na območju Kamnika obravnavali še eno kršitev javnega reda in miru, le da se je do svoje mame tokrat nedostojno vedel sin. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, najbrž pa njegova nesrečna mati ne bi imeli prav nič proti, če bi ga po zadnji plasti še debelo namazali z leskovo mastjo.

ŠPETIR PRI KOMENDI
14. 9. 2021 – Policisti so posredovali v okolici Komende, kjer je prišlo do spora med varnostnikom in zaposlenim v podjetju. Policisti zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA POD STARIM GRADOM
14. 9. 2021 – Na  lokalni cesti Kamnik – Palovče je voznik osebnega vozila povozil divjad in  poškodovala  vozilo.  Ker  gre  za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo,  v  kateri  je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG VOZILA
15. 9. 2021 – Policisti  so  v  Županjih  Njivah  ustavili voznico kolesa z motorjem, tekom postopka pa ugotovili, da  voznica  nima  veljavnega  vozniškega ter da njeno vozilo ni registrirano. Vozilo je  bilo  zaseženo, zoper  voznico pa bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

POŠKODOVANJE VOZILA
15. 9. 2021 – Neznani  storilec  se  je na Korenovi cesti z neznanim predmetom poškodoval parkirano  vozilo in povzročil materialno škodo. Policisti bodo škododelneža poskusili izslediti.

PROMETNA NESREČA
15. 9. 2021 – Policisti  so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.  V  nesreči  je  bila  udeležena  kolesarka, ki je padla zaradi neprilagojene  hitrosti. Ugotovljeno je bilo tudi, da je vozila pod vplivom alkohola. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa ji je bil izdan plačilni nalog. Kolesarka je bila odpeljana na UKC Ljubljana.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
16. 9. 2021 – Neznani  voznik  je  na parkirnem prostoru na Mestnem trgu v Mengšu trčil v parkirano  vozilo,  ga poškodoval, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil  svoje  podatke.  V  kolikor  bodo  policisti voznika izsledili, mu bodo napisali plačilni nalog.

TATVINA DENARJA
16. 9. 2021 – Občan  je  na  bankomatu na Ljubljanski cesti dvignil 50 EUR in jih pozabil vzeti  iz  reže  bankomata.  Denar  je  nato  vzel neznanec. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
17. 9. 2021 – V industrijski coni Žeje je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker  sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, jima je bilo na kraju izdano  zgolj  obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

INTERVENCIJA
17. 9. 2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kaj spornega je kršitelj počel, pa policisti ne navajajo. Mogoče je zgolj prepeval brez posluha.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
17. 9. 2021 – Policisti  so  imeli  v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

SLALOMIST NA CESTI
18. 9. 2021 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču  in  nezanesljivo vozil. Voznika je bil zaustavljen, odrejen pa mu je bil  preizkus  alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odklonil. Cestnemu »Stenmarku« je bila nadaljnja vožnja prepovedana, svoje slalomiranje pa bo pojasnjeval pri sodniku.

INTERVENCIJA
19. 9. 2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. S čim je kršitelj vznemirjal občanke in občanke, pa policisti ne navajajo. Morda je, kot nekdanji pekarski pomočnik Parne pekarne Perne, pohajal po parku, pa prepeval pregrde pijanske pesmi.