Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pošteni občan, pijani nasilnež in policisti na gasilski ohceti

Policijska kronika: Pošteni občan, pijani nasilnež in policisti na gasilski ohceti

Gasilska mladoporočenca bosta lahko vnukom pripovedovala, da sta v zakon vstopila tudi z »blagoslovom« policistov, ki so jima za poročno darilo, zaradi motenja počitka, izročili plačilni nalog.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 10. 7. 2021)

POŠTENI OBČAN
5.7.2021 – Na policijsko postajo je prišel občan in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke v centru Kamnika. Občan oziroma občanka, ki je pozabil denar v reži bankomata, naj se lahko zglasi na policijski postaji v Kamniku in denar prevzame, najbrž pa ne bo nič narobe, če nato na pijačo povabi tudi poštenega najditelja.

STRAHOPETNA NERODA
5.7.2021 – Na parkirišču podjetja Eta je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Nesrečo je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, zakrivil neznani voznik, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA ZA PIJANEGA NASILNEŽA
5.7.2021 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini na območju Kamnika, ki ga je izvajal pijani kršitelj. Le-ta se je v družinski skupnosti do svoje partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, na njo vpil in jo žalil ter jo tudi fizično napadel, s takšnim, povsem nedopustnim ravnanjem, pa jo je spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke, policisti pa bodo alkoholičnega nasilneža ovadili na pristojno državno tožilstvo.

OGOLJUFALI SO JO ZA SKORAJ 29.000 EVROV
6.7.2021 – Policisti obravnavajo kaznivo dejanje pri nakupu avtomobila, ki ga je prijaviteljica opravila pri družbi Le rosso d.o.o., s katero se je dogovorila za nakup rabljenega avtomobila iz tujine ter na podlagi pogodbe in predračuna družbi nakazala 28.700 eur kupnine. Naročenega in plačanega vozila pa kasneje, kljub večkratnemu posredovanju, ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA
7.7.2021 – V podjetju Titan Kamnik je delavcu pri pripravi stiskalnega stroja za izrezovanje pokrovov potegnilo prst v stiskalnico skupaj z vzmetjo težko 35 kg. Delavec je zadobil telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in poročanje na tožilstvo.

VLOM V GRADBENI KONTEJNER
7.7.2021 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner v industrijski coni Žeje, kjer je neznani storilec na kontejnerju odstranil ključavnico obešanko ter iz notranjosti odtujil več kosov ročnega orodja in  200 metrov električnega kabla. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PONAREJEN BANKOVEC
8.7.2021 – Uslužbenka NLB je policiste obvestila o ponarejenem ankovcu, ki ga je zaposlena odkrila pri preverjanju pristnosti denarja za menjavo iz EUR v HRK. Ugotovila je, da je bankovec za 500 HRK ponarejen, zaradi česar ga je izločila. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NI BEŽAL DALEČ
8.7.2021 – Na parkirišču Mercator centra je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je, zaradi nepravilnega premika vozila, povzročil voznik, ki je trčil v parkirano vozilo, nato pa »junaško« pobegnil s kraja, ne da bi pustil svoje podatke. Njegov beg pa ni trajal prav dolgo, saj sta ga uspela policista izslediti in mu izdati plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
9.7.2021 – Policisti so imeli v centru Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

NERVOZEN VOZNIK
9.7.2021 – Pri kontroli prometa je bil, zaradi nezanesljive vožnje, ustavljen voznik, s katerim je bil, zaradi nervoznega obnašanja, preplašenosti in drgetanja med postopkom, opravljen hitri test za prisotnost prepovedanih substanc. Na podlagi pozitivnega testa je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki pa ga je voznik na kraju odločno odklonil. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče v Kamniku.

GASILSKA OHCET JE ZMOTILA POČITEK
10.7.2021 –
Policisti so na območju Godiča, kjer je v tamkajšnjem počitniškem naselju potekala gasilska poroka, zaradi zvokov siren iz dveh gasilskih vozil, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Za kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek, ženin in nevesta, ki jima želimo vso srečo, pa bosta lahko svojim vnukom pripovedovala zabavno zgodbico, da zabavno zgodbico o tem, da so njuno ohcet obiskal tudi policisti. Prijavitelj pa, ah, naj počiva v miru.

MICKA KOVAČEVA, TAKALA NIČ PLAČALA
10.7.2021 – Neznani storilec je na bencinskem servisu OMV natočil gorivo v vozilo in s kraja odpeljal ne da bi plačal. Pri cenah goriv, ki smo jim priča zadnje čase, ga nekako še kar razumemo, ampak, ker tovrstno zastonjkarstvo ni dovoljeno, ga bodo policisti poskušali izslediti in kazensko ovaditi na pristojnem tožilstvu.