Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ogrizeni poštar, kaznovani kolesar, najdena denarnica in druge policijske prigode

Policijska kronika: Ogrizeni poštar, kaznovani kolesar, najdena denarnica in druge policijske prigode

Poštar, ki ga je na Zduši ugriznil pes, bo plačilni nalog njegovemu lastniku zagotovo prinesel z velikim zadovoljstvom, zadovoljna je bila najbrž tudi lastnica izgubljene denarnice, kolesar, ki je trčil v avto, pa si bo najbrž zapomnil, da pločnik ni namenjen kolesarjenju.

Kronika PP Kamnik (od 14. do 20. 6. 2021)

PES JE UGRIZNIL POŠTARJA
14.6.2021 –
Policisti so bili napoteni na Zdušo, kjer je pes ugriznil poštarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do poštarja pritekel odvezan pes in ga ugriznil v roko. Lastnik psa bo prejel plačilni nalog, ki mu ga bo poštar zagotovo prinesel zelo previdno.

TATVINA SKIROJA PRED ŠOLO
14.6.2021 –
Policisti so obravnavali tatvino skiroja izpred OŠ Frana Albrehta, kjer je neznani storilec, pred tamkajšnjo kolesarnico, ukrade skiro znamke OXELO roza, črno-rdeče barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

KOLESAR JE TRČIL V AVTO
15.6.2021 –
Policisti so bili napoteni pred Mercator center, kjer je prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in voznico osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je kolesar s kolesom peljal po pločniku, in sicer iz smeri Šutne proti Duplici. Voznica osebnega avtomobila je zavila desno na parkirišče, ko je vanjo trčil kolesar, ki voznica ni mogla pričakovati. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

DRZNA TATVINA V SUHADOLAH
16.6.2021 –
Policisti so bili obveščeni, da okoli 11.00 ure v Suhadolah prišlo do drzne tatvine. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani moški pozvonil in zamotil oškodovanca pod pretvezo, da je šel z njim okoli hiše in ga spraševal glede telekomunikacijskih vodnikov, medtem ko je drugi storilec pa je odšel v hišo in iz nje odtujil denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V SUHADOLAH STA SE SPRLA
18.6.2021 –
Policisti so bili napoteni v Suhadole, kjer naj bi prišlo do verbalnega spora med sinom in očimom. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je kršitelj nedostojno vedel do očima in mame, pri čemer naj bi jih verbalno žalil. Kršitelju je bil, zaradi kršenja Zakona o javnem redu in miru, izdan plačilni nalog.

DENARNICA JE ZNOVA NAŠLA LASTNICO
18.6.2021 –
Na PP Kamnik je prišla oškodovanka in prijavila tatvino denarnice, ki naj bi jo ji neznanec prejšnji dan izmaknil v trgovini Eurospin.  Še istega dne, ko so policisti prejeli prijavo, pa je zaposlena iz Eurospina obvestila policiste, da so denarnico našli, tako da je bila le-ta vrnjena oškodovanki.

POGREŠANA OSEBA
19.6.2021 –
Na Policijski postaji je oče prijavil, da pogreša svojega sina, zaradi česar je stekla iskalna akcija. Pogrešani je bil najden naslednji dan.

ZBIL JO JE NA PREHODU ZA PEŠCE
19.6.2021 –
Policisti so bili obveščeni, da se je v ZD Kamnik zglasila udeleženka prometne nesreče. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobil pri zavijanju levo na prehodu za pešce izsilil prednost peški IN jo z vozilom zadel, zaradi česar je zadobila lahke telesne poškodbe. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA MOBIILNIKA
20.6.2021 –
Na policijski postaji v Kamniku se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino mobitela. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je do tatvine mobilnega telefona LG prišlo v trgovini Mercator, in sicer že dan poprej. Policisti bodo »telefonista« poskušali izslediti in ovaditi na pristojno tožilstvo.