Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pijana voznica, kraja mesa, sprta zakonca in padajoče kamenje z gradu

Policijska kronika: Pijana voznica, kraja mesa, sprta zakonca in padajoče kamenje z gradu

Poletna vročina, avtomobili kot potujoče savne, sopara načenja potrpljenje, živci kot strune… Ni lahko biti policist oz. policistka v poletnih dneh.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. julija 2017)

PIJANA VOZNICA
10.07.2017 – Policisti so v Kamniku ustavili voznico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen ji je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0,70 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznico bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

SPOR MED PARTNERJEMA
10.07.2017 – Kamniški policisti so na območju Domžal obravnavali spor med partnerjema. Ta sta se sprla zaradi denarja in neplačevanja položnic. Ker sta si ob tem si izrekla tudi nekaj žaljivk in groženj, jima bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
11.07.2017 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi vrata terase vstopil v notranjost iz katere je odtujil denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
12.07.2017 – V Kamniški Bistrici je bilo vlomljeno v osebno vozilo, in sicer je v dnevnem času  neznani storilec razbil trikotno steklo na prednjih levih vratih vozila, nato pa iz vozila odtujil žensko torbico z vsebino. Lastnica je bila oškodovana za 650 evrov.

PROMETNA NESREČA
13.07.2017 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z manjšo materialno škodo na Novem Trgu, kjer sta trčila dva voznika osebnih vozil, ki sta se sama dogovorila glede nastale škode. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA V TRGOVINI TUŠ
14.07.2017 – Policisti so bili obveščeni o tatvini mesa v trgovini Tuš v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je poslovodkinja v trgovini opazila žensko, ki je poleg ostalega nakupa v torbico pospravila se kos mesa. Zoper storilko bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KAMEN POŠKODOVAL VOZILO
15.07.2017 – Iz Malega gradu v Kamniku je na parkirano vozilo padel kamen in poškodoval vetrobransko steklo. Lastnik vozila je oškodovan za okoli 100 EUR.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
16.07.2017 – Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino registrske tablice, ki mu je bila v Kamniku odtujena z motorja. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.