Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prevarantski »BIT konji«, granata in pretep v lokalu

Policijska kronika: Prevarantski »BIT konji«, granata in pretep v lokalu

Policisti iščejo vlomilca, ki je iz hiše v Kamniku odnesel za kakih 30.000 evrov gotovine in ur, trezor v Eurospinu je bil zanj pretrd oreh, na železniški postaji se je moč tudi (zastonj) obleči, »BIT konji« so drag špas, sosedje se radi zmerjajo tudi pomladi, v Komendi je občan našel granato, na Perovem je prišlo do pretepa v lokalu, v Tuhinjski dolini pa je na cestah že skorajda več divjadi, kot voznikov.

Kronika PP Kamnik (od 24. do 30. 4. 2023)

POSKUS VLOMA V TRGOVINO EUROSPIN
24. 4. 2023 – Policisti  so na Duplici obravnavali vlom v trgovino Eurospin, v katero je neznani storilec vlomil skozi okno. V trgovini je nato poskušal vlomiti še v trezor, na katerem je poskušal prerezati odprtino v vratih trezorja, vendar je bil trezor očitno preveč trd oreh, tako da se je za plen obrisal pod nosom in od dejanja odstopil. Kljub temu, da mu ni uspelo vlomiti tudi v trezor, je neznani zlikovec s svojim nečednim početjem povzročil za okoli 6.800 evrov škode, policisti pa ga bodo poskušali izslediti in poslati na izobraževalne počitnice za rešetkami.

OBLEKEL SE JE NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI
24. 4. 2023 – Precej nenavaden, pravzaprav zelo delovno naravnan modni okus ima vlomilec, ki je vlomil v skladiščne prostore železniške postaje Kamnik – Center. Če se namerava lotiti poštenega dela sicer ne vemo, se je pa zagotovo primerno opremil za delo v prihodnji zimski sezoni, saj je, po tistem, ko je vlomil leseno vratno krilo, iz notranjosti odnesel delovno bundo ter zimske delovne čevlje in škornje. Tolovajski ljubitelj delovne mode je povzročil za kakih 300 evrov škode, policisti pa ga še iščejo, da ga pošljejo na štancanje avtomobilskih registrskih tablic.

PREVARA Z »BIT KONJI«
24. 4. 2023 – Na kamniško policijsko postajo je prišel opeharjen občan, ki je policistom zaupal, da je bil ogoljufan. Omenjenega občana je namreč opetnajstil neznanec, ki mu je v telefonskem pogovoru dejal, da mu bo, v več obrokih, na transakcijski račun nakazanih 10.000 evrov, ki naj bi jih pridobil s svojim poslovanjem z »BIT konji«. Ker je bil občan preveč lahkoveren, je prevarantom posredoval svoje osebne podatke in podatke svojega osebnega računa pri banki NLB, nato pa opazil, da so mu premeteni »konjarji« naslednji dan odtegnili gotovino v višini 1.250 evrov. Policisti bodo tolovaje poskušali izslediti in kazensko ovaditi, opeharjeni občan pa si zagotovo ne prepeva: »Moj očka ima BIT konja dva, ki sta lepo me opeharila…«

PREPIR V PODGORJU
24. 4. 2023 – Policisti so posredovali v Podgorju, kjer so pomirili sprta soseda, ki sta se obkladala s hudo robatimi besedami. Kršitelju s sočnejšim izrazoslovjem, ki je jezično obdeloval soseda, so policisti nagradili s plačilnim nalogom zavoljo kršenja javnega reda in miru.

POŠTENI NAJDITELJ DENARJA
24. 4. 2023 – Pri kamniških policistih se je zglasil občan ter policistom povedal, da je na bankomatu NLB, na Ljubljanski cesti 14 oz. na Bakovniku, našel pozabljenih 100 evrov. Policisti so o najdbi napisali zapisnik ter denar shranili, pozabljivi občan ali občanka, pa lahko pozabljeni denar pride iskat na kamniško policijsko postajo.

GROZEČI SOSED
24. 4. 2023 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer je sosed sosedu grozil zoper življenje, telo in osebno vozilo, saj ga kosmatega jezika ni pošiljal zgolj tja, kamor sonce običajno ne posveti, ampak mu je grozil tudi s tem, da mu bo povzročil materialno škodo na osebnem vozilu. Ko bodo zbrali vse podatke in obvestila, bodo policisti grozilca kazensko ovadili na pristojnem tožilstvu.

EN HUD PESJAN JE ŽIVEL…
24. 4. 2023 – Policisti so posredovali v Mekinjah, kjer sta se z jeziki spopadla brata. Policisti so, zavoljo kršenja javnega reda in miru, početje nagradili s plačilnim nalogom, kdo je bil bolj jezičen oz. kdo je v verbalnem obračunu zmagal, pa niso zapisali. Najbrž tisti, ki je imel, kot pravi priljubljena pesmica, več pesjanskega.

TOPOVSKA GRANATA V MOSTAH
25. 4. 2023 – Občan iz Most je obvestil policijo, da je na vrtu svoje hiše našel neeksplodirano ubojno sredstvo dolžine 25 cm in premera 80 mm. Kljub opisu predmeta, ki bi morda pri bolj navihanih bralkah oz. bralcih utegnil vzbuditi asociacijo na kak konkretnejši pripomoček za eksplozivne užitke, je bilo ugotovljeno, da gre za 7 kilogramsko topovsko granato kalibra 75 mm italijanskega porekla iz časa druge svetovne vojne. Za zavarovanje in odstranitev granate so poskrbeli uslužbenci DEvNUS, ki so eksplozivno telo odpeljali na varno lokacijo ter ga uničili, samo uničenje pa je potekalo brez posebnosti.

POVOŽENA SRNA V TUHINJSKI DOLINI
25. 4. 2023 – Tekom noči je voznik na regionalni cesti Kamnik – Ločica, z osebnim vozilom trčil v srno. Kakšna je bila njena usoda ni znano, so pa policisti vozniku izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PONAREJEN DENAR
26. 4. 2023 – Policisti so obravnavali ponarejen bankovec za 50 evrov, ki so ga odkrili na SKB Kamnik. Bankovec so zasegli in poslali na ekspertizo, ko bodo zbrana vsa obvestila, pa bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

RAZGRAJAŠKI BLOKOVEC
26. 4. 2023 – Policisti  so posredovali v Kamniku, kjer je stanovalec bloka vpil  in razbijal po vratih. Razgrajaču so, zaradi kršenja javnega reda in miru, napisali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM PRED DOMOM STAREJŠIH OBČANOV
26. 4. 2023 – Policisti so pred domom starejših občanov v Mekinjah obravnavali prometno nesrečo s  pobegom, ki jo je, zaradi nepravilnega premika vozila, povzročil neznani voznik, ki jo je s kraja pobrisal, ne da bi oškodovancu pustil svoje podatke. Policisti nerodnega vozniškega begunca še iščejo.

POŠKODOVANJE VOZILA V ŽEJAH
26. 4. 2023 – Neznani storilec je v industrijski coni Žeje pri Komendi z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Če ga policisti uspejo izslediti, ga bodo kazensko ovadili.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARCI
26. 4. 2023 – Policisti  so  na Domžalski  cesti  v Kamniku obravnavali prometno nesrečo  s  pobegom,  do  katere  je  prišlo  zaradi  nepravilnega  premika neznanega voznika, ki je po trku s kraja nesreče odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke.  Policisti ga še iščejo.

NAJDENA BANČNA KARTICANA BANKOMATU
27. 4. 2023 – Občan se je zglasil na kamniški policijski postaji ter policistom predal bančno kartico, ki jo je našel na bankomatu NLB na Bakovniku, policisti pa so o najdbi napisali zapisnik.

ŽUR NA PEROVEM
27. 4. 2023 – Na dan upora proti okupatorju so policisti posredovali v TPC Perovo, kjer so v enem izmed tamkajšnjih lokalov, s predvajanjem (pre)glasne glasbe, kršili javni red in mir. Če so žurerji morda preglasno predvajali partizanske pesmi policisti ne poročajo, so pa zapisali, da so lastniku lokala, zaradi kršitve javnega reda in miru, napisali plačilni nalog.

TRČENJE Z DREVESOM V ŠMARCI
27. 4. 2023 – V  Šmarci je prišlo do prometne nesreče, v kateri je neznani voznik trčil v drevo, nato pa kraj zapustil, ne da bi trčenemu drevesu oz. njegovemu lastniku, pustil svoje podatke. Podatkov o poškodbah drevesa nimamo, policisti pa povzročitelja prometne nesreče še iščejo.

IZGUBA DENARNICE
28. 4. 2023 – Občanka se je zglasila pri policistih in povedala, da pogreša svojo denarnico z dokumenti, med katerimi sta tudi osebna izkaznica in vozniško dovoljenje. Če bi denarnico kdo našel, naj jo prinese na PP Kamnik, s čemer bo njeno lastnico zagotovo močno razveselil.

ŠE ENA IZGUBLJENA DENARNICA
28. 4. 2023 – Pri kamniških policistih se je zglasil tudi občan, ki je policistom zaupal, da je prav tako izgubil svojo denarnico, v kateri je imel, razen kakih 150 evrov, tudi osebno izkaznico, več bančnih kartic, zdravstveno kartico in tudi nekaj dokumentov svoje hčere. Kdor bi denarnico našel, naj jo vrne lastniku oz. prinese na PP Kamnik.

PREVEČ NA KOL
28. 4. 2023 – Policisti  so  na  regionalni cesti  Duplica-Kamnik obravnavali prometno nesrečo  s  pobegom,  do katere je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje  neznanega  voznika,  ki  je  s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil  svoje  podatke.  Policisti povzročitelja nesreče še iščejo.

PRETEP V LOKALU
28. 4. 2023 – Policisti so posredovali v enem izmed gostinskih lokalov na območju TPC Perovo, kjer so obravnavali kaznivo dejanje grožnje in povzročitev lažjih telesnih poškodb. Vse to je zakrivil gost lokala, ki je fizično napadel oškodovanca, ga pretepel in ga telesno poškodoval. Nasilneža bodo policisti kazensko ovadili.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
28. 4. 2023 – Policisti  so  na  parkirnem  prostoru  pred nakupovalnim centrom Supernova obravnavali  prometno  nesrečo  s  pobegom,  do  katere  je  prišlo  zaradi nepravilnega  premika  neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu   nudil   svoje  podatke.  Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

POVOŽENJE DIVJADI V ŠPITALIČU
28. 4. 2023 – Ob  23.15  uri je voznik v Špitaliču trčil v srno. Ker je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so mu policisti na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDEN KLJUČ
29. 4. 2023 – Na policijski postaji v Kamniku se je oglasil občan in policistom izročil avtomobilski ključ vozila znamke Mitsubishi, z obeskom avtomobilske znamke Renault, ki ga je našel na pločniku Medvedove ulice, v bližini trgovine Tuš. Policisti so napisali zapisnik, lastnik ključa pa lahko pride ključ iskat na PP Kamnik.

KAZNIVO DEJANJE ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
29. 4. 2023 – Policisti  so  v  Kamniku  obravnavali  kaznivo  odvzem  motornega  vozila, registrskih  številk  LJ 08-LVK, znamke KIA, tip Ceed 1.6 d. Kaznivo dejanje je prijavila oškodovanka, do odvzema motornega vozila pa je prišlo med  27.  4.  2023 in 28. 4. 2023, in sicer med 22.30 in 13.30 uro. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
29. 4. 2023 – V  Komendi  je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti,  zaradi česar so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. »Pojoča travica« je pokazala, da ima voznik v svoji sapi zglednih 0.81  mg/l  alkohola v litru izdihanega  zraka, zaradi česar bo najbrž krepko izdihnila njegova denarnica, saj so ga policisti, skupaj z obdolžilnim predlogom, priporočili v obravnavo na kamniškem sodišču.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA LJUBLJANSKI
29. 4. 2023 – Policisti  so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali vlom v  stanovanjsko hišo, iz katere je, zaenkrat še neznani storilec, ki je vlomil skozi vhodna vrata, odnesel gotovino in štiri ročne ure, s čemer je lastniku povzročil za okoli 30.000 evrov škode. Policisti bodo vlomilca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

MUŠICA V OČESU
30. 4. 2023 – Policisti so na Šutni obravnavali prometni dogodek, v katerem se je poškodovala kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesarka pripeljala v bližino hiše Šutna 8, kjer je, ker ji je v oko priletela mušica, izgubila ravnotežje in padla po vozišču. Ker se je pri padcu poškodovala, je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, policisti pa so o dogodku napisali uradni zaznamek.

POVOŽENJE SRNE V POTOKU
30. 4. 2023 – Ob 20.45 uri je voznik na regionalni cesti Kamnik – Ločica, v naselju Potok v  Tuhinju,  z  osebnim  vozilom trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENJE SRNE PRI PODHRUŠKI
30. 4. 2023 – Ob  23.15  uri je voznik  na regionalni cesti Kamnik – Ločica izven naselja Podhruška,  z  osebnim  vozilom  trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve