Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Odločno vinjen voznik in lov motornih sankačev na Veliki planini
Simbolična fotografija. Foto: Policija.si

Policijska kronika: Odločno vinjen voznik in lov motornih sankačev na Veliki planini

Minuli vikend je na Veliki planini, tudi ob pomoči policijskega helikopterja, potekal poostren nadzor nad uporabo motornih sani.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. 1. 2022)

POVOŽENJE DIVJADI
10.1.2022 –
Policiste je občan obvestil, da je z osebnim vozilom na Tunjiški cesti zbil srno. Srna je po trku, še preden je bilo moč z njo opraviti preizkus alkoholiziranosti, zbežala v gozd, zaradi nespametnega beganja po cestah, pa ji utegnejo ustrezen plačilni nalog izstreliti lovci. Policisti so vozniki izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA KOLESA NA ULICI MATIJE BLEJCA
11.1.2022 –
Na policijski postaji se je zglasila občanka, ki je naznanila tatvino kolesa. Le-tega so ji ukradli med 25.12.2021 in 3.1.2022, in sicer na ulici Matije Blejca v Kamniku. Neznani tolovajski kolesar je odtujil moško gorsko kolo znamke MTB, tip sioux 24, če ga policisti izsledijo, pa zoper biciklista sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA ODPADNEGA MESA V ZBIRNEM CENTRU SUHADOLE
12.1.2022 –
Policisti so bili napoteni v Suhadole, kjer naj bi neznanci iz zbirnega centra odnesli odpadno meso. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, če boste morda v prihodnjih dneh zasledili kake sumljivo poceni klobase, pa njihov nakup od srca odsvetujemo.

TATVINA TORBICE
13.1.2022 –
Policisti so bili napoteni v Šmarco, kjer je popoldne prišlo do tatvine torbice z vsebino iz vozila. Torbičarja policisti še iščejo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA TRDINOVI
13.1.2022 –
Policisti so bili napoteni na Trdinovo v Kamnik, kjer so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju so ugotovili, da je neznanec, predvidoma v času med 16.30 in 18.40, z orodjem na vzvod vlomil pritlično okno, skozi katerega je vstopil v hišo, kjer je odtujil denar in zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

KRATKOVIDNI VLOMILEC
13.1.2022 –
Policisti so kamniškem Glavnem trgu obravnavali vlom v optiko, v katero je vlomilec vlomil z razbijanjem izložbenega stekla, nato pa iz prostorov odtujil več kosov očal. Bržkone je vlomilec res slabega vida, saj ga bo njegovo »kratkovidno dejanje«, če ga policisti le uspejo izslediti, bržkone stalo dobrega imena in prostosti.

ODLOČNO VINJEN VOZNIK
14.1.2022 –
Policisti so na Ljubljanski cesti imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Korajžnemu vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, policisti pa so ga odločno poslali na sodišče. Upamo, da se bo voznik s tovrstno odločnostjo odrekel tudi alkoholu in novo opravil tudi vozniški izpit.

VINJEN VOZNIK NA PEROVEM
15.1.2022-
Policijska patrulja je imela na Perovem v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je moral pred vožnjo kar dobro žingati, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da ima v svoji sapi 0.70 mg/l alkohola. Vožnjo so mu policisti prepovedali, če bo še obdržal izpit, pa je najbrž odvisno od tega, kako prepričljivo bo pihal v pojočo travico na sodišču.

GORSKA NESREČA POD BRANO
15. 1. 2022 –
V Bosovi grapi pod Brano v Kamniških Alpah je prišlo do gorske nesreče, v kateri je življenje izgubil 37-letni hrvaški planinec.

POSTREN NADZOR NA OBMOČJU VELIKE PLANINE
15. 1. in 16. 1. 2022 –
Policisti policijske postaje Kamnik so, zaradi več prijav ter pojava voznikov, ki se z motornimi sanmi dričajo na celotnem območju Velike planine, 15. 1. 2022 in 16. 1. 2022 opravili poostren nadzor po  Zakon o ohranjanju narave in Zakonu o varstvu na smučišču. Nadzor so kamniški policisti opravili skupaj z dvema pripadnikoma gorske enote policije in tudi helikopterjem.

Za vožnjo z motornimi sanmi kršitelji uporabljajo razna smučišča, gozdove in druge površine, »lov« nanje pa je bil uspešen, saj so policisti ugotovili kršitve tako s področja Zakona o ohranjanju narave. Upamo, da policisti tovrsten poostren nadzor izvedejo še večkrat.