Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Opojne rože, pretreseni vrabčki in družinski nasilnež
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Opojne rože, pretreseni vrabčki in družinski nasilnež

Veseli december se sploh še ni začel, policisti pa imajo kljub temu že polne roke dela z lovljenjem različnih tolovajev in prekrškarjev, na domu pa so obiskali tudi lokalno “zeliščarico”.

Kronika PP Kamnik (od 22. do 28. 11. 2021)

PONAREJEN BANKOVEC
22.11.2021 – Še dobro, da ima zaposlena na banki že dolgoletne vsakodnevne izkušnje z denarjem, saj je pri štetju dnevnega depozitnega pologa fizične osebe zaradi suma, da gre za ponarejen bankovec, iz prometa izključila bankovec za 20 eur. Policisti bodo domačega »tiskarja« poskusili izslediti.

CEPILA JE PROMETNI ZNAK
22.11.2021 – Na parkirišču Zdravstvenega doma Kamnik je prišlo do prometne nesreče. Nezgodo je zakrivila nerodna voznica, ki je med nerodnim manevriranjem po parkirišču najprej »cepila« prometni znak, nato pa oplazila še živo mejo. Vrabčki iz žive meje so jo odnesli brez poškodb, so pa še vedno pretreseni. Policisti so vozničine spretnosti nagradili s plačilnim nalogom.

ODKLONIL JE ALKOHOLNO TESTIRANJE
22.11.2021 – Policisti so imeli v postopku bržkone židano razpoloženega voznika osebnega avtomobila, ki so ga imeli na sumu, da je nekoliko preveč pogledal v kozarec. Svojih domnev pa žal niso mogli preveriti s testiranjem oz. preizkusom alkoholiziranosti, saj je voznik preizkus, kot anticepilec cepljenje, odločno odklonil. Zaradi tega je bilo vozniku, ki ni hotel pihniti v »pojočo travico«, odvzeto vozniško dovoljenje, prav lepo božičnico pa utegne iz denarnice omenjenega voznika odpihniti tudi pristojni sodnik.

TATVINA V TRGOVINI
23.11.2021 – Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 89.97 eur. Policisti »nakupovalca«, ki je nabavljal po resnično ugodnih »akcijskih cenah«, še iščejo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
23.11.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Delavske hranilnice na Glavnem trgu. Policisti so napisali zapisnik o najdenih svareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata, pa se lahko zglasi na policijski postaji in z dokazili denar prevzame.

HIŠNA PREISKAVA PRI ZELIŠČARICI
23.11.2021 – Policisti so v Kamniku, na podlagi odredbe sodišča, obiskali lokalno »zeliščarico« pri kateri so opravili hišno preiskavo ter zasegli ‘kar’ 3 g neznane snovi rastlinskega izvora. Vrsto zaplenjene »začimbe« bo pokazala analiza, zoper prekrškarico pa sledi hitri postopek z odločbo.

TATVINA DENARNICE
24.11.2021 – Nekoliko preveč resno je svoje delo vzel delavec, ki se je med obnovitvenimi deli stanovanja lotil tudi »prenove denarnice« z vsebino. Le-to je namreč odtujil, najbrž kot predplačilo za svoje delo, ampak ker tovrstne »prenove« niso dovoljene, ga bodo policisti predali v »prenovo« pristojni roki pravice.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
24.11.2021 – V krožišču v Podgorju je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, glede škode pa sta se znala pomeniti kar sama, so jima policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDENO KOLO V ŠMARCI
25.11.2021 – Občanka je na železniški postaji v Šmarci našla moško gorsko kolo znamke X-FACT, tip Mission, črne barve z rdeče belimi črtami, številka okvirja pa GI-400883883. Občana-ko, ki pogreša svoje kolo policisti naprošajo, da ga z ustreznimi dokumenti oz. dokazili prevzame na policijski postaji.

PROMETNA NESREČA V PODHRUŠKI
25.11.2021 – Policisti so v Podhruški obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zakrivil že vidno decembrsko razpoložen voznik, ki je imel najbrž občutek, da vozi po bob stezi, pri tem pa, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v betonsko škarpo. Nesojeni olimpijec je za nameček vozil še neregistriran »bob«, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki »račun«, ki je bil najbrž dolg kot Miklavžev seznam želja razvajenega otroka, mu za nameček odvzeli še vozniško dovoljenje, že v kratkem pa se bo voznik srečal tudi s sodnikom.

PROMETNA NESREČA PRI LIDLU
26.11.2021 – V krožišču pri kamniškem Lidlu je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, ki jo je povzročila precej nestrpna voznica, ki je izsilila prednost vozniku ter z njim trčila. K sreči je poškodbe utrpela zgolj pločevina, bo pa nekaj »kode« preveč nestrpna voznica utrpela tudi v denarnici, saj so jo policisti, kot dobri decembrski možje, obdarovali s plačilnim nalogom.

ŽUR V SUHADOLAH
26.11.2021 – Policisti so posredovali v Suhadolah, kjer so obiskali žur, na katerem je žurerka predvajala preveč glasno glasbo. Ker je s tem kršila javni red in mir, ji je bil izdan plačilni nalog.

NERODEN VLOMILEC
27.11.2021 – Neznani storilec je poskušal vlomiti skozi okno, kar pa mu ni uspelo, zato se je, ko je zbral moči, vlamljanja lotil še pri vhodnih vratih, ki mu jih je uspelo vlomiti. Ves njegov trud pa je bil preklemansko jalov, saj v hiši, ki jo je pregledal, ni našel nič takšnega, kar bi se mu zdelo vredno odnesti, zato je hišo, najbrž s praznim žakljem in dolgim nosom, zapusti. Policisti s preiskavo še nadaljujejo, če pa nespretnega vlomilskega ptička izsledijo, pa bo, ob pomoči sodišča, poslan na »strokovno izobraževanje« za rešetke.

ROŽE ZLA
27.11.2021 –
Četudi pravijo, da za vsako bolezen raste roža, sta policista v Kamniku kršitelju zasegla plastificirano vrečko z vršički z neznano zeleno snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo, najverjetneje travo oz. marihuano. Po analizi bo zoper »travarja« uveden hitri postopek.

 NASILNEŽU JE BILA IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
28.11.2021 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, ki ga je izvajal kršitelj v družinski skupnosti nad svojo izven zakonsko partnerico, do katere je bil fizično in psihično nasilen, jo žalil zmerjal ter ji večkrat grozil z grožnjami zoper njeno telo in življenje. Oškodovanka se je morala zaradi neprimernega vedenja že večkrat umakniti iz lastne hiše, s temi dejani pa jo je nasilnež spravljal v podrejeni položaj. Zaradi vsega naštetega je bila osumljencu odrejena prepoved približevanja do oškodovanke, policisti pa bodo nasilneža kazensko ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.