Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ogrožanje pešca na prehodu, roparska tatvina in nasilen ljubosumnež na sejmu v Komendi

Policijska kronika: Ogrožanje pešca na prehodu, roparska tatvina in nasilen ljubosumnež na sejmu v Komendi

Kamniški policisti in policistke so imeli v preteklem tednu nemalo dela, saj so, med drugim, obravnavali nekaj prometnih nesreč, vlomov in kraj, iščejo pa tudi nasilne roparje, ki so v Komendi pretepli in oropali dva občana, policijske pozornosti in obravnave pa je bil deležen tudi nasilni ter ljubosumni partner, ki je na sejmu v Komendi svoji partnerici grozil, da ji bo zbil zobe.

Kronika PP Kamnik (od 30. 9. do 6. 10. 2019)

NA ŠUTNI JE PADLA KOLESARKA
30.09.2019 – Na Šutni je prišlo do prometne nesreče oziroma padca kolesarke. Ugotovljeno je bilo, da je  do padca prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba kolesarke, ki je s kolesom zapeljala v robnik in padla po vozišču. Kolesarki bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
30.09.2019 – Na Ljubljanski cesti pri Lidlu se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je kolesaril pod vplivom alkohola in zaradi vožnje preblizu desnega roba s pedalom zadel v robnik pločnika ter padel na kolesarsko stezo. Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

OGROŽANJE PEŠCA NA PREHODU
01.10.2019 – Pri gostilni Mlakar na Duplici voznica pešcu, ki je bil na sredini prehoda za pešce, voznica ni omogočila varnega prečkanja vozišča, saj je voznica, namesto da bi ustavila,  pešca obvozila kar po nasprotnem voznem pasu. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve kršiteljice, ki ji bo izrečen ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

VOZNICA JE TRČILA V ZAPORNICO
01.10.2019 – Na železniškem prehodu v Podgorju se je zgodila prometna nesreča, v kateri je voznica spregledala utripajoče rdeče luči, ki označujejo prihod vlaka in zapeljala naprej v trenutku, ko se je spustila zapornica. Le-ta je udarila po vozilu in se odlomila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VINJEN VOZNIK
01.10.2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.80 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POSKUS VLOMA V HIŠO V ZAGORICI
02.10.2019 – Neznani storilec je v Zagorici z orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno stanovanjske hiše, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, po zbranih obvestili pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VLOM V VOZILO PRI HOFERJU
03.10.2019 – Na parkirišču pri trgovini Hofer je neznani storilec na neugotovljen način vlomil v vozilo ter iz njega odtujil moško torbo, v kateri je bilo 2.500,00 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG MOTORJA MLADOLETNIKU BREZ IZPITA
03.10.2019 – Na Perovem je mladoletnik vozil moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil, na podlagi omenjene kršitve, moped zasežen o kršitvi pa je bil obveščen tudi njegov oče, ki ga je prevzel. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA DENARNICE NA ODBOJKARSKI TEKMI V PARIZU
04.10.2019 – Neznani storilec je na odbojkarski tekmi v Parizu izkoristil nepazljivost oškodovanke ter ji je iz torbice odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

ROPARSKA TATVINA V KOMENDI
04.10.2019 –V Komendi so neznanci pristopili do dveh občanov, ki sta se peš vračala domov iz prireditve v Komendi, pri čemer so ju pričeli z rokami in nogami pretepati, brcati ter slačiti, obenem pa ju pozivali, da naj jim izročita denar in telefone. Enemu izmed njiju je uspelo zbežati, drugemu pa so neznanci odtujiti denarnico z dokumenti, denar in mobilni telefon. Sledi pregled video posnetkov bencinskega servisa, zbiranje obvestil  in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG NEZNANE SNOVI V KOMENDI
05.10.2019 – Policist je imel v  Komendi v postopku občanko, pri kateri sta bila tekom postopka zasežena dva zavidka alu folije z neznano snovjo bele barve, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršiteljico, uveden postopek o prekršku.

TATVINA DENARNICE V NEW YORKERJU
05.10.2019 – Občanka je nakupovala v trgovini New Yorker, ko ji je neznanec iz torbice odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Sledi zbiranje obvestil, pregled video posnetkov in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NA SEJMU JI JE GROZIL, DA JI BO ZBIL ZOBE
06.10.2019 – Policisti posredovali na sejmu v Komendi, kjer se je občan do svoje partnerice vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način, in sicer s tem, da je vpil in ji grozil, da jo bo zabil v steno, da ji bo zobe zbil, da ima drugega, s čemer je s takšnim vedenjem pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.