Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pijan je skozi naselje dirjal s 107. kilometri na uro

Policijska kronika: Pijan je skozi naselje dirjal s 107. kilometri na uro

Vroči poletni dnevi so kot nalašč za nadlegovanje sosed, družinske spore in prometne nesreče, policistom pa delo nalagajo tudi preveč hitri in žejni vozniki.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 7. 2022)

V DOBREM IN SLABEM
11. 7. 2022 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se, zaradi medsebojnega nesoglasja, sprla zakonca. Ker je mož verbalno žalil svojo soprogo, ki ji je nekoč najbrž obljubil, da bo z njo v dobrem in slabem, mu je bil na kraju izdan plačilni nalog, če se ne bo že v kratkem poboljšal, pa najbrž utegne dobiti tudi zahtevo za ločitev zakonske zveze.

VINJEN VOZNIK NA LOKAH
11. 7. 2022 – Na Lokah v Tuhinju so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je skozi naselje vozil, kot so izmerili policisti, s hitrostjo kar 107 km/h. Prehitri voznik je za nameček kazal še znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ni le prehiter, ampak tudi preveč nalit za varno vožnjo, saj je bilo v njegovi sapi izmerjenega 0.46 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Koliko bo „odpihnilo“ iz njegove denarnice, bo voznik izvedel na Okrajnem sodišču v Kamniku.

DELOVNA NESREČA
12. 7. 2022 – Policisti so v podjetju na območju Kamnika obravnavali delovno nesrečo, v kateri je prišlo do poškodbe zaposlenega. Policisti bodo zbrali vsa obvestila ter na pristojnem državnem tožilstvu podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
12. 7. 2022 – Policisti so v Mostah obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. V nesreči sta bila udeležena dva osebna avtomobila, eden izmed udeležencev pa je bil v nesreči tudi poškodovan. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o pravilih v cestnem prometu.

SOSEDO JE OBDELAL Z JEZIKOM
12. 7. 2022 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer je sosed brez razloga s strupenim jezikom jel neusmiljeno obdelovati in žaliti svojo sosedo, ki ji tovrstno ravnanje soseda zagotovo ni prineslo kakega posebnega zadovoljstva. Nesramnemu in žaljivemu sosedu, ki ne ve, da je moč sosede z jezikom zadovoljiti oz. spraviti v dobro voljo tudi drugače, so policisti napisali plačilni nalog.

NI TRČIL V SLONA
13. 7. 2022 – Občan je policiste obvestil, da je v Porebru trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik, ki je imel kljub smoli to srečo, da po naših krajih še ne hodijo sloni, izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, tako da so mu policisti na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PES JE UGRIZNIL KOLESARJA
14. 7. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Tunjice kolesarja napadel pes, ki se je iztrgal z verige in ga telesno poškodoval. Policisti bodo lastnika psa poskušali izslediti, da mu izdajo plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
15. 7. 2022 – Policisti so na Perovem obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Ker sta oba udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, glede škode pa sta se uspela dogovoriti sama, jima je bil na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŽAR V MENINI
15. 7. 2022 – Policisti so bili obveščeni o požaru v podjetju Menina, kjer je zagorel lesen del ostrešja industrijskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Šmarca, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o svojih ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V AVTO NA ČRNIVCU
15. 7. 2022 – Neznani storilec je ponoči v naselju Zavrh pri Črnivcu poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo, zato je od dejanja odstopil, vseeno pa je lastniku vozila povzročil škode. Tolovaja bodo policisti poskusili izslediti.

ZASEG SMOTKE
15. 7. 2022 – Policisti so imeli na Kolodvorski v Kamniku opraviti z osebo, ki so ji zasegli ročno zvit cigaret z neznano snovjo. Če bo analiza pokazala, da je bilo v omenjeni smotki kaj prepovedanega, pa bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku

PROMETNA NESREČA NA DOMŽALSKI
15. 7. 2022 – Policisti so na Domžalski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
15. 7. 2022 – V Kamniku so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Da je v resnici „pod gasom“, je pokazal tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je v njegovem opojnem dahu zaznal 0.63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Kako močno bo zavoljo prekrška „dahnila“ tudi njegova denarnica, pa bo okajeni voznik izvedel na sodišču.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
16. 7. 2022 – Policisti na Trgu talcev v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, ki jo je na tamkajšnjem parkirišču povzročil neznani voznik osebnega vozila, saj je trčil v parkirano vozilo, nato pa jo s kraja pobegnil, kot so ga nesle pnevmatike. Policisti ga še iščejo, da ga nagradijo s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA NA DUPLICI
15. 7. 2022 – Na parkirišču pred Evrospinom so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POSKUS VLOMA V ZABOJNIK ZA OBLAČILA
15. 7. 2022 – Policisti so v Srednji vasi obravnavali poskus vloma v zabojnik za oblačila. Le temu je namreč neznani storilec na silo odprl vrata, nato pa od dejanja odstopil. Policisti bodo „konfekcionarja“ poskušali izslediti.

TRK Z DIVJADJO V PALOVČAH
17. 7. 2022 – Voznica je policiste obvestila, da je v Palovčah trčila v divjad in poškodovala svoje vozilo. Ker voznica ni videla belih miši oz. je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so ji policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA TELEFONA
17. 7. 2022 – Policisti v gostinskem lokalu Pancho v Kamniku obravnavali tatvino mobilnega telefona. Policisti bodo tatu poskušali izslediti in kazensko ovaditi.