Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pištola v Kamniški Bistrici, nedostojnost v zdravstvenem domu in »živalsko« srečanje hišnega sveta

Policijska kronika: Pištola v Kamniški Bistrici, nedostojnost v zdravstvenem domu in »živalsko« srečanje hišnega sveta

V zadnjem tednu tega poletja so kamniški policisti in policistke, med drugim, na različnih mestih mirili nedostojneže, iz prometa spravili par vinjenih voznic in voznikov, nasilni polsestri odredili prepoved približevanja, na Kisovcu popisali od krav prežvečen avto, prinešena pa jim je bila tudi pištola z nabojnikom, ki jo je občan našel v Kamniški Bistrici.

Kronika PP Kamnik (od 24. do 30. 8. 2020)

PROMETNA NESREČA  S POBEGOM NA CANKARJEVI
24.08.2020 – Zaradi nepravilne smeri vožnje je na Cankarjevi cesti v Kamniku prišlo do prometne nesreče, vendar je povzročiteljica nesreče je s kraja odpeljala, ne da bi udeleženki nudila svoje podatke. Policista sta na podlagi zbranih obvestil in ogleda prometne nesreče povzročiteljico kasneje izsledila in ji izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V TOVORNO VOZILO
24.08.2020 – Neznanec je na območju Ljubljane z neznanim primernim predmetom poškodoval vložek ključavnice na tovornem vozilu in iz njega odtujil ročno orodje. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PRIJET PRI TATVINI IN ODPELJAN V ZAPORE
25.08.2020 – Varnostnik trgovine Tuš v Domžalah je policiste obvestil, da je bil v trgovini prijet storilec tatvin prehrambnih izdelkov. V postopku je bilo ugotovljeno, da je za storilca razpisan ukrep za privedbo v zapore Ljubljana, kamor je bil tudi odpeljan. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

VINJEN VOZNIK NA LOKAH V TUHINJU
V naselju Loke je bil ustavljen voznik neregistriranega tovornega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so mu zaradi tega odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima 1.16 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PADEC S KOLESOM V ŠMARCI
26.08.2020 – V Šmarci je padel kolesar, ki se je peljal po makadamski poti in zaradi neprilagojene hitrosti padel ter se pri tem lažje telesno poškodoval. Zoper mladoletnega kolesarja oz. kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

NEDOSTOJNO VEDENJE V ZDRAVSTVENEM DOMU
26.08.2020 – Policisti so posredovali v Zdravstvenem domu Kamnik, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NA SESTANKU HIŠNEGA SVETA JIH JE ZMERJALA Z ŽIVALMI
26.08.2020 – V Kamniku so policisti posredovali v bloku, kjer se je kršiteljica na sestanku hišnega sveta nedostojno vedla do sostanovalke in ostalih sostanovalcev, ki jih je zmerjala z neprimernimi besedami živalskega izvora. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KRAVE NA KISOVCU POŠKODOVALE VOZILO
27.08.2020 – Policija je bila obveščena o poškodovanju vozila na Kisovcu, pri pregledu pa so bile na zadnjem steklu vozila vidne oz. najdene sledi jezika in sline. Policisti so iz tega ugotovili, da so vozilo poškodovale krave, oškodovanec pa je dogodek prijavil zaradi uveljavljanja škode na zavarovalnici. Ne glede na to, če bodo kravo, ki rada žveči tudi avtomobile odkrili ali ne, bo najbrž slej ko prej končala v juhi.

NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO NA ŠUTNI
Občanka iz Šutne je policiste obvestila o napačno parkiranem vozilu, ki ovira promet. Prekrškarju je bilo na vozilo izdano obvestilo o prekršku.

INTERVENCIJA  V LOKALU
Policisti so posredovali v lokalu v Kamniku, kjer se je kršitelj v lokalu neprimerno vedel do gostov in zaposlene ter, ob njihovem prihodu na kraj, tudi do policistov. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru, po Zakonu o osebni izkaznici in tudi po Zakonu o cestnem prometu.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZA NASILNO POLSESTRO
27.08.2020 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, ki ga je kršiteljica izvajala v družinski skupnosti, pri čemer se je do svoje polsestre vedla nasilno, z njo grdo ravnala, nanjo vpila, jo žalila, ji omejevala z gibanjem na prostem in jo s temi dejanji spravljala v podrejen položaj. Osumljenki je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke, sledi pa še zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V KAMNIŠKI BISTRICI NAJDENA PIŠTOLA
28.08.2020 – Občan je v Kamniški Bistrici našel pištolo znamke Walther z nabojnikom, ki jo je prinesel na policijsko postajo. Napisan zapisnik o najdenih predmetih, pištola pa bo, po ustrezni kategorizaciji, poslana pristojnim službam.

PREGLASNI NOČNI POGOVORI V ŠMARCI
29.08.2020 – Policisti so v Šmarci, zaradi glasnega govorjenja in druženja pozno v noč, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izrečeno ustno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK V KOMENDI
30.08.2020 –  V Komendi je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti- Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.