Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Po kakanju je strašil sosede, brat in sestra sta se stepla, žurerju pa so policisti izklopili elektriko

Policijska kronika: Po kakanju je strašil sosede, brat in sestra sta se stepla, žurerju pa so policisti izklopili elektriko

Ne glede na to kdo ste in kako ste se olajšali, po kakanju ni lepo strašiti sosedov. Bratje in sestre se ne smejo pretepati, če preglasno žurirate in se ne zmenite za opozorila policistov, pa vam lahko odklopijo tudi elektriko…

Kronika PP Kamnik (od 13. do 19. 7. 2020) 

POSKUS VLOMA V VOZILO NA ZIKOVI
13.07.2020 – Neznanec je na Zikovi ulici s predmetom na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil, vseeno pa je povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA NA DRUGEM OBMOČJU
13.07.2020 – Kamniška policista sta imela v naselju Grosuplje v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
13.07.2020 – Neznani storilec je v Kamniku izvršil tatvino registrskih tablic. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
14.07.2020 – Na Perovem se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila. Le-ta je namreč, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v pred seboj premikajoče se vozilo, pri trčenju pa je potnica v omenjenem vozilu zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V VOZILO V NEVLJAH
14.07.2020 –
Neznanec je v Nevljah z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil, nato pa iz vozila odtujil vse štiri okrasne pokrove platišč, okrasno letev zadnjega odbijača in avtomobilsko anteno. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA  IN IZKLOP ELEKTRIKE
15.07.2020 – 
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki se na zvonjenje in trkanje na vrata stanovanja ni odzval iz stanovanja, policisti pa so iz stanovanja sližali zgolj nerazumljivo vpitje in še glasnejšo glasbo. Ker policisti na kraju niso mogli vzpostaviti javnega reda in miru, je bil izvršen ukrep začasnega izklopa elektrike, ki jo je izvedel dežurni delavec Elektra Ljubljana. Po izklopu elektrike je zavladal mir, kršitelju pa bo izdan plačilni nalog.

TATVINA DENARNICE
15.07.2020 – 
Neznani storilec je izkoristil nepazljivost oškodovanke in iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

PIJAN POTISKAL KOLO
15.07.2020 – 
Policista sta v Mekinjah obravnavala pijanega moškega, ki je v smeri proti Godiču, kar po sredini vozišča, potiskal kolo in s tem ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu in poskrbljeno, da je varno prišel do cilja.

PROMETNA NESREČA V KAMNIŠKI BISTRICI
15.07.2020 –  Na parkirnem prostoru v Kamniški Bistrici je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG VOZILA V SOTESKI
16.07.2020 –
Policista sta imela v naselju Soteska v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bilo vozilo, proti potrdilu o zasegu predmetov, začasno zaseženo in odpeljano v hrambo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

DRUŽINSKI PRETEP V STRANJAH
16.07.2020 –
Policisti so posredovali v Zgornjih Stranjah, kjer sta se med seboj sprla brat in sestra, se pri tem drug do drugega nedostojno vedla in celo fizično napadla. Obema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA KOLESA
17.07.2020 – Neznani storilec je iz kolesarnice pri bloku izvršil tatvino zaklenjenega ženskega kolesa  znamke Cyco, tip Alu treking, temno sive barve in s tem oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

PO KAKANJU JE PRESTRAŠIL SOSEDE
18.07.2020 –
Policisti so bili obveščeni o spuščenem psu, ki je bil, po izjavi lastnice, spuščen, da opravi svoje potrebe, nakar je je stekel do sosedov, ki so se ga prestrašili. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

ZASEG MLINČKA Z NEZNANO SNOVJO
18.07.2020 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji, na podlagi zakona o prekrških, zasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.