Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pijani najemodajalec, obisk pri dilerju in nesramni hišni vodovodar

Policijska kronika: Pijani najemodajalec, obisk pri dilerju in nesramni hišni vodovodar

Policistom so v minulem tednu čakanje na skorajšnji prihod praznikov, med drugim, popestrile hišne preiskave pri lokalnih zbiralcih in preprodajalcih drog, pomiriti so morali tudi pacienta v ZD Komenda, prenočiti pijanega najemodajalca, ki je nadlegoval in žalil najemnike, s položnico pogasili pretirano delovno vnemo razgrajaškega iskalca zaposlitve, obravnavali pa so tudi »hišnega vodovodarja« s Križa, ki je hčerki samovoljno odklopil vodo.

Kronika PP Kamnik (od 14. do 20. 12. 2020)

 HIŠNA PREISKAVA V MOSTAH
14.12.2020 – Policisti so v Mostah pri Komendi, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo, tekom katere so zasegli okoli 4 g posušenih rastlinskih delcev zeleno rjave barve, predvidoma marihuane oz. konoplje. Zoper »travčkarja«, ki so mu zasegli »obilen plen«, bo po analizi uveden postopek o prekršku.

 TATVINA UDARNEGA KLADIVA
14.12.2020 – Neznanec je izkoristil nepazljivost delavca in iz odklenjenega tovornega vozila odtujil udarno kladivo znamke Hilti, s čemer je lastniku kadiva povzročil materialno škodo. Kaj bo neznanni zlikovec »štemal« med prazniki sicer ni znano, bodo pa policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil ter tolovajskega gradbenika ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.

 ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
14.12.2020 – Policista sta na Ljubljanski cesti enemu izmed kamniških »zeliščarjev«, na podlagi Zakona o prekrških, zasegla PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper prekrškarja uveden hitri postopek.

NEDOSTOJNO VEDENJE V ZD KOMENDA
15.12.2020 – Policisti so posredovali v Zdravstvenem domu Komenda, v katerem se je razgrajaško razpoloženi občan nedostojno vedel do zaposlene. Namesto s pomirjevalnimi tabletami oz. inekcijo, so policisti nesramnega kršitelja, zaradi kršenja javnega reda in miru, »pomirili« s plačilnim nalogom.

PIJANI NAJEMODAJALEC JE PRENOČIL V PROSTORIH ZA PRIDRŽANJE
15.12.2020 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Soteski, kjer se je pijani lastnik stanovanjske hiše nedostojno vedel do svojih najemnikov, z nesramnostmi pa tekom postopka ni prizanašal niti policistom. Ker najemodajalec s kršitvami ni prenehal, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Vročekrvnežu je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, poravnati pa bo moral tudi drago najemnino za prenočevanje v prostorih za pridržanje.

POVOZIL SRNO
16.12.2020 – Občan je policiste obvestil, da je na Zduši povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

RAD BI SE ZAPOSLIL
16.12.2020 – Policisti so posredovali v prostorih kamniškega zavoda za zaposlovanje, kjer se je dela željni kršitelj nedostojno vedel do zaposlene ter od nje zahteval »misijo nemogoče«, pri tem pa jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi katerih se je zaposlena počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil, kršitelj pa bo, namesto zaposlitve, zaradi kršenja javnega reda in miru, prejel plačilni nalog, bržkone pa bi mu lahko naložili tudi kako družbeno koristno delo.

PROMETNA NESREČA
16.12.2020 – V Mengšu je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženki izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

HIŠNA PREISKAVA PRI DILERJU IZ ŠMARCE
17.12.2020 – Policisti so v Šmarci, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno in osebno preiskavo, tekom katere so zasegli dva alu zvitka z vsebino neznane prašnate snovi bele barve, za katero obstaja sum, da gre za kokain (cca. 11.5g), steklen kozarec z rastlinskimi vršički, (sum konoplja), tehtnico in dve steklenički steroidov. Vse zasežene substance je imel storilec, po navedbah policistov, pripravljeno za nadaljnjo prodajo, zoper »podjetnika« pa bo po analizi uveden postopek o prekršku.

POŠKODOVAL JE AVTO
17.12.2020 – Policisti so na Samostanski ulici obravnavali poškodovanje vozila, ki ga je neznani storilec poškodoval z ostrim predmetom ter oškodovanki povzročil materialno škodo. Policisti bodo storilca poskušali izslediti tudi s pomočjo pregleda videoposnetkov, po zbiranju obvestil pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

POZABILA DENAR NA BANKOMATU
18.12.2020 – Občanka se je zglasila na policijski postaji v Kamniku in povedala, da je na Usnjarski ulici, na bankomatu pri trgovini Spar, dvignila denar, ki pa ga je pozabila v reži bankomata. »Srečnega najditelja« denarja, ki je prišel do nenadejane “božičnice” naprošamo, da najdeni denar prinese na policijsko postajo Kamnik, saj bo v nasprotnem primeru obdolžen kaznivega dejanja zatajitve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR V SUHADOLAH
18.12.2020 – Občanka iz Most se je zglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je,17.12.2020 okoli 16.30, našla na sprehodu, in sicer na tleh v bližini naslova Suhadole 1. Občana oz. občanko, ki je izgubil/la denar naprošamo, da se zglasi na policijski postaji Kamnik, da denar prevzame, pošteno najditeljico pa v zahvalo in v duhu prazničnega časa najbrž tudi veselo obdari.

TATVINA V HOFERJU
18.12.2020 – V trgovini Hofer v Kamniku je neznanec odtujil izbrane izdelke, in sicer tako, da jih je stlačil in skril pod majico, nato pa odšel iz trgovine. Policisti zbirajo obvestila o dejanju, zoper storilca pa bodo podali kazensko ovadbo

NA KRIŽU JE OČE HČERI ZAPRL VODO
19.12.2020 – Policisti posredovali na Križu pri Komendi, kjer je prišlo do družinskega spora v stanovanjski hiši, v kateri je oče prevzel vlogo vodovodarja ter hčerki, ki živi v drugem nadstropju, zaprl dovod vode. Ker hči nad očetovimi vodovodnimi deli ni bila ravno navdušena, jo je oče »potolažil« s poplavo žaljivk, ki pa utegnejo v njegovi denarnici povzročiti sušo, saj mu bodo policisti, ki so mu tekom intervencije nalili čistega vina, napisali plačilni nalog, obenem pa bodo, namesto Božičku, pisali tudi na pristojni center za socialno delo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
19.12.2020 – Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.