Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prometne nesreče, zažgan avto, goljufivi gradbinec in žurerji s preglasno glasbo

Policijska kronika: Prometne nesreče, zažgan avto, goljufivi gradbinec in žurerji s preglasno glasbo

Kamniškim policistom in policistkam zagotovo ni dolgčas, saj jim tatovi, lumpi in drugi zlikovci, vsak teden naložijo precej dela. V prejšnjem tednu so tako obravnavali več prometnih nesreč, vlom v frizerski salon,tatvino mobilnega telefona, goljufivega gradbinca ter žurerje, ki so v stanovanjski stavbi preveč glasno navijali glasbo, za dobro mero, pa so včeraj obravnavali še krajo in zažig službenega vozila Zdravstvenega doma Kamnik.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 20.02. do 27.02.2017)

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
20.02.2017 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo na Ljubljanski cesti. Na kraju so ugotovili, da je voznik tovornega vozila pri nepravilnem premiku z vozilom trčil v peško katera je pri trčenju padla po tleh in se lažje poškodovala. Materialna škoda ni nastala, zdravniško pomoč je peška iskala sama, zoper povzročitelja pa sledi plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
20.02.2017 – Policisti PP Kamnik so v Komendi obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi zdravstvenih težav izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo in semafor. Pri trčenju je nastala materialna škoda za cca. 9.000 eurov. Voznika je na kraju oskrbela reševalna ekipa ZD Kamnik.

VLOM V FRIZERSKI SALON V KAMNIKU
21.02.2017 – Policisti PP Kamnik so obravnavali vlom v enega izmed frizerskih salonov v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vlomilec vlomil skozi vrata salona in iz notranjosti odtujil cca. 50 eurov menjalnega drobiža, pri tem pa povzročil škodo tudi na vhodnih vratih. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA REGINALNI CESTI KAMNIK – LOČICA
21.02.2017 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti Kamnik – Ločica, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi utrujenosti zaspal in zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v obcestno ograjo, nato pa je njegovo vozilo zdrselo na travnik, kjer je trčil v vrtno gredo in gredo, ustavil pa se je v obcestnem jarku. Policisti so mu na kraju zaradi povzročitve prometne nesreče izdali globo, zdravniško pomoč pa je iskal sam.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA NA KLAVČIČEVI
22.02.2017 – Na PP se je zglasil občan in prijavil tatvino telefona. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec njegovemu mladoletnemu sinu v parku na Klavčičevi ulici odtujil mobilni telefon in ga s tem oškodoval za 480 €. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VOZNIK POD VPLIVOM ALKOHOLA
22.02.2017 – Policisti PP Kamnik so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal znake alkoholiziranosti. Z njim so opravili preizkus in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

SPROŽEN ALARM V TRGOVINI NA DUPLICI
23.02.2017 – Policisti so bili poslani v trgovino na Duplici, kjer se je sprožil varnostni alarm. Po pregledu trgovine pa so skupaj z odgovorno osebo ugotovili, da gre le za napako in ni prišlo do vloma.

TATVINA OKRASNIH POKROVOV NA VOZILU
24.02.2017 – Na PP Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino okrasnih pokrovov na njegovem osebnem avtomobilu. Nastala materialna škoda za cca. 50 eurov, sledi kazenska ovadba za tatvino.

PRIJAVA GOLJUFIJE
24.02.2017 – Na PP Kamnik se je zglasila občanka in zoper izvajalca gradbenih del v njeni stanovanjski hiši podala kazensko ovadbo, saj po njeni prijavi ni izvedel gradbenih del, za katera pa je že prejel plačilo. Sledi zbiranje obvestil in kazensko ovadbo.

PRIJAVA GLASNE GLASBE
25.02.2017 – Policisti so bili napoteni v stanovanje v Kamniku, kjer so stanovalci poslušali glasno glasbo. Opravljen razgovor, po opozorilu pa so glasbo stišali.

ODTUJENO VOZILO ZD KAMNIK
26.02.2017 – Policisti PP Kamnik so obravnavali tatvino osebnega avtomobila zdravstvenega doma Kamnik, katero je bilo najdeno požgano v Palovčah. Opravljen je bil kriminalistično tehnični ogled vozila, nastala je materialna škoda za cca. 10.000 eurov. Policisti zbirajo obvestila in na tožilstvo podajo kazensko ovadbo.