Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti so na Duplici oglobili “sina po poklicu”, iščejo pa tudi vlomilskega Tarzana iz Šmarce

Policijska kronika: Policisti so na Duplici oglobili “sina po poklicu”, iščejo pa tudi vlomilskega Tarzana iz Šmarce

Kamniški policisti so imeli prejšnji teden toliko dela, da so skorajda niso utegnili poslati podatkov za kroniko.

Kronika PP Kamnik (od 18. do 24. 11. 2019)

POSKUS KRAJE VOZILA
18.11. 2019 – Policisti so na Bakovniku obravnavali poskus odvzema oz. kraje vozila, v katerega je vlomil neznanec, nato pa s stikanjem žic vozilo spraviti v pogon. To mu ni uspelo, zaradi česar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V STAHOVICI
18.11. 2019 – Na parkirišču podjetja Calcit je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN VOZNIK V STAHOVICI
18.11. 2019 – V Stahovici je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima 0.86 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA V ŽENSKI GARDEROBI
19.11. 2019 – Policisti so bili obveščeni o tatvini v ženski garderobi srednje šole, iz katere je bilo odtujenih več kosov oblači.Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA V ŠMARCI
19.11. 2019 – V Šmarci je neznanec pristopil do parkiranega vozila na katerem je poškodoval zadnjo letev prtljažnih vrat in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOMILSKI TARZAN
20.11. 2019 – V dnevnem času je neznanec splezal na drevo ob hiši in se z vrha drevesa povzpel na streho hiše, kjer je z orodjem na vzvod vlomil skozi okno frčade in vstopil v notranjost. Vlomilec je odtujil bančne kartice, naknadno pa s karticami opravil dva dviga na bankomatu. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in po zbranih obvestilih pa zoper neznanega “vlomilskega Tarzana” sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POSKUS VLOMA V VOZILO
20.11. 2019 – Policisti so v Kamniku obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
21.11. 2019 – V Stranjah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA
22.11. 2019 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA KOLESA NA AVTOBUSNI POSTAJI
22.11. 2019 – Neznanec je na avtobusni postaji v Kamniku odtujil žensko cestno kolo, modro rdeče barve, znamke Author, kI je bilo priklenjeno na ogrodje kolesarnice. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA PIJANEMU VOZNIKU BREZ IZPITA
23.11. 2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega vozila,  ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,56mg/l), zato mu je bilo vozilo na podlagi 23.čl. ZPrCP proti Potrdilu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OD JE MAME ZAHTEVAL DENAR IN BANČNO KARTICO
24.11. 2019 –
Policisti so intervenirali na Groharjevi ulici, kjer se je sin nedostojno vedel do svoje mame ter od nje zahteval denar in bančno kartico, česar pa mu mati ni hotela dati, kar ga je močno razburilo. Sledi zbiranje obvestil, policisti pa bodo »sinu po poklicu« izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.