Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nesreče, krave, snahe in sosede

Policijska kronika: Nesreče, krave, snahe in sosede

V Godiču je „ta mlada“ z jezikom obdelala taščo, za konec pašne sezone so si krave na Kisovcu  privoščile avto, v Šmarci so policisti obravnavali pijanega „brodolomca“, na Duplici se sosede rade kregajo, policisti pa so v preteklem tednu obravnavali tudi vrsto prometnih nesreč.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 24. 9. 2022)

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
19.9.2022 – Policisti so v Mostah obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Le-to je, z vožnjo po nasprotnem pasu, povzročil voznik, ki je po nesreči s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v kolikor bo pobegli povzročitelj nesreče izsleden, pa mu bo izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
19.9.2022 – V industrijski coni Žeje je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, z odvzemom prednosti v križišču, povzročil nepreviden voznik. Povzročitelj nesreče je trčil v drugo vozilo, policisti pa so mu napisali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA PRI PODGORJU
20.9.2022 – Pri Podgorju je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, z vožnjo po nasprotnem pasu, povzročila voznica, ki je trčila v nasproti vozeče se vozilo. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PIJAN NA OTOKU
20.9.2022 – Na regionalni cesti Duplica–Kamnik, na izvozu za Šmarco, je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil močno vinjen voznik. Omenjeni “jadralec” namreč ni nakazal spremembe smeri vožnje z utripalkami, obenem pa je s prednjo levo pnevmatiko zadel robnik cestnega otoka, zapeljal deloma na cestni otok in oplazil prometni znak, last občine Kamnik. Zaradi “brodoloma” je bil “kapitanu splošne plovbe” na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog na kamniškem sodišču.

UGRIZ PSA
21.9.2022 – V Kamniku so policisti obravnavali napad psa, ki je ugriznil in napadel drugega psa. Ker je bil pes spuščen in brez nadzora lastnika, bo zoper lastnika uveden prekrškovni postopek po zakonu o zaščiti živali.

KRAVE SO SI PRIVOŠČILE AVTO
21.9.2022 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na planini Kisovec. Pri pregledu avta je bilo ugotovljeno, da so vozilo poškodovale krave, saj so bile na vozilu najdene odrgnine, slina in podobne sledi. Oškodovanka je dogodek prijavila za uveljavljanje škode na zavarovalnici, mleko kisovških krav pa bo odslej najbrž vsebovalo nekaj več železa.

SNAHA IN TAŠČA
21.9.2022 – Policisti so posredovali v Godiču, kjer se je snaha nedostojno vedla do svoje tašče, pri čemer je „ta mlada“ svojo taščo obkladala z neprimernimi izrazi oz. žaljivkami, zaradi česar so ji policisti napisali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA KOLES V NASOVČAH
22.9.2022 – Neznani storilec je v Nasovčah izpred stanovanjske hiše odtujil tri kolesa, in sicer moško treking kolo znamke Winora, črno rdeče barve, moško kolo znamke Winora, črno modre barve in žensko gorsko kolo Kilimanjaro, črno bele vijolične barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR MED SOSEDAMA
22.9.2022 – Policisti so posredovali na Duplici, kjer sta se sprli sosedi. Ena izmed sosed se je pri tem nedostojno vedla in jo, z uporabo sočnega izrazoslovja, ki praska občutljiva ušesa, žalila Kršiteljici s strupenim jezikom je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POLJUB NA PLEHNATO ZADNJO PLAT
23.9.2022 – Na regionalni cesti Vodice-Moste je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila neprevidna voznica, saj je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred seboj stoječe vozilo, drugi voznik pa posledično v vozilo pred seboj. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA V STAHOVICI
23.9.2022 – Policisti so v Stahovici obravnavali prometno nesrečo med dvema tovornima voziloma, Le-to je, z nepravilnim premikom svojega vozila, povzročil voznik, ki je nerodno oplazil drugo stoječe vozilo. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
24.9.2022 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, povzročil neznani voznik. Le-ta je nato s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da ga izsledijo in mu navijejo ušesa.