Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pijani razgrajač, nasilen bivši in zloraba najdene osebne izkaznice za nakup telefona

Policijska kronika: Pijani razgrajač, nasilen bivši in zloraba najdene osebne izkaznice za nakup telefona

Tudi v minulem tednu so se kamniški policisti in policistke ubadali z različnimi lumparijami in nečednostmi, ki so jih zagrešili lokalni nepridipravi, pri čemer so, med drugim, raziskovali še en primer družinskega nasilja, novo krajo orodja iz vozila, iskali lumpa, ki je z najdeno osebno izkaznico sklenil naročniško razmerje mobilne telefonije, na iztreznitev pa so odpeljali tudi pijanega razgrajača, ki se je grdo vedel v enem izmed kamniških lokalov.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 26. 1. 2020)

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
20.01.2020 –
Neznani storilec je na območju Ljubljane s parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in s tem oškodoval lastnico. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

KRAJA ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA
21.01.2020 –
Policisti so v centru Kamnika obravnavali vlom v tovorno vozilo, iz katerega je neznani storilec odtujil električno vrtalko in udarno kladivo znamke Makita in tako oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA
21.01.2020 – Na Duplici je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom razbil stekla na zadnjih desnih vratih vozila in oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NASILEN BIVŠI PARTNER
21.01.2020 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in naznanila nasilje s strani bivšega panterja, ki je s svojo nekdanjo partnerko večkrat ponižujoče in boleče ravnal. Pri tem je bil tudi fizično nasilen in na tak način preprečeval njeno gibanje. Sledi zbiranje obvestil in odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

ZLORABA OSEBNE IZKAZNICE
22.01.2020 –
Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je izgubil osebno izkaznico, s katero je neznanec zlorabil njegove podatke in sklenil naročniško razmerje pri operaterju A1. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA V BUČU
22.01.2020 – V naselju Buč se je med delom, postavljanjem lesenega droga, eden od delavcev spotaknil in poškodoval. Zadobil je hude telesne poškodbe (zlom goleni). Ker je tuja krivda izključena sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V KLET
22.01.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet v katero je neznanec vlomil z orodjem na vzvod, s katerim je odtrgal okovje za ključavnico obešanko in odtujil moško treking kolo znamke BULLS, rdeče bele barve ter z dejanjem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

IZGUBA REGISTRSKE TABLICE
23.01.2020 – Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil izgubo registrske tablice in prometnega dovoljenja svojega štirikolesnika. Opravljeni so bili vnosi v evidence, občan pa je napoten na pristojne službe.

 RAZGRAJAČ JE BIL PRIDRŽAN DO IZTERZNITVE
23.01.2020 – V lokalu na območju Kamnika je pijan občan vpil, grozil in se nedostojno vedel do zaposlenih ter gostov lokala. Ob prihodu policistov na kraj se je močno pijan moški zadrževal na terasi lokala in se kljub opozorilom ter ukazom policistov ni umiril, niti ni prenehal s kršenjem javnega reda in miru. Ker je bilo utemeljeno pričakovati, da bo s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
24.01.2020 – V centru Kamnika je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljal, brez da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
24.01.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Žejah dvignil denar, le-tega pa nato pozabil v reži bankomata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
24.01.2020 – V Črnučah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri je bila udeležena voznica, ki je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano ji je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
25.01.2020 – V naselju Rodica je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG NEZNANE SNOVI
25.01.2020 – V Kamniku je imel policist v postopku občana, ki je sam izročil dve samozapiralni vrečki z neznano rjavo-zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

TATVINA OBLAČIL V PALMANOVI
26.01.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil tatvino oblačil v Italiji. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega odklenjenega vozila odtujil več kosov oblačil in obutve. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.