Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti so v Šmarci iskali orožje

Policijska kronika: Policisti so v Šmarci iskali orožje

V preteklem tednu so kamniški policisti, med drugim, obravnaval več prometnih nesreč, tatvin in goljufij, mirili žurerje, ki so s preglasno glasbo motili sosede, pri občanu v Šmarci pa so, na podlagi sodne odredbe, iskali tudi orožje.

Kronika PP Kamnik (od 6. do 12. 5. 2019)

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V OSNOVNI ŠOLI
06.05.2019 – Na osnovni šoli Stranje je neznani storilec iz šolske torbe učenke odtujil mobilni telefon znamke Apple Iphone XR 64GB BLUE in jo oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

GLASNA GLASBA V HOMCU
06.05.2019 – Občan iz Homca je policiste obvestil o glasni glasbi iz stanovanjske hiše vendar ob prihodu na kraj policista kršitve nista zaznala. Ker bo prijavitelj sodeloval v postopku, sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
07.05.2019 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo pri kateri je povzročitelj  kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Zaradi nepravilnega  premika z vozilom in pobegom s kraja  je bila izrečena globa za prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

MOTORIST PREVAŽAL OTROKA
07.05.2019 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku  je bil pri kontroli prometa ustavljen voznik skuterja, ki je spredaj prevažal 11 let starega otroka. Voznik je bil v zvezi kršitve opozorjen po zakonu v cestnem prometu.

HIŠNA PREISKAVA V ŠMARCI
08.05.2019 – V Šmarci so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo po zakonu o orožju, vendar pri občanu ni bilo ničesar najdenega. Sledi poročilo o izvedenih ukrepih na okrajno sodišče v Kamniku.

NUDENA POMOČ PSIHIČNEMU BOLNIKU
08.05.2019 – Občan, ki je psihični bolnik, je poklical policiste, da potrebuje pomoč. Policista sta na kraju ugotovila dejansko zelo slabo stanje občana, ki mu je dežurna zdravstvena ekipa iz zdravstvenega doma Kamnik nudila pomoč, zdravnik pa je občanu odredil psihiatrično zdravljenje v psihiatrični kliniki Ljubljana Polje, kamor je bil odpeljan.

PRIJAVA GOLJUFIJE
08.05.2019 – Neznani storilec je, v imenu podjetja opravil goljufiv nakup mobilnega telefona znamke Samsung Galaxy Watch, za katerega pa lastnik podjetja ni vedel in ga niti ni odobril. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
09.05.2019 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POSKUS VLOMA V PODJETJE
09.05.2019 – Neznani storilec je preko noči z silo telesa odprl zadnja vrata poslopja podjetja na Ljubljanski cesti, ki so bila iz notranjosti zvezana z žico, vendar je od dejanja odstopil in ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
10.05.2019 – V Podgorju se je zaradi neprilagojene hitrosti zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep. 

TATVINA AVTOMOBILSKE PRIKOLICE
11.05.2019 – Neznani storilec je v Mostah izpred stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico znamke TPV, Bockmann, tip EU2  ALU BCM, srebrne barve, kai je imela zaklenjeno ročko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
12.05.2019 – S strani občanke smo bili obveščeni o glasni glasbi iz stanovanja stanovanjskega bloka ter motenju nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljeno, da je stanovalec kršil javni red in mir s poslušanjem glasne glasbe. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

DRUŽINSKI SPOR
12.05.2019 – V okolici Kamnika je prišlo do spora v družini. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.