Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Poštena občanka, “križev pot” voznika brez izpita in padec motorista

Policijska kronika: Poštena občanka, “križev pot” voznika brez izpita in padec motorista

V prejšnjem tednu so kamniški policisti, med drugim, obravnavali nekaj kraj in prometnih nesreč, vozniku brez izpita zasegli avto, s stotimi evri pa jih je razveselila poštena občanka.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 10. 10. 2020)

POTOVALNO NAVDAHNJEN ZLIKOVEC
5.10.2020 – Policisti so obravnavali več tatvin v prodajalni Bags@More, kjer je neznani storilec izvršil tatvino torbic različnih proizvajalcev. Zoper zmikavta, ki se je bržkone na novo opremil za koriščenje turističnega bona, sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA LJUBLJANSKI CESTI
5.10.2020  –  Policijska patrulja je na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavala prometno nesrečo s pobegom, v kateri je neznani, bržkone pa tudi precej slab in neroden voznik trčil v parkiran osebni avtomobil, nato pa jo s kraja dogodka jadrno podurhal, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil za izsleditev voznika.

KRIŽEV POT VOZNIKA BREZ IZPITA
6.10.2020 – Na Križu pri Komendi so policisti ustavili voznika osebnega vozila in ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniška izpita. Vozniku, ki je se je najbrž tekom postopka počutil kot na križevem potu, so policisti vozilo zasegli, svojo kalvarijo pa bo nadaljeval na Okrajnem sodišču v Kamniku, kamor bodo policisti poslali obdolžilni predlog, da ga bo dokončno “na križ pribila” še neusmiljena roka pravice.

NA CESTI JE NAŠLA 100 EVROV
6.10.2020 – Poštena občanka, bog daj, da bi bilo takšnih čim več, je na Ljubljanski cesti v Kamniku našla bankovec za 100 eur. Policisti so bankovec zlikali in spravili na varno v prostorih PP Kamnik, kamor ga lastnik lahko pride iskat.

VLOM V GRADBENI KONTEJNER V ŽEJAH
6.10.2020 – V industrijski coni v Žejah so policisti obravnavali vlom v gradbeni kontejner, iz katerega so neznanci, nekako v času od 29.9.2020 do 6.10.2020 odtujili  kit za beton. Zoper neznance, ki bi si zaslužili, da jih vsaj z repom oplazi tudi pravi kit, sledi kazenska ovadba.

HRUP NA LIVARSKI
7.10.2020 – Policijska patrulja odšla na Livarsko, kjer naj bi stanovalec v stanovanjskem bloku povzročal hrup. Na kraju so policisti ugotovili, da se iz zgornjega nadstropja sliši mehanski ropot. Kaj in zakaj je ropotalo policisti sicer ne poročajo, bodo pa, po zbranih obvestilih, kršitelju izdali plačilni nalog.

VLOM V TOVORNO VOZILO PRI ŽELEZNIŠKI POSTAJI
8.10.2020 – Pri železniški postaji v Kamniku je prišlo do vloma v tovorno vozilo Mercedes Benz, policisti pa so na kraju ugotovili, da je neznani storilec, nekako v času od 5.10.2020 do 8.10.2020, z razbijanjem stekla vlomil v tovorno vozilo in odtujil predal iz armaturne plošče ter zunanje vzvratno ogledalo. Policisti bodo poskusili tolovajskega »mehanika« izslediti, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI ULICI
8.10.2020 – Policijska patrulja na križišču s Šolsko ulico obravnavala prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila ob zavijanju levo, izsilil prednost vozniku, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljalo nasproti. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V KOMENDI
9.10.2020 – Na območju Komende so policisti osebi zasegli ročno zvit cigaret z neznano snovjo zeleno rjave barve rastlinskega izvora. V primeru, da bo analiza pokazala nedovoljeno snov, pa bo zoper »zeliščarja« sledil hitri postopek.

PROMETNA NESREČA MOTORISTA V ZGORNJEM TUHINJU
10.10.2020 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista, ki je nezavesten obležal na cesti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je motorist v Zg. Tuhinju zapeljal izven vozišča in po trčenju v drog javne razsvetljave negiben obležal na tleh. Oskrbeli so ga reševalci NMP Kamnik, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, obravnavo nesreče pa so prevzeli policisti prometne policije Ljubljana.