Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika:  Nesramni voznik, negovani tat in druge policijske prigode

Policijska kronika:  Nesramni voznik, negovani tat in druge policijske prigode

 Voznik, ki se ni strinjal z rezultatom alkotesta, obenem pa se je tekom celega postopka nedostojno vedel do policistov, se je streznil v policijskem varstvu.

 Kronika PP Kamnik (od 12. do 18. 4. 2021)

 PROMETNA NESREČA S POBEGOM
12.4.2021 – Na parkirnem prostoru Qlandie je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke. V kolikor bodo policisti z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledili, bo »nagrajen« s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
13.4.2021 – V večernih urah  je voznik izven pri Pšajnovici z osebnim vozilom povozil srno, ki je s kraja stekla naprej v bližnji gozd. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.

ŽALIL JE SVOJO MAMO
14.4.2021 – Policisti so pomirili nesramneža, ki se je kršitelj nedostojno vedel do svoje mame, nanjo vpil in jo žalil z neprimernimi besedami. Sledi zbiranje obvestil, zoper nehvaležnega sina pa plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
14.4.2021 – Na policijski postaji se je zglasil občan in prinesel denar, ki ga je našel na tleh pred Novo Ljubljansko banko v centru mesta Kamnik. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NEGOVANI TAT
14.4.2021 – V trgovini Tuš v Kamniku je neznani storilec izvršil tatvino krem za nego telesa večje vrednosti. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V TOVORNI VOZILI
15.4.2021 – Neznani storilec je ponoči v Tunjicah vlomil v tovorni vozili, nato pa odtujil več kosov ročnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PADEL S KOLESOM
15.4.2021 – 27-letnik se je zglasil v zdravstvenem domu Kamnik, zaradi padca, ki ga je zadobil pri spustu s kolesom po neurejeni kolesarski poti na Golovcu in zadobil lahko telesno poškodbo. Ker ne gre za prometno nesrečo, bo o prometnem dogodku napisan uradni zaznamek.

PROMETNA NESREČA
16.4.2021 – V Kamniku na Petrolu je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, jima je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

STRMOGLAVLJENJE JADRALNEGA PADALCA
16.4.2021 – Policiste je Regionalni center za obveščanje obveščeni o nesreči padalca na južni strani Kamniškega vrha. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je padalec vzletel s Krvavca, nato pa zaradi neugodnih vremenskih razmer začel izgubljati  višino in poskušal z jadralnim padalom, zasilno pristati, pri čemer je, z višine kakih 3-5. metrov strmoglavil na tla. Na pomoč so mu priskočili GRS Kamnik, ki so ponesrečenega padalca s policijskim helikopterjem prepeljali na  Urgentni blok Kliničnega centra. O dogodku sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

SOSEDSKI SPOR V NASOVČAH
17.4.2021 – Policisti so v Nasovčah posredovali pri sporu, kjer se je sosed do soseda neprimerno vedel in ga žalil z neprimernimi žaljivimi besedami.  Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
18.4.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika, pri katerem je elektronski  alkotest pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Ker se voznik z izmerjenim rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, policisti pa so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Zaradi nedostojnega vedenja voznika do policistov skozi celoten postopek, mu je bil, zaradi več kršitev, izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.