Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prometne nesreče in usmiljeni policisti

Policijska kronika: Prometne nesreče in usmiljeni policisti

Počitniški teden je minil v znamenju številnih, k sreči le manjših prometnih nesreč in vsaj nekoliko skrivnostnimi kršitvami javnega reda in miru.

Kronika PP Kamnik (od 25. do 31. 10. 2021)

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI
25. 10. 2021 – V  križišču Šolske ulice in regionalne ceste je prišlo do prometne nesreče z  manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA GLAVARJEVI
25. 10. 2021 – Na  Glavarjevi  ulici v Komende  se  je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v  cestnem  prometu, zato jima je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NASILJE V DRUŽINI
25. 10. 2021 – Policisti so bili obveščeni o družinskem nasilju, ki ga je izvajal partner v družinski skupnosti. Le-ta je namreč nad svojo partnerko in otroki izvajal psihično nasilje, zaradi česar ga bodo policisti, ko bodo zbrali vse informacije, ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.

POVOŽENA SRNA V KAMNIŠKI BISTRICI
26. 10. 2021 – Občanka je policiste obvestila, da je v bližini transformatorja v Kamniški Bistrici povozila srno in poškodovala vozilo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje  za  vožnjo v  cestnem prometu, ji je bilo na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA USNJARSKI ULICI
26. 10. 2021 – Policisti  so  na  Usnjarski  ulici  obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, zaradi  prekratke  varnostne  razdalje, povzročil neznani voznik. Le-ta je namreč trčil v vozilo pred seboj, nato pa s kraja odpeljal, ne da  bi  oškodovancu  nudil  svoje  podatke.  Policisti bodo poskušali voznika izslediti in oglobiti.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
26. 10. 2021 – Policisti  so  posredovali v zasebnem stanovanju v  Kamniku, kjer so, zaradi  kršitve  Zakona o  varstvu javnega reda in miru, izrekli denarno globo. Kaj nedovoljenega so v omenjenem stanovanju zganjali, pa policisti ne poročajo.

TELEFONSKE GROŽNJE
27. 10. 2021 – Policisti so na območju Kamnika posredovali zaradi groženj po telefonu. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
27. 10. 2021 – Na  kamniški  obvoznici je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo,  v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, tako da so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

INTERVENCIJA V SUHADOLAH
28. 10. 2021 – Policisti  so posredovali na javnem kraju  v Suhadolah, kjer so, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, kršitelju izrekli denarno globo. Kaj je kršitelj počel, pa policisti niso navedli.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI
28. 10. 2021 – Policisti  so  obravnavali  kaznivo  dejanje  poškodovanje  tuje  stvari na Klavčičevi  ulici, kjer je neznani storilec s fizično silo poškodoval  vrata  stanovanja. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
28. 10. 2021 – Patrulja  PP  Kamnik  je imela v Kamniku postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je  bil  odrejen  preizkus. Policijska »pojoča travica« je pokazala, da  ima  voznik  v litru izdihanega zraka 0.44 mg alkohola, svojo prekomerno razkuženost pa bo moral pojasniti na Okrajnem sodišču v Kamniku.

INTERVENCIJA V NASOVČAH
28. 10. 2021 – Policisti  so posredovali  v zasebnem stanovanju v Nasovčah, kjer je prihajalo do kršitve javnega reda in miru. Da bi kršitelj ne utrpel kake hude sramote, policisti niso navedli kaj je počel, mu pa bodo, zaradi  kršitve  Zakona  o  varstvu javnega reda in miru, izrekli denarno globo.

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI
29. 10. 2021 – Policisti  so  na  Cankarjevi  cesti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PRAKIRNEM PROSTORU MERCATOR CENTRA
29. 10. 2021 – Policisti  so  na  parkirnem  prostoru  pred  Mercator  centrom obravnavali prometno  nesrečo  s  pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika  z  vozilom.  Neznani voznik je namreč trčil  v  parkiran  osebni avtomobil, nato pa jo jadrno odkuril, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi  zbiranje  obvestil  in  v  primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
30. 10. 2021 – Policisti so posredovali na Jakopičevi ulici, kjer je na javnem kraju prišlo do kršitve javnega reda in miru. Ker se tovrstni kršitelji policistom najbrž smilijo, tudi v tem primeru niso navedli okoliščin kršitve, ampak zgolj navajajo, da so izrekli denarno globo.

PROMETNA NESREČA
30. 10. 2021 – Policisti  so  v  Volčjem  potoku  obravnavali  prometno  nesrečo, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NASKOK NA KOLIČEK
30. 10. 2021 – Policisti  so  na  Šutni v Kamniku  obravnavali nov primer »naskoka« na potopni stebriček, v katerega je trčil voznik, ki mu je bilo na kraju dogodka izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI
30. 10. 2021 – Na  Cankarjevi  cesti je prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. V nesreči je bila poškodovana voznica, ki je trčila v drevo, policisti pa so njene vozniške spretnosti »nagradili« s plačilnim nalogom.