Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pošteni najditeljici, alkohol in krivolov

Policijska kronika: Pošteni najditeljici, alkohol in krivolov

Da je na svetu vendarle še nekaj poštenja, so v minulem tednu dokazali pošteni najditelji, na cestah je še vedno preveč alkohola, srnjad pa ne pada zgolj pod kolesi vozil, ampak tudi pod streli krivolovcev.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 8. 2022)

Poštena najditeljica gotovine
1.8.2022 – Poštena občanka je na Policijsko postajo Kamnik prinesla gotovino, ki jo je našla v reži bankomata na Glavnem trgu, policisti pa bodo poskrbeli, da bo le-ta vrnjena lastniku. Pohvalno.

Požar gospodarskega poslopja na Velikem Hribu
1.8.2022 – Policisti so bili obveščeni o požaru na objektu na Velikem Hribu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je ogenj zajel ostrešje celotnega gospodarskega objekta. Nastala večja materialna škoda. O dogodku bo napisano poročilo na pristojno tožilstvo.

Pobeglo vozilo v Palovčah
2.8.2022 – Policisti so napoteni v Spodnje Palovče, kjer voznik vozila pri zapustitvi le-tega ni storil vsega potrebnega, da se vozilo ne bi moglo samo premakniti. Spričo tega se je vozilo zapeljalo po dvorišču navzdol preko ceste in žive meje na travnik. K sreči je v dogodku nastala zgolj materialna škoda, uporabniku vozila pa so policisti izdali plačilni nalog.

Tatvina kolesa v Mostah
2.8.2022 – Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa Mostah, na kraju pa ugotovili, da je neznani storilec iz dvorišča v Mostah odtujil moško gorsko kolo znamke Haro Extreme, kovinsko oranžno-sive barve, s centralnim vzmetenjem, s čemer je lastniku povzročil za okoli 300 evrov škode. Tolovaja policisti še iščejo.

Divji jaga v Oševku
3.8.2022 – Policisti so bili obveščeni, da je v Oševku neznani storilec ustrelil srnjaka, zato je bil na kraju opravljen ogled. Za ustreljenega srnjaka so poskrbeli lovci Lovske družine Kamnik, divjega lovca, ki očitno nima niti najmanjšega spoštovanja do narave in gozdnega življa, pa bodo policisti kazensko ovadili. Že res, da je bil krivolov nekdaj v naših krajih precej priljubljen „šport“ številnih domačinov, vendar s pomembno razliko, saj se „raubšici“ divjega lova niso lotevali zavoljo sprevržene potrebe po ubijanju, ampak zaradi nuje in preživetja.

Povoženje divjadi v Mostah
4.8. 2022 – Da življenje divjadi ni ravno rožnato, je skusila tudi srna, ki jo je na glavni cesti pri Mostah zadela voznica osebnega vozila. Na vozilu je nastala materialna škoda, o zdravstvenem stanju srnice, pa policisti ne poročajo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti o dogodku napisali zgolj uradni zaznamek.

Najdeno kolo v Šmarci
4.8. 2022 – Na policijsko postajo je klical občan in povedal, da je v Šmarci našel kolo znamke X-FACT MISSION 1.0, št. THL1800401. Lastnik kolesa se lahko oglasi na kamniški policijski postaji ter kolo prevzame.

Trk v gostinsko prikolico
5.8.2022 – Policisti so bili obveščeni, da se je moški s skuterjem zaletel v gostinsko prikolico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je omenjeni voznik vozil motorno kolo po Glavnem trgu in izgubil oblast nad motorjem, pri tem pa trčil v gostinsko prikolico, padel in se poškodoval. Z voznikom skuterja je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik svojo sapo obogateno z 0,98 mg alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar se bo moral zagovarjati na Okrajnem sodišču v Kamniku.

Vozil pod vplivom alkohola na območju Kamnika
5.8.2022 – Policisti so imeli na Fužinah v postopku voznika motornega vozila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je pokazal, da je voznik vozil vinjen, saj je bilo v njegovi sapi 0,62 mg alkohola na lite izdihanega zraka. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa začasno odvzeto, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

Tatvina artiklov v Sparu
5.8.2022 – Policisti so bili obveščeni o tatvini več različnih artiklov v trgovini Spar, ki se nahaja v Supernovi. Dva neznanca sta namreč v trgovini odtujila artikle v vrednosti kakih 100 eur in kraj zapustila brez plačila, zaradi česar si bosta prislužila kazensko ovadbo.

Poštena najditeljica v Komendi
5.8.2022 –
Poštena občanka je policiste obvestila, da je v reži bankomata na OMV Potok pri Komenda našla 50 evrov, ki jih je nekdo najbrž pozabil vzeti ob dvigu. Policisti so denar shranili na PP Kamnik, kjer čaka, da bo vrnjen lastniku.

Vlom v tovorno vozilo na Groharjevi ulici
7.8.2022 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na Groharjevi ulici, kjer je neznani storilec, med7.8.2022 in 8. 8. 2022, pristopil do parkiranega tovornega vozila, z neznanim predmetom zadnje vetrobransko steklo in iz prtljažnega dela odtujil več kosov različnega orodja. Z nečednim dejanjem je povzročil za okoli 1700 eur škode.

Najden mobilni telefon v Kamniški Bistrici
7.8.2022 – Pošteni občan je v Kamniški Bistrici našel mobilni telefon znamke Huawei P20 pro, ki ga je izročil policistom. Mobilni telefon se nahaja na policijski postaji Kamnik, kamor ga lastnik lahko pride iskat.