Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prijetje 32-letnega kamniškega razpečevalca drog

Policijska kronika: Prijetje 32-letnega kamniškega razpečevalca drog

Kamniškim policistom je prejšnji teden, med drugim, uspelo “na hladno” spraviti  32-letnega kamniškega razpečevalca drog, ki so ga, skupaj z večjo količino drog, uspeli prijeti kar pri samem dejanju.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 22. 2. 2021)

PROMETNA NESREČA PRI SUPERNOVI
15.2.2021 – V križišču pri Supernovi je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
15.2.2021 – Policistka je v Mostah kršitelju zasegla PVC vrečko z vršički neznane zelene rastline in PVC tubo z vršičkom neznane zelene posušene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA  Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
15.2.2021 – V krožišču pri Supernovi je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Nesrečo je povzročil pešec, ki je hodil po površini, ki ni namenjena hoji pešcev, pri čemer je nepravilno prečkal krožišče ravno v času, ko se je pripeljala voznica in vanj trčila. Neprevidnemu pešcu bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PRIVEDBA NA SODIŠČE
16.2.2021 – Policisti so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča v Ljubljani, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišče in ni prevzemala pošte. Sledi uradni zaznamek, najbrž pa bo draga tudi “poštnina”.

GLASNA GLASBA V KAMNIKU
16.2.2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki  je po opozorilu s praznovanjem in s kršitvijo prenehal.

VLOM V AVTOMAT S PRIGRIZKI
17.2.2021 – Neznanec je na Korenovi cesti preko noči nasilno vstopil v podjetje, kjer je iz avtomatov s prigrizki odtujil drobiž, pijačo in prigrizke. Z dejanjem je povzročil večjo škodo na avtomatu ter s krajo prigrizkov in pijače, kot jo je uspel pojesti in popiti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
17.2.2021 – V trgovini Hofer je neznanec ogovoril starejšo občanko in jo zamotil med nakupovanjem, v tem času pa je neznana ženska izvršila tatvino denarnice iz torbice, ki jo je oškodovanka imela v nakupovalnem vozičku.  Sledi pregled video posnetkov iz trgovine in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

RAZGRAJAČ Z MEDVEDOVE
17.2.2021 – Policisti so posredovali na Medvedovi ulici, na kateri se je pijan kršitelj nedostojno vedel do občana. »Medvedastemu« razgrajaču je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
18.2.2021 – Neznani storilec je z orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi vrata zimskega vrata stanovanjske hiše, vendar mu ni uspelo priti v notranjost in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJETJE RAZPEČEVALCA DROG
18.2.2021 – Kamniški policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se 32 letni občan ukvarja s preprodajo droge, pri nečednem početju pa so ga uspeli prijeti neposredno pri delu na terenu.

32-letni osumljenec je imel pri sebi večjo količino prepovedane droge, ki je bila namenjena preprodaji, droga pa mu je bila zasežena in poslana v analizo.

Na podlagi pridobljene analize in sodne odredbe so policisti pri razpečevalcu opravili tudi hišno preiskavo, pri kateri so zasegli večjo količino neznane snovi rjave barve, za katero sumijo, da gre za heroin, neznano snov bele barve (sum za kokain) in neznano snov zelene barve rastlinskega izvora (sum konoplje) ter tudi elektronsko tehtnico in 10 nabojev.

Foto: PU Ljubljana

Osumljeni preprodajalec drog je bil po opravljeni hišni preiskavi, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

NI MU USPELO UITI
19.2.2021 – Na makadamskem parkirišču pri Zdravstvenem domu Kamnik je voznik osebnega vozila, zaradi nepravilnega premika, trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in jo s kraja podurhal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledili in mu izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZELIŠČAR Z ZIKOVE
19.2.2021 – Policista sta na Zikovi ulici kršitelju zasegla PVC vrečko z vršički neznane zeleno-rjave posušene snovi in neznano posušeno zeleno-rjavo rastlino zvito v cigaret, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo.. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
19.2.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu NLB v trgovini Mercator na Kovinarski cesti 36. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je denar pozabil, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NEDOSTOJNO VEDENJE
20.2.2021 – Policisti so posredovali v Mostah, kjer je kršitelja zmotilo, da sta občana hodila po njegovem zemljišču, kar je privedlo celo do prerivanja in pretepa. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

“DOBRO JUTRO, SOSED!” PO GOLIŠKO
21.2.2021 – Policisti so v nedeljo zjutraj posredovali v Golicah, kjer sta se, že za »dobro jutro«, med seboj, zaradi uporabe služnostne poti, ki je že dolgo časa predmet spora, sprla soseda. Pri tem pa sta se med seboj vedla drzno in nasilno. Namesto z jutranjo kavo so policisti obema kršiteljema postregli s plačilnim nalogom po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDENA ČRNA DENARNICA  Z LOGOTIPOM KAČJEGA PASTIRJA
22.2.2021 – Občan je na policijsko postajo prinesel denarnico na zadrgo, iz umetnega materiala in logotipom kačjega pastirja, v kateri ni bilo nobenega osebnega dokumenta, je bil pa v njej večji znesek denarja.
Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil denarnico na Zikovi ulici 2, pa naj se zglasi na policijski postaji in denarnico prevzame.