Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Poštenjaka, rokovnjaški pripravnik in žejni vlomilci
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Poštenjaka, rokovnjaški pripravnik in žejni vlomilci

Nemarneža, ki je na tujih parcelah odvrgel gradbeni material, so policisti predali v obravnavo pristojnemu inšpektorju, v Kamniški Bistrici deluje rokovnjaški pripravnik, med nami pa živi še kar nekaj poštenih občanov.

Kronika PP Kamnik (od 30. 1. do 5. 2. 2023)

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI
30. 1. 2023 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Cankarjevi ulici, kjer je povzročitelj prometne nesreče odvzel prednost v križišču vozniku osebnega vozila. Povzročitelju je bil izdal plačilni nalog.

TATINSKI BISTRIŠKI ROKOVNJAČ
30. 1. 2023 – Neznan nepridiprav je želel vlomiti v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na precej osamljeni lokaciji v Kamniški Bistrici, vendar mu le-to k sreči ni uspelo. Vseeno je nerodni rokovnjaški vajenec lastniku vozila, s svojim tolovajskim onegavljenjem, vseeno povzročil materialno škodo, policisti pa ob tem opozarjajo na samozaščitno ravnanje, in sicer v smislu, da dragocenih oz. vrednejših predmetov v vozilih ne puščate na vidnih mestih. vozilih.

POŠTENA KAMNIŠKA OBČANA
30. 1. 2023 – Na kamniški policijski postaji se je oglasil pošteni občan, ki je policistom izročil tri bankovce za 10 evrov, ki jih je 29. 1. 2023 našel na tleh v Keršmančevem parku. Policisti lastnika denarja pozivajo, da ga pride iskat.

Istega dne pa je na PP Kamnik prišel še en pošteni občan, ki je prinesel na Šutni najdeno denarnico z večjo količino gotovine. Denarnico so policisti vrnili, bržkone presrečnemu lastniku.

ŽEJNI VLOMILCI
31.1.2023 –
Neznanci so izkoristili odsotnost lastnikov in vlomili v hišo ter iz nje odtujili steklenico alkoholne pijače. Očitno jih je v nečedno dejanje res primorala huda žeja, saj drugih predmetov iz hiše niso odtujili, vseeno pa so lastnikom z vlomom povzročili škodo. Policist drugih predmetov iz hiše niso odtujili, so pa lastnikom vseeno povzročili materialno škodo. Policija bo žejne vlomilce poskušala izslediti.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA VOZILA
31.1.2023 –
Neznani storilec je, iz neznanega razloga, na enem od Kamniških parkirišč z neznanim predmetom poškodoval zadnje vetrobransko steklo osebnega vozila. Če ga najdejo, bo zoper njega podana kazenska ovadba.

ZBIL JE KOLESARJA
31.1.2023 –
Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega vozila na križišču odvzel prednost kolesarju ter ga pri tem zbil. Kolesar je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan, povzročitelj nesreče pa si je z neprevidnostjo prislužil plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
1.2.2023 –
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je povzročil neznani voznik neznanega vozila. Le-ta je, med 30. 1. 2023 in 31. 1. 2023, na asfaltiranem parkirišču v Kamniku, zaradi nepravilnega premika trčil v zadnji del parkiranega vozila. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu posredoval podatke. Policija zbira informacije o storilcu.

ZNANCA STA SE STEPLA
1.2.2023 –
Policisti so obravnavali neprijeten dogodek, pri čemer so ugotovili, da sta znanca med druženjem najprej popivala, nato pa sta se med seboj sprla in stepla. Pretep je moral biti kar silovit, saj je eden izmed obeh »pivskih bratov« pri pretepu utrpel telesne poškodbe, zato bodo policisti, na podlagi predloga za pregon, ukrepali v skladu s svojimi pooblastili.

TATVINA DENARJA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
2.2.2023 –
Nepridiprav je izkoristil nepazljivost lastnikov in iz odklenjenega vozila odtujil gotovino. Policisti bodo zmikavta poskušali izslediti, ponovno pa opozarjajo, da je vozila potrebno zaklepati, vrednejših predmetov pa ne puščati na vidih mestih.

GRADBENIŠKI PACKON
2.2.2023 –
Na kamniško policijsko postajo sta prišla občana in policistom povedala, da je nekdo na njune parcele odvrgel gradben material. Policisti so ugotovili, da je material odvrgla znana oseba v času med 30. 1. 2023 in 31. 1. 2023. Ker zgoraj navedena kršitev spada v področje dela Ministrstva RS za okolje in prostor oz. Inšpektorata RS za okolje in prostor, so zadevo odstopili pristojnemu inšpektoratu, ki bo packonu zagotovo poslal »lepe pozdrave« iz narave.

ZALETELA SE JE V STAVBO
3.2.2023 –
Patrulja policijske postaje je bila obveščena o prometni nesreči, v kateri je voznica osebnega vozila zapeljala v stavbo. Na kraju je bil ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo I. kategorije z manjšo materialno škodo ter da sta se udeleženki že sami dogovorili glede nastale škode. Ker je voznica je izpolnjevala pogoje za vožnjo, prav tako je pogoje za vožnjo izpolnjevalo tudi njeno vozilo,  zato so policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu ogleda nesreče.

VETER PODIRAL DREVJE
4.2.2023 –
Zaradi močnega vetra je patrulja PP Kamnik obravnavala več primerov podrtega drevja. Drevo je padlo na cesto v Žejah pri Komendi, zaradi česar je bil nekaj časa zaprt promet, omenjeno drevo pa je poškodovalo tudi streho in ograjo bližnje stavbe. Na cesto je padlo drevo tudi v Kamniški Bistrici, kar so sanirali gasilci PGD Kamniška Bistrica, medtem ko so drevo, ki je na cesto padlo v Trzinu, odstranili gasilci PGD Trzin.

NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO NA ŠUTNI
5.2.2023 –
Na Šutni je bil lastnik napačno parkiranega vozila kaznovan z Obvestilom o prekršku.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve