Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prekleta pijača, grožnje policistom in kazen za gasilce

Policijska kronika: Prekleta pijača, grožnje policistom in kazen za gasilce

V prvem pomladnem mesecu so imeli policisti, razen z običajnimi lumpi, precej opraviti tudi z občankami in občani »v rožicah«, s preveč razgretimi glavami ter  osumljencem, ki jim je, domala dobesedno, grozil z ognjem in »mečem«, zaradi nedovoljenega druženja, pa so oglobili tudi gasilce.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 3. 2021)

PADEC DELAVCA
1.3.2021 – Na delovišču v podjetju Publikus, kjer so delavci opravljali betonska gradbena dela, je enemu izmed delavcev, ki je stal na armaturni kovinski ograji spodrsnilo, zaradi česar je izgubil ravnotežje ter bočno padel čez pasovni temelj ter se pri tem huje telesno poškodoval. O nesreči bodo policisti spisali poročilo in ga poslali na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA POD SVETIM PRIMOŽEM
2.3.2021 – Na cesti proti Svetemu Primožu je voznik z vozilom, iz za enkrat še iz neznanega vzroka, zapeljal izven vozišča in se prevrnil na strmem pobočju na desni bok, kjer so ga k sreči zadržala drevesa, voznik pa je ostal ujet v vozilu. Na pomoč so mu so priskočili policisti, reševalci in gasilci. Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, po vseh zbranih obvestilih, pa bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

NEDOSTOJNO VEDENJE V ZDRAVSTVENEM DOMU
2.3.2021 – Policisti so posredovali v Zdravstvenem domu Kamnik, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. Vročekrvnežu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, upamo pa, da je položnica »pacienta« vsaj začasno ozdravila tudi razgrajanja.

PIJAČA JE HUDIČ
2.3.2021 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se med seboj sprla pijana partnerja. Opogumljena z žlahtno oz. razkužilno kapljico, sta se pri tem drug do drugega nedostojno vedla, se žalila z neprimernimi besedami in se med seboj, bržkone iz same ljubezni, tudi pretepala. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KURILCA JE NAROČIL, PLAČAL PA NE
3.3.2021 –
Občan je pri podjetju naročil in prevzel večjo količino kurilnega olja, tako da je zimo preživel na toplem, težava pa se je pojavila, ko je bilo potrebno olje poplačati, kar pa je pozabil in zneska ni poravnal. Policisti so napisali zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, v nadaljevanju pa bodo zbrali še obvestila in podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, kjer bodo najbrž poskrbeli, da bo imel »pozabljivi kupec« tudi dolgo in vroče poletje.

SOSED JE ŽALIL SOSEDO
3.3.2021 –
Policisti so v Kamniku obravnavali še en primer neprimernega vedenja, ki ga je tokrat, na dvorišču pred stanovanjskim blokom, zakrivil nesramen sosed, ki je žalil sosedo. Lekcijo iz bontona, manir in lepšega vedenja bodo žaljivemu sosedu, v obliki plačilnega naloga, podali policisti.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
3.3.2021 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, ker pa sta oba udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, obenem pa sta se znala sama zmeniti glede krivde in škode, ju policisti niso kaj dosti gnjavili, ampak so jima izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POLICISTOM JE GROZIL Z OGNJEM IN NOŽEM
3.3.2021 – Policista sta na območju Domžal obravnavala kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja policistov policijske postaje Domžale, kjer je osumljenec v postopku s policisti najprej grozil z uporabo spreja s katerim je zanetil ogenj in ga  usmeril proti policistom, v nadaljevanju pa je, bržkone za dobro mero, pograbil še večji kuhinjski nož. Osumljenca so policisti pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini ter kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja.

NESREČA PRI DELU S TRAKTORJEM
4.3.2021 –
Policisti so bili obveščeni o poškodovani osebi v naselju Laniše, na kraju pa so ugotovili, da je 53 letnik upravljal s traktorjem in priključkom (mulčerjem), pri čemer je stopil med priključek in prižgan traktor, ki se je premaknil naprej ter ga posledično podrl po tleh. Poškodovanega občana so oskrbeli reševalci ter ga z reševalnim vozilo odpeljali na zdravljenje.

ZASEG ŠIBROVKE IN NABOJEV
5.3.2021 – Policisti so na območju Kamnika, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo, tekom katere so zasegli dvocevno orožje oz. puško šibrovko in tri naboje, zoper nesojenega orožarja pa uvedli hitri postopek po zakonu v orožju.

TATVINA DENARNICE IZ VOZILA
5.3.2021 – Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je pustila odklenjeno vozilo ter ji iz torbice odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

GLASNA GLASBA V LOKALU
5.3.2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v lokalu, zaradi »žurke« pa bodo zoper lastnico lokala, zaradi kršitve odloka,  podali predlog pristojnim inšpekcijskim.

PREVEČ ZALITA »ŠTACJONSKA ROŽICA«
6.3.2021 –
Občan je policiste obvestil o občanu, ki je premočno pogledal v kozarec, in sicer v tolikšni meri, da ga noge niso več držale pokonci, po nepreverjenih podatkih pa mu je težave povzročalo tudi ležanje.

Za preveč zalito »štacjonsko rožico« so poskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so alkoholno zastrupljenega občana odpeljali na izpiranje želodca, račun za »izvenpenzionske storitve«pa mu bodo, s plačilnim nalogom po zakonu o javnem redu in miru, spisali policisti. Kje se je občan, glede na to, da so gostilne še vedno zaprte, uspel tako močno odžejati, pa ostaja nepojasnjena skrivnost, ki jo bomo poskusili čim prej razvozlati.

KAZEN ZA GASILCE
6.3.2021 – Gasilci na območju občine Kamnik so se po delovni akciji PE malo podružili in se poveselili, žal pa so s tem kršili zakon o javnem redu in miru ter zakon o nalezljivih boleznih. Kršitelju bodo policisti izdali plačilni nalog, upamo pa, da se gasilci zavoljo tega svojem prostovoljnemu druženju ne bodo (iz preventivnih razlogo) odpovedali tudi takrat, ko bo potrebna njihova pomoč. No ja, če jih bo volja do druženja minila takrat, ko bo pomoč potreboval njihov morebitni prijavitelj, jim najbrž ne bomo prav nič zamerili.

ŽALILA JE BIVŠEGA MOŽA
7.3.2021 – Policisti so posredovali v sporu, pri katerem se je kršiteljica nedostojno vedla do bivšega moža in ga žalila z neprimernimi besedami, njen bivši mož pa se je zaradi njenih dejanj se je počutil prizadeto in užaljeno. Kršiteljici, ki je dan žena na svoj način proslavljala dan prezgodaj, je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

 

 

ZASEG VOZILA
7.3.2021 –
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki se je naokrog vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo, na podlagi 23. člena zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.