Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika:  Razgrajaški »Lazar«, nesramni sin in poštena najditeljica

Policijska kronika:  Razgrajaški »Lazar«, nesramni sin in poštena najditeljica

Minuli teden so na Kamniškem padala letala in kolesarji, na Lazah je razgrajal mož, »zlatega sinka« je mama vrgla iz stanovanja, poštena najditeljica pa je na policijsko postajo prinesla najdeno denarnico.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 22. 5. 2022)

VLOM V KLET IN TATVINA DVEH GORSKIH KOLES
16. 5. 2022 – Kamniški policisti so posredovali na Podrečju pri Domžalah, kjer je neznani storilec  vlomil skozi kletna vrata ter iz kleti odtujil dvoje moških gorskih koles, modre in bele barve, višjega cenovnega razreda. Policisti bodo poskušali tatu oz. tatove koles izslediti.

POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
16. 5. 2022 – Policisti  so na Križu  obravnavali  poskus  vloma  v  osebni avtomobil, pri čemer so ugotovili, da je neznani  storilec  na makadamskem  parkirišču  poskušal  vlomiti  v  osebni avtomobil tako, in sicer na ta način, da je onesposobil  kljuko  na  vratih.  Dejanja  iz  neznanega razloga ni uspel v celoti izvesti, tako da mu v notranjost vozila ni uspelo priti, je pa lastniku vseeno povzročil nekaj škode.

POŠKODOVANJE VOZILA
16. 5. 2022 – Neznani storilec je na Groharjevi ulici z neznanim  predmetom poškodoval zadnje steklo na osebnem vozilu ter lastniku vozila povzročil škodo.

TATVINA ODPADNEGA MATERIALA IZ PODJETJA NA KORENOVI CESTI
16. 5. 2022 – Policisti  so  v  podjetju na Korenovi cesti v Podgorju obravnavali kaznivo dejanje  tatvine,  ki ga je zagrešilo več neznanih storilcev. Le-ti so ponoči iz prostorov  pred  podjetjem odtujili  več  kosov  polizdelkov  in odpadnega materiala, z dejanjem pa oškodovali lastnike. Policisti bodo poskušali zmikavte izslediti in kazensko ovaditi.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
16. 5. 2022 –  Na Perovem so policisti  obravnavali  prometno  nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje.  V  nesreči  ni  bil  nihče telesno poškodovan, saj je poškodbe utrpela zgolj pločevina,  povzročitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
17.5.2022 – Policisti  so  v  Mostah pri Komendi obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi  nepravilnega premika vozila, pri katerem voznik tovornega vozila trčil  v  stoječ  osebni  avto.   V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana, povzročitelj nesreče pa je »utrpel« plačilni nalog, ki so mu ga napisali policisti.

RAZGRAJAŠKI MOŽ NA LAZAH V TUHINJU
17.5.2022 – Policisti so posredovali na Lazah v Tuhinju, kjer so obravnavali kršitev javnega reda in miru oz. mirili spor med zakoncema, med katerim je mož žalil ženo in vpil, pri tem pa, kot nekaj dni kasneje toča po strehah, razbijal tudi po vratih. Ropotanje je pojenjalo šele, ko je žena poklicala na pomoč policiste, vendar je razgrajaški »Lazar« pred njihovim prihodom prizorišče že zapustil. Kljub temu, da je šel mož svojo jezo hladiti drugam, ga bo plačilni nalog najbrž vseeno našel.

POŠTENA NAJDITELJICA DENARNICE
18.5.2022 – Na kamniški policijski postaji se je oglasila občanka, ki je v cvetličarni v Kamniku našla izgubljeno denarnico z gotovino in dokumenti. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, nato pa denarnico vrnili lastnici, ki je bila izgubljene denarnice zagotovo bolj vesela kot »pušeljca«.

PROMETNA NESREČA NA VRHPOLJAH
19.5.2022 – Policisti  so na Vrhpoljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčili voznici osebnih vozil. V prometni nesreči sta obe voznici utrpeli lažje telesne poškodbe, povzročiteljico pa je najbrž bolelo vsaj nekoliko manj, saj je vozila pod vplivom alkohola. Policisti so povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog, za jutranji glavobol pa je najbrž poskrbela kar sama.

ZASILNI PRISTANEK LETALA
19.5.2022 – Policisti  so posredovali pri  zasilnem  pristanku pilota ultra lahkega letala,  ki mu je med letom prenehal delovati motor. Pilot je opravil zasilni  pristanek  na polju v bližini letališča v Kamniku, pri čemer jo je sam odnesel brez poškodb, je pa poškodbe utrpelo letalo. Policisti bodo o dogodku napisali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
20.5.2022 –  Policisti so bili obveščeni, da se je na parkirišču v centru Kamnika prišlo do prometne nesreče, v kateri je nastala zgolj manjša škoda na vozilih. Ker sta se udeleženca o krivdi uspela dogovoriti sama, obenem pa sta oba izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, so jima policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA VINJENEGA KOLESARJA
21.5.2022 – Policisti so bili obveščeni, da je v centru Kamnika padel kolesar, ki se je pri padcu poškodoval. Na kraju prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je kolesar kršil pravila cestnega prometa, saj je vozil po površini, ki ni namenjena vožnji s kolesom, pri tem pa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in padel po tleh. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval, policisti pa so med postopkom ugotovili, da je vozil pod močnim vplivom alkohola. Kolesarju so policisti napisali plačilni nalog.

SIN JE ŽALIL SVOJO MAMO
22.5.2022 – Policisti so  bili  obveščeni,  da sin žali svojo mamo. Četudi  ob prihodov policistov domnevnega kršitelja ni bilo več na »kraju zločina«, so policisti opravili razgovor s prijaviteljico, ki jim je povedala, da se je moral sin odseliti zaradi neprimernega vedenja do svoje mame, kar pa ga je tako vznejevoljilo, da je začel vpiti, razbijati inventar in žaliti svojo mamo. Policisti bodo »srce mamino« nagradili s plačilnim nalogom.