Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pepelnik za bivšega in cestni slalomist, ki je podiral prometne znake
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Pepelnik za bivšega in cestni slalomist, ki je podiral prometne znake

Kamniški policisti imajo za seboj še en pester in raznolik delovni teden, v katerem so, med drugim, mirili vročekrvnega partnerja, pijano bivšo, ki je svojega nekdanjega dragega naciljala s pepelnikom, iščejo pa tudi nočnega cestnega slalomista, ki je je domov vozil “precej na kol”, saj je mimogrede podrl še tri prometne znake.

Kronika PP Kamnik (od 12. do 18. 8. 2019)

POŠKODOVANJE VOZILA
12.08.2019 – Neznani storilec je z neznanim ostrim predmetom na parkirišču pred stanovanjskim blokom poškodoval parkirano vozilo in lastnika oškodoval za okoli 500 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
12.08.2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.84 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VPIL IN ZMERJAL JE PUNCO
13.08.2019 – Policisti so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in vpil na svojo izvenzakonsko partnerico. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

 POSKUS VLOMA V VOZILO
14.08.2019 – Policisti so na makadamskem parkirišču v Kamniški Bistrici obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PIJANA JE V BIVŠEGA VRGLA PEPELNIK
15.08.2019 – Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je pijana občanka kršila javni red in mir s tem, da je verbalno žalila, vpila in v bivšega partnerja vrgla keramični pepelnik. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

KLOFNIL JE NATAKARICO
15.08.2019 – Policisti so intervenirali v lokalu na območju Kamnika, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je s plosko roko udaril zaposleno, udarec pa je bil tako močan, da je natakarica zadobila lahke telesne poškodbe. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

GLASNA GLASBA V SUHADOLAH
15.08.2019 – Občan je policiste obvestil o glasni glasbi iz stanovanjske hiše in motenju nočnega miru in počitka. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in žurerskemu kršitelju izrekli ustno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

PREHITRA KOLESARKA
16.08.2019 – V naselju Košiše je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti kolesarke, katera je trčila v vozilo in padla po vozišču ter se telesno poškodovala. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ŽUPANJENJIVSKI HUDOGRIZ
17.08.2019 – Policisti so na območju Županjih Njiv obravnavali pasji incident na javnem kraju. Spuščen pes je namreč pogrizel prijaviteljičinega psa, zaradi česar bodo policisti lastniku omenjenega hudogriza, po zbranih obvestilih, kot kršitelju Zakona o zaščiti živali, izdali plačilni nalog.

 MED VOŽNJO Z VESELICE JE PODRL TRI PROMETNE ZNAKE
18.08.2019 – Neznani voznik, ki se ga je najverjetneje nalil kot gasilski hidrant, je z neznanim vozilom ponoči med vožnjo trčil v kar tri prometne droge s pripadajočo prometno signalizacijo, nato pa s kraja pobegnil in povzročil veliko materialno škodo.

Policisti v zvezi z dogodkom policisti še zbirajo, obenem pa prosijo vse občane, ki bi morda kaj vedeli o tej nesreči, da le-to PP Kamnik na tel. št. 01/830 31 80 ali na 113.

Če se nekoliko pošalimo, pa bi lahko dejali, da bodo občani s posredovanimi informacijami najverjetneje pomagali tudi nočnemu veseliškemu slalomistu, ki se vožnje domov najbrž ne spomni najbolje.