Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prometne nesreče, goreči avtomobili in tatovi koles

Policijska kronika: Prometne nesreče, goreči avtomobili in tatovi koles

Kamniški policisti iščejo požigalca avtomobilov, v minulem tednu pa so, med drugim, obravnavali tudi vrsto tatvin in prometnih nesreč.

Kronika PP Kamnik (od 27. 7. do 2. 8. 2020)

TATVINA MOTORNEGA KOLESA HYOSUNG
27.7.2020 – Policisti so obravnavali tatvino motornega kolesa Hyosung, modre barve, z registrskimi oznakami LJ ST-35. Do tatvine je prišlo na Fužinah v Kamniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC NA FUŽINAH
28.7.2020 – Policisti so obravnavali tatvino registrskih tablic KP JE-996 na parkirišču železniške postaje Graben. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

POŽIG VOZILA NA SAMOSTANSKI
29.7.2020 – Policijska patrulja je bila obveščena, da na Samostanski gori avtomobil. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznano vnetljivo snovjo zanetil požar ter le-to podtaknil pod parkirano vozilo, zaradi česar se je vozilo vnelo in pričelo goreti. Gasilci so vozilo pogasili, nastala pa je materialna škoda v višini okoli 6000 eur.

VANDALIZEM PRED VRTCEM V KOMENDI
29.7.2020 – Policisti so bili obveščeni o vandalizmu na igrišču vrtca v Komendi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so  neznanci, v času od 24.7.2020 do 28.7.2020, preplezali ograjo vrtca, nato pa so popivali na vrtčevskih klopeh ter pri tem uničevali zunanji inventar. Sledi zbiranje obvestil.

INTERVENCIJA NA LIVARSKI
29.7.2020 – Patrulja je bila napotena na Livarsko, kjer se je v enem od stanovanj sliši močan mehanski hrup. Prijaviteljica je povedala, da se to dogaja konstantno, zaradi česar je pod stresom. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA NA RELACIJI MENINA IN OKROG PRI MOTNIKU
30.7.2020 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji iz smeri Špitalič, Okrog pri Motniku proti Menini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil motorno kolo iz smeri Menine Planine proti Okrogu, kjer je na makadamski poti zavrl, zaradi česar je prišlo do zdrsa motorja in posledično padca voznika. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V ŠOTOR PODJETJA TPS IMP
31.7.2020 – Patrulja je bila obveščena o vlomu v šotor podjetja TPS IMP d.o.o. na Korenovi cesti. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznanci, v času od 29.7.2020 do 31.7.2020, z neznanim ostrim predmetom prerezali šotor in prišli v notranjost, iz katere so odtujili baker v skupni vrednosti cca. 70.000 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

VINJEN VOZNIK V STAHOVICI
31.7.2020 – Policijska patrulja je imela na območju Stahovice v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,01 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi odložilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA DVEH KOLES NA GMAJNICI V KOMENDI
31.7.2020 – Policisti so obravnavali tatvino koles v Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec, v času od 30.7.2020 do 31.7.2020, odtujil dve treking kolesi znamke Focus in Lappier. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA KOLES NA LJUBLJANSKI CESTI
1.8.2020 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali tatvino zaklenjenega k kolesa znamke Giant, črno-rdeče barve. Do tatvine je prišlo med 31.7.2020 in 1.8.2020. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

ZASEG NEZNANE  SNOVI NA MAISTROVI
1.8.2020 – Policisti so imeli na avtobusni postaji v Kamniku v postopku osebo, ki je imela pri sebi neznano belo prašnato snov in neznano zeleno rjavo snov rastlinskega izvora. Omenjene snovi bodo poslane v nadaljnjo analizo, v kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedane substance, pa zoper kršitelja sledi hitri postopek.

PROMETNA NESREČA NA PRELAZU KOZJAK
1.8.2020 – Policisti so bili obveščeni, da je prišlo na Kozjaku do čelnega trčenja med motornim kolesom in osebnim avtomobilom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa vozil po regionalni cesti iz smeri Špitaliča proti naselju Cirkuše. Ko je pripeljal v ostri desni ovinek je izgubil oblast nad motorjem in trčil v prednji del osebnega avtomobila, ki je v tistem trenutku  pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Motorist je v nesreči zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Motoristu bo izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z POBEGOM
2.8.2020 – Policisti so na v Kamniku, v ulici Matije Blejca, obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri naj bi neznani voznik trčil v drsno ograjo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil.