Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prepovedana druženja, traktorski spor in preglasni žuri

Policijska kronika: Prepovedana druženja, traktorski spor in preglasni žuri

Kamniški policisti imajo za seboj še en pestro obarvan delovni teden.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 5. 2020)

PROMETNA NESREČA NA KORENOVI
04.05.2020 – Na Korenovi cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN VOZNIK NA PEROVEM
04.05.2020 – Na Perovem so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POPRASKAN AVTO
05.05.2020 – Neznani storilec je na Perovem, z neznanim ostrim predmetom, poškodoval vozilo, tako da je naredil praske po celotnem vozilu in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH
05.05.2020 – V Mostah je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani vožnje neznanega vozila in voznika s katerim sta z udeležencem oplazila z zunanjim vzvratnim ogledalom. Povzročitelj nesreče je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
06.05.2020 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

MEDSOSEDSKI SPOR V ŽEJAH   
06.05.2020 – Policisti so posredovali v Žejah, kjer je prišlo do verbalnega spora in žaljenja med sosedi, in sicer zaradi vožnje s traktorjem po sosedovem travniku. Obema “traktorskima” kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PADEC KOLESARJA
06.05.2020 – Pri bazenu na Maistrovi ulici je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je kolesar peljal po cesti in pri vožnji čez robnik zapeljal na pločnik, pri tem padel in se poškodoval po glavi. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREVEČ GLASEN “PASJI ŽUR”
07.05.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe na prostoru v lasti kinološkega društva v Tunjicah. Kršitelju je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK V TUHINJSKI DOLINI
07.05.2020 – V naselju Mali Hrib so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.74 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU
07.05.2020 – Pri kontroli prometa sta imela policista v postopku tri osebe, ki so bili na javnem kraju z namenom druženja. Vsi so bili seznanjeni s kršitvijo Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji. Pozvani so bili, da se razidejo, kar so tudi upoštevali. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu .

PREGLASNA GLASBA IZ AVTOMOBILA
07.05.2020 – Policisti so v Domžalah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe na javnem kraju, ki jo je kršitelj predvajal v vozilu med stanovanjskimi bloki. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA VOZILA NA KOVINARSKI
08.05.2020 – Neznani storilec je iz parkirišča na Kovinarski cesti izvršil tatvino osebnega vozila znamke Renault Megan Grandtour ter ga odpeljal neznano kam, s čemer je oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA FUŽINAH
08.05.2020 – Na Fužinah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZADRŽEVANJE NA PODGORSKEM IGRIŠČU
09.05.2020 – Policista sta imela v Podgorju na igrišču v postopku občane, kateri so se družili in kršili odlok o začasni prepovedi gibanja in druženja. Občani so se po opozorilu razšli, zoper njih pa sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

DRZNA TATVINA PRI MAISTRU
09.05.2020 – Znani storilec je vstopil v lokal, kjer je nato neovirano pristopil do blagajne za pultom gostinskega lokala, vzel ključ, ki je bil poleg blagajne na vidnem mestu, odprl blagajno iz nje odtujil gotovino. Storilca je opazil natakar, ki je storilca zadržal do prihoda policistov. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo

TRAVARICA V PRAHU
10.05.2020 – Policistka je na Bakovniku kršitelju zasegla PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Če bo analiza pokazala, da je šlo za “travarico v prahu” oz. prepovedano konopljo, bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.