Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prometne nesreče in tatvine orodja

Policijska kronika: Prometne nesreče in tatvine orodja

Policisti so v minulem tednu obravnavali več prometnih nesreč in tatvin orodja, razgrajača iz Komende pa so odpeljali na iztreznitev.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 21. 11. 2021)

Najdeni dokumenti na Tunjiški
15.11.2021 – Na PP Kamnik se je zglasila oseba, ki je na Tunjiški cesti v Kamniku našla dokumente. Policisti so najdbo zabeležili v zapisniku, dokumente pa naslednji dan predali osebi, ki je dokumente izgubila.

Tatvina moške torbice
16.11.2021- Policisti so bili obveščeni o izvršeni tatvini moške torbice z vsebino, ki jo je neznanec ukradel iz tovornega vozila. Policisti bodo tatu poskusili izslediti.

Vinjen moški je razgrajal v Komendi
20.11.2021- Iz operativno komunikacijskega centra so bili policisti obveščeni, da v Komendi razgraja moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj žalil domače, bil pa je kar precej v elementu, saj je tekom postopka žalil tudi policiste. Ker se kršitelj, kljub opozorilom ni hotel umiriti, je bilo zanj odrejeno pridržanje do iztreznitve.

Prometna nesreča v Radomljah
21.11.2021 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Radomljah, kjer je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasip peska. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča na Mengeškem polju
21.11.2021 – Policisti so bili napoteni na glavno cesto Mengeš – Moste, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik z osebnim avtomobila v križišču izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, v nesreči pa je sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola
21.11.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg/l izdihanega zraka, zaradi česar mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana. Voznik se bo za svojo vožnjo v alkoholiziranem stanju zagovarjal na Okrajnem sodišču v Kamniku.

Vlom v vrtno lopo v Komendi
21.11.2021 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Komendi, iz katere je bilo odtujeno električno orodje. Na kraju vloma je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, predvidoma v noči iz 20. na 21.11.2021, neovirano pristopil do okna pomožnega objekta, ki ga je z neznanim predmetom poškodoval ter vstopil v pomožni objet, nato pa odtujil več kosov električnega ročnega orodja znamke Makita. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

Vlom v vozilo na Klancu
21.11.2021 – Policisti so bili obveščeni, da je bilo na Klancu vlomljeno v kombinirano vozilo, v katerega je vlomil neznanec, ki je razbil steklo na prtljažnih vratih ter iz notranjosti je odtujil več kosov električnega orodja znamke AEG. Tatinskega “obrtnika” policisti še iščejo.