Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pred policisti so vsi zbežali iz avta

Policijska kronika: Pred policisti so vsi zbežali iz avta

Kamniški policisti so v minulem tednu na pomoč priskočili tudi svojim kolegov v Domžalah, kjer so lovili pobeglega voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, za nameček pa zletel še s ceste.

Kronika PP Kamnik (od 12. do 18. 3. 2018)

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
12.03.2018 – V Vrhpoljah je voznik osebnega vozila imel 0,65 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

GOLJUFIJA PRI PRODAJI IZDELKA
13.03.2018 – Na policijsko postajo Kamnik se je zglasil lastnik kitajske trgovine in naznanil goljufijo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel v trgovino in pri plačilu izdelka, prodajalko z lažnim prikazovanjem spravil v zmoto, da mu je ta vrnila več denarja, kot ga je bil upravičen. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VRAT V KOMENDI
14.03.2018 – Obveščeni smo bili o poškodbi vrat in stene na starejšem zapuščenem objektu v Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s silo telesa poškodoval zadnja vrata in pa steno na objektu. Sledi dopis na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
15.03.2018 – Kamniška policista sta v postopku eni osebi zasegla kovinski mlinček z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

POVOŽENJE DIVJADI
16.03.2018 – Na Drnovem je prišlo do povoženja divjadi. Pri trem je na vozilu nastala manjša materialna škoda. Za divjad je poskrbel lovec.

BEŽANJE  PRED POLICISTI
18.03.2018 – Kamniška policista sta na območju policijske postaje Domžale pomagala izslediti voznika, ki je bežal pred policisti in med begom zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste. Osebe v vozilu in voznik so se razbežale, vendar so bile s strani policistov izsledene in prijete. Ugotovljeno, da je voznik vozil, brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V KLET
18.03.2018 – Neznani storilec je v enem izmed blokov v Kamniku preščipnil ključavnico obešanko in iz kleti odtujil moško gorsko kolo znamke Cube in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.