Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Obmetavali sta se z blatom in umazanimi besedami

Policijska kronika: Obmetavali sta se z blatom in umazanimi besedami

Vročekrvni »čistilki« sta si med sporom privoščili »blatno kopel«, zlikovci pa na veliko kradejo palete.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 20. 8. 2022)

VLOM V HIŠO
16.8.2022 – Neznani storilec je v dopoldanskem času v Kamniku, kot nekakšen tolovajski Romeo, splezal na balkon in skozi  odprta balkonska vrata vstopil  v  hišo iz  katere  je odtujil prenosni računalnik  in  dva  nedelujoča  mobilnika.  Policisti bodo tolovajskega vasovalca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

TATVINA SKIROJA V MOSTAH
16.8.2022 – Policisti  so v Mostah obravnavali tatvino električnega skiroja znamke Mantis, črne barve,  ki  je  bil  parkiran na parkirišču trgovine Tuš v Mostah, neznani storilec pa si ga je protipravno prilastil. Če ga policisti izsledijo, ga bodo poslali na »tancanje« pred roko pravice.

TATVINA PALET
17.8.2022 – Policisti  so  na  Korenovi  cesti  obravnavali tatvino euro palet. Le-te je ukradel neznani storilec, ki je prerezal  žičnato ograjo pri podjetju, nato pa z dvorišča podjetja odtujil okoli 60 palet ter kraj zapustil v neznani smeri. Tatinskega paletarja policisti še iščejo.

MOBILNA GOLJUFIJA
17.8.2022 – Zaenkrat še neznani storilec je zlorabil osebne podatke oškodovanca in na njegovo ime sklenil  pogodbo  pri Telekomu, ga z dejanjem oškodoval in mu povzročil cel kup sitnosti. Za zlorabo je namreč občan izvedel šele, ko je po pošti prejel izvršbo, saj goljuf, baraba sakramenska, ni redno plačeval obrokov za telefon in telefonske pogovore.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
18.8.2022 – Policisti  so posredovali v Šmarci, kjer sta se z jeziki spopadla soseda. Kljub temu, da niso zapele tudi pesti, dvoboj najbrž ni bil ravno viteški, saj je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policisti so kršitelja »pomirili« s plačilnim nalogom, najbrž pa bi bilo bolje, če bi se soseda spravila ob pivu in čevapčičih.

KURIL KLJUB PREPOVEDI
18.8.2022 – Občan iz Markovega je, kljub veliki požarni ogroženosti, zakuril vejevje v bližini  gozda. Ogenj je sicer zakuril z dobrim namenom, in sicer z namenom preprečevanja širjenja lubadarja, požig pa tudi nadzoroval, vendar je v svoji zagretosti najbrž pozabil, da je še vedno razglašena velika požarna nevarnost v naravnem okolju, zaradi česar si je prislužil plačilni nalog.

TATVINA PALET V ŽEJAH
19.08.2022 – Policisti so v Žejah obravnavali tatvino euro palet. Ukradli so jih trije neznani storilci, ki so ponoči za poslopjem odtujili 40 euro palet, nato pa jo s paletami odkurili neznano kam. Če si nameravajo tolovaji v novi kurilni sezoni urediti ogrevanje na “plete” jih obveščamo, da so najbrž vseeno nekoliko pomešali pojme.

ČISTILNA KURA
19.08.2022 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se sprli sosedi. Do spora je prišlo zaradi hišnih opravil in čiščenja bloka, zagnani »čistilki« pa se ob tem nista obmetavali zgolj z umazanimi, če ne že kar svinjskimi besedami, ampak tudi z blatom. Ali sta morda zaradi »blatne kopeli« morda kaj lepši, sicer ne vemo, bosta pa zaradi zagotovo bolj suhi, vendar zgolj v denarnicah, saj ju bodo policisti, ko bodo uspeli zbrati vse informacije o dogodku, najverjetneje nagradili s plačilnim nalogom.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
19.08.2022 – Policisti so imeli v  postopku voznika  osebnega vozila, za katerega so ugotovili,  da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so mu policisti  začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter ga, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslali na pristojno sodišče.

NAJDENA REGISTRSKA TABLICA
20.08.2022 – Občan  je na kamniško policijsko postajo prinesel  izgubljeno  registrsko  tablico, policisti pa so tablico vrnili lastniku.