Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razgrajaški gost brez pijače, družinski prepir zaradi umazanih stopnic in spor mame z varnostnikom v Sparu

Policijska kronika: Razgrajaški gost brez pijače, družinski prepir zaradi umazanih stopnic in spor mame z varnostnikom v Sparu

Kamniški policisti imajo za seboj še en živopisno pester delovni teden.

Kronika PP Kamnik (od 8. do 15. 10. 2018)

POSKUS VLOMA V HIŠO
8.10. 2018 – Policisti so na Klancu obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec preko noči, s pomočjo orodja na vzvod, poskušal priti skozi okno pisarne, vendar je od nato dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

RAZGRAJAL, KER NI DOBIL PIJAČE
8.10. 2018 – V Kamniku je v enem izmed gostinskih lokalov razgrajal gost. Slednji ni bil postrežen, zato je vpil in metal pepelnike po tleh. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V VOZILO
8.10. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasila oškodovanka in prijavila poskus vloma v vozilo na območju Cerkelj na Gorenjskem. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja leva vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA PARFUMOV V DROGERIJI
9.10. 2018 – V drogeriji Tuš je nekdo odtujil več parfumov v skupni vrednosti 335 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR MED BRATOM IN SESTRO V SUHADOLAH
9.10. 2018 – Policisti so v Suhadolah obravnavali intervencijo, in sicer je prišlo do verbalnega spora med bratom in sestro zaradi umazanih stopnic in nesnage na dvorišču pred hišo. Do kršitve javnega reda in miru ni prišlo zato bo napisan uradni zaznamek o ne uvedbi postopka.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
9.10. 2018 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri so na podlagi  52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli ročno zvit cigaret z neznano posušeno rastlino, PVC samozapiralna vrečka z neznano zeleno rastlino in alu zavitek z rjavo smolnato snovjo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

POŠKODOVANJE VOZILA PRI LIDLU
10.10. 2018 – Na parkirišču trgovine Lidl so policisti obravnavali poškodovanje vozila, kjer je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval celotno levo stran parkiranega vozila. Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
10.10. 2018 – S strani občanke so bili policisti obveščeni o glasni glasbi iz stanovanja stanovanjskega bloka v Kamniku ter motenju nočnega miru in počitka. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in kršitelju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

MAMA IN VARNOSTNIK STA SE SPRLA ZARADI OTROKA
11.10. 2018 – V trgovini Spar v Kamniku so policisti obravnavali verbalni spor med varnostnikom in stranko. Sprla sta se zaradi neprimernega vedenja otroka stranke v trgovini. Po zbranih obvestilih in pregledu videonadzorih kamer sledi ustrezen ukrep.

PONAREJEN BANKOVEC
12.10. 2018 – S strani zaposlene na Novi Ljubljanski banki smo bili obveščeni o ponarejenem bankovcu za 10 evrov, ki so izločili pri štetju dnevnega izkupička nekega podjetja. Bankovec je bil poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
13.10. 2018 – Patrulja policijske postaje Kamnik je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
14.10. 2018 – Policisti so bili s strani občana obveščeni o tatvini registrskih tablic, ki mu jih je neznanec odtujil s parkiranega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.