Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ponarejeni bankovci in pretepaška voznika

Policijska kronika: Ponarejeni bankovci in pretepaška voznika

V zadnjem času tudi po Kamniku kroži večja količina ponarejenih bankovcev, zato najbrž ne bo odveč, če ste pri plačevanju nekoliko bolj pozorni. Pozorni pa morajo biti tudi vozniki, še posebej tisti bolj živčne sorte, ki se včasih na cesti tudi stepejo.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 25. 11. 2017)

PONAREJEN BANKOVEC
20.11.2017 – Policisti smo bili s strani banke obveščeni o ponarejenem bankovcu in sicer je bil opravljen polog denarja s strani fizične osebe. Zaposlena pa je zaradi suma, da je bankovec za 50 eurov ponarejen izločila. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
20.11.2017 – Patrulja PP Kamnik je imela v Kamniku v postopku voznika tovornega vozila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, in je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
21.11.2017 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila poškodovanje vozila na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v njeno parkirano vozilo in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek o dogodku.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
22.11.2017 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateremu je bil proti Potrdilu o zasegu zasežena vrečka za tobak v kateri se je nahajala neznana posušena snov rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PLAČILO S PONEREJENIM BANKOVCEM
23.11.2017 – Patrulja je imela v postopku občanko, katera je v trgovini opravila nakup, nato pa je hotela znesek poravnati z bankovcem za 50 evrov, za katerega je blagajničarka ugotovila, da ponarejen. Opravljen zaseg bankovca, kateri je bil poslan v analizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

PREPIR ZARADI CESTNO PROMETNEGA PREKRŠKA
23.11.2017 – Policista sta med varovanjem in usmerjanjem prometa na mestni ulici v Kamniku slišala hupanje in kričanje dveh udeležencev cestnega prometa. Ugotovljeno je bilo, da sta se udeleženca sprla zaradi vključevanja vozila na prednostno cesto in ustavitvijo pred prehodom za pešce. Pri tem je kršitelj udaril občana, ki mu je bila nudena zdravniška pomoč. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PONAREJEN BANKOVEC
24.11.2017 – Policisti smo bili s strani poštne uslužbenke obveščeni o ponarejenem bankovcu in sicer je bil opravljen obračun za poštarji in je pri štetju ugotovila, da je bankovec ponarejen. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŽEJAH
25.11.2017 – Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Žejah pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo skozi okno garaže, kjer je iz spalnice odtujil več kosov zlatnine in lastnika oškodoval za okoli 3000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.