Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razkužena voznica, petardar in dobra žurka
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Razkužena voznica, petardar in dobra žurka

Policisti so na obvoznici ustavili dodobra razkuženo voznico, zasačili mulca s petardami, priprli družinskega nasilneža ter predčasno prekinili žuriranje v enem izmed kamniških gostinskih lokalov, iščejo pa tudi vlomilca, ki je iz stanovanjske hiše odnesel zlatnino in večjo količino denarja.
Kronika PP Kamnik (od 2. do 8. 1. 2023)

VLOMILEC JE ODNESEL VEČJO KOLIČINO DENARJA
2.1.2023 – V Kamniku so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata, nato pa iz notranjosti odtujil zlatnino in večjo količino denarja. Policisti vlomilca še iščejo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
2.1.2023 – Policisti  so imeli (bogsigavedi kje) v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane  droge. Za kakšno drogo je šlo policisti ne poročajo, saj se najbrž bojijo, da bi z razkritjem vrste droge, ki sicer ne sodi med varovane osebne podatke, prizadeli čast in ugled kršitelja, so pa zapisali, da so zaseženo snov poslali v analizo ter da bodo, v primeru pozitivnega rezultata, zoper kršiteljskega »listavca ali iglavca« uvedli hitri postopek o prekršku.

POŠTENA OBČANKA
3.1.2023 – Na policijski postaji se je oglasila poštena občanka, ki je na bankomatu NLB na Kovinarski cesti našla pozabljen denar. Policisti so najdeni denar shranili, občanko oz. občana, ki je denar pozabil pa pozivajo, naj se zglasi na kamniški policijski postaji ter denar prevzame.

BREZGOTOVINSKO POSLOVANJE
3.1.2023 – Na policijsko postajo se je zatekel občan ter policistom zaupal, da je njegova bančna kartica postala predmet tolovajskega onegavljenja. Neznani storilec je namreč njegovo bančno kartico zlorabil ter uporabil za nakup, s čemer ga je oškodoval za večjo vsoto denarja. Policisti bodo tolovaja, ki je občana pripravil do “brezgotovinskega poslovanja”, poskušali izslediti in ovaditi.

POVOŽENJE DIVJADI
4.1.2023 – Na  Fužinah  je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval prednji del vozila. Kakšna divjad se je znašla pod kolesi policisti ne poročajo, tako da je morda v igri lahko tudi skrivnostna bistriška kolomajsarica, ker je pri vsem skupaj šlo za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, voznik pa je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, pa so mu policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, da se bo, pri uveljavljanju zavarovanja, lahko uspešneje bodel z »zavarovalniškimi zverinami«.

POŠTENI OBČAN PRI DENARNEM KORITU
4.1.2023 – Občan je policiste obvestil, da je pri denarnem koritu oz.  bankomatu Nove Ljubljanske banke v Potoku pri  Komendi v reži bankomata našel  bankovec. O najdbi je bil napisan zapisnik, pozabljivi občan oz. občanka, ki je denar po dvigu pozabil vzeti s seboj, pa se lahko zglasi na policijski postaji in najdeni denar oz. bankovec prevzame.

MOBILNI RAZKUŽILNIK
5.1.2023 – Na kamniški obvoznici so policisti ustavili voznico osebnega vozila, ki se ji je silvestrovanje očitno nekoliko zavleklo, saj je (še vedno?) kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejeno pihanje oz. preizkus alkoholiziranosti. Pod njeno sapo pa je policijska »pojoča travica« zadonela kot jerihonske trobente ter pokazala, da bi »vesela gospa«, če bi bila epidemija še v modi, mogoče lahko honorarno služila tudi kot mobilni razkužilnik, kajti v njeni »ognjeni sapi« je bilo namerjenih kar  1.25  mg/l  alkohola v litru  izdihanega zraka. Epilog veseljačenja se bo odvil na pristojnem sodišču.

VOZNIK SAMOUK
6.1.2023 – Policisti so imeli – le kdo bi vedel kje –  v postopku voznika osebnega vozila, ki se je naokrog vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker tovrstno cestno samoizobraževanje ni dovoljeno, so mu policisti vozilo zasegli, voznika pa poslali na »izobraževanje« k pristojnemu sodniku.

ZELIŠČARSKA
6.1.2023 – Policista  sta imela v  Kamniku postopku kršitelja, ki je imel v samozapiralni vrečki neznano, rjavo-zeleno snov rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je na seznamu prepovedanih snovi. »Čajček« sta policista zasegla ter poslala v analizo, če se bo izkazalo, da gre zares za prepovedano snov, pa se bo zeliščar znašel v hitrem prekrškovnem postopku.

MULC S PETARDAMI
6.1.2023 – Na dan svetih treh kraljev so policisti v centru Kamniku zasačili mladoletnika, ki je imel pri sebi dva kosa pirotehničnih sredstev oz. dve petardi, za kateri je bilo ugotovljeno, da sodita med prepovedana pirotehnična sredstva, zato so ju zasegli. Ali je morda kasneje »pokalo« tudi doma sicer ne vemo, se bo pa moral “kamniški Boško Buha” zagovarjati tudi na pristojnem sodišču.

DOBRA ŽURKA
6.1.2023 – Policisti  so  bili na predvečer pravoslavnega božiča obveščeni o glasni glasbi in kršenju nočnega miru ter počitka v enem izmed kamniških lokalov. Policisti sicer niso napisali v katerem, so pa na kraju zaznali več prekrškov, in  sicer od kajenja v lokalu, do predvajanja glasne glasbe in prekoračitve obratovalnega časa lokala, iz česar lahko sklepamo, da je bil žur res dober. Zaradi vseh odkritih kršitev bodo policisti ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA V ZAGORICI
7.1.2023 – V Zagorici  nad  Kamnikom je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, glede škode pa sta se uspela dogovoriti sama, jima je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PRIDRŽANJE DRUŽINSKEGA NASILNEŽA
7.1.2023 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini ter ugotovili, da je partner nad svojo izvenzakonsko partnerico že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje ter jo spravljal v podrejeni položaj. Po prihodu policistov na kraj je vinjeni kršitelj vpil na mimoidoče in na policiste. Ker pa se, kljub zakonitim  ukazom policistov, naj preneha s kršitvijo, ni hotel pomiriti, sta mu bila, na podlagi   109/II  ZP-1,  odvzeta  prostost in odrejeno pridržanje  do iztreznitve. Kršitelj  je bil odpeljan v prostore za pridržanje, prav tako pa mu je bil izrečen  ukrep  prepovedi  približevanja po 60. členu ZNPPOL,  ki ga je dežurni preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal še za 15 dni.  V zvezi s kaznivim dejanjem nasilja v družini, pa bo zoper storilca podana še kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE POŠTNEGA NABIRALNIKA
8.1.2023 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanem poštnem nabiralniku, ki ga  je neznani storilec  ponoči poškodoval s pirotehničnim  izdelkom ter povzročil materialno  škodo. Policisti bodo škododelnega storilca poskušali izslediti in ovaditi.

POVOŽENJE DIVJADI
8.1.2023 – V Snoviku je  voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo.  Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec  izpolnjeval  vse  pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Kakšna zverina je vozniku prekrižala pot, policisti niso navedli.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve