Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razgrajač v banki in invalid na električnem vozičku, ki je oviral promet

Policijska kronika: Razgrajač v banki in invalid na električnem vozičku, ki je oviral promet

Kamniški policisti so v preteklem tednu obravnavali več prometnih nesreč in nekaj tatvin, opozorili invalida na električnem invalidskem vozičku, ki je oviral promet ter pomirili razgrajača, ki je “dobro opremljen” razgrajal v banki na Duplici.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 11. 11. 2018)

TATVINA EURO PALET
5.11. 2018 – Na Korenovi cesti je neznani storilec preko noči z neznanim orodjem odstranil verigo s ključavnico obešanko in vstopil na dvorišče podjetja, kjer je odtujil okoli 30 lesenih evro palet. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
5.11. 2018 –
Na obvoznici je prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in pobegom povzročitelja, ki so ga drugi udeleženci ujeli in pripeljali nazaj na kraj prometne nesreče. Policisti so ugotovili, da je do verižnega trčenja z udeležbo treh vozil prišlo zaradi neprilagojene hitrosti zgoraj omenjenega voznika. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ravno tako je na kraju odklonil strokovni pregled. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarna vožnja na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA IZ  VOZILA
6.11. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini iz odklenjenega vozila v Kamniku, kjer je neznani storilec preko noči iz vozila odtujil več predmetov in lastnika oškodoval za okoli 300 evrov.

RAZGRAJAL V BANKI NA DUPLICI
6.11. 2018 – Policisti so na novi Ljubljanski banki obravnavali kršitev javnega reda in miru, in sicer je kršitelj prejšnjega dne na banki pozabil denar, ki ga je hotel takoj dobiti nazaj. Ob tem je svojo zahtevo uslužbenki podkrepil še z grožnjo in vpitjem. Policisti so osebo na kraju prijeli in pri njem našli še manjši nož, plinski razpršilec in ročno zvit cigaret z neznano snovjo rastlinskega izvora. Po analizi sledi primeren ukrep za posest prepovedane droge, za kršitev javnega reda in miru pa mu je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
7.11. 2018 – Na Steletovi cesti  so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala le z materialno škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom v pravilno parkirano vozilo. Povzročitelju bo naknadno izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

POSKUS VLOMA V VOZILO
8.11. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil poskus vloma v vozilo v Trbovljah. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi odstop primera na pristojno policijsko postajo.

VOŽNJA Z INVALIDSKIM VOZIČKOM PO LC PODGORJE
8.11. 2018 –
Policiste je občan obvestil, da se po cesti iz smeri Komende proti Kamniku vozi invalid z električnim invalidskim vozičkom in ovira promet. Omenjeni je bil izsleden in izločen iz prometa. Občan je sam obvestil očeta, ki ga je prišel iskat in odpeljal domov. Izrečeno ustno opozorilo.

TATVINA VOZILA NA KLAVČIČEVI ULICI
9.11.2018 – Na Klavčičevi ulici v Kamniku je neznani storilec preko noči izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke VW Golf IV, temno sive, reg. št. LJPS-491. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POZABILA DENAR V BANKOMATU
9.11.2018 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in povedala, da je na bankomatu SKB banke opravila dvig denarja v vrednosti 50 evrov, ki pa jih je pozabila na bankomatu. Najditelja naprošamo, da najdeni denar prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA  AKUMULATORJEV V ŠMARCI
9.11.2018 – V Šmarci je neznani storilec preko noči iz odklenjenega priklopnika, ki je bilo parkirano pri enem izmed podjetij odtujil osem akumulatorjev znamke Topla. Oškodovano podjetje ima za okoli 800 evrov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA RC MENGEŠ – DUPLICA
10.11.2018 – Policisti so na cesti Mengeš-Duplica obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je zapeljala na nasprotni vozni pas in oplazila drugo vozilo, nato pa se s svojim  vozilom še večkrat prevrnila po njivi ob regionalni cesti, kjer je obstala. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

X