Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razsvetljena voznica, žaljivi zet in zadnji ter preglasen gostilniški žur pred karanteno

Policijska kronika: Razsvetljena voznica, žaljivi zet in zadnji ter preglasen gostilniški žur pred karanteno

Kamniški policisti, ki bodo morali bržkone že jutri ponoči nadzirati, če se občani držimo vladno predpisanega protikoronskega »hausaresta« oz. policijske ure, so se v minulem tednu ubadali z marsičem, pomirili in prekinili pa so tudi zadnji gostilniški žur pred vnovičnim zaprtjem gostiln.

Kronika PP Kamnik (od 12. do 17. 10. 2020)

TULEČA ŠMARČANKA
12.10.2020 –  Policisti so posredovali v Šmarci, kjer je kršiteljica vpila, žalila in se nedostojno vedla do bivšega partnerja. Sledi zbiranje obvestil, policisti pa bodo teatralni nastop vpijoče Šmarčanke, zaradi kršenja javnega reda in miru, nagradili s plačilnim nalogom.

DOSTAVLJEN JE BIL »POŠTNO LEŽEČE«
12.10.2020 –  Policisti  so,  na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljana, realizirali odredbo  za  privedbo zoper osebo, ki se ni sama zglasila na sodišče in ni prevzemala pošte, najbrž pa bo »poštnina« kar draga.

PONAREJEN BANKOVEC
13.10.2020 – Policisti  so  bili  obveščeni, da so v Delavski hranilnici naleteli na ponarejen 50 evrski bankovec, ki se je nahajal v dnevnem izkupičku ene izmed kamniških firm.  Po  opravljeni  analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

POVOŽENA SRNA V PODGORJU
13.10.2020 – Občan je policiste obvestil, da se je nehote uvrstil med »raubšice«, saj je pri vožnji skozi naselje Podgorje povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je naključni cestni »raubšic« izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Kakšne poškodbe je utrpela srnica oz. kakšen je bil morebitni divjačinski golaž, pa policisti ne poročajo.

ZALETELA SE JE V KANDELABER
14.10.2020 – V  Žejah je prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznica, zaradi neprilagojene hitrosti, trčila v drog javne razsvetljave. Ob trku pa sta, tako voznica, kot njena sopotnica, najbrž videli vse zvezde, žal pa se je sopotnica v nesreči tudi lažje poškodovala. »Razsvetljeni« voznici, ki se ji je najbrž »posvetilo«, da mora odslej vozit bolj previdno in počasi, so policisti izdali plačilni nalog.

ZET JE ZMERJAL TAŠČO
14.10.2020 – Policisti  so (niso napisali kje) posredovali zaradi kršenja reda in miru, saj se je zet nedostojno vedel, žalil  z  neprimernimi  besedami  in vpil na prijaviteljico. Kaj je takšnega je zet svoji tašči rekel in storil, da je poklicala na pomoč policiste, policisti sicer niso sporočili, ampak so dodali le, da bodo »zlatega zeta« nagradili s plačilnim nalogom po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA DENARNICE V MERCATORJU
15.10.2020 – Neznani  storilec  je  v  trgovini  Mercator  izkoristil   priložnost in iz jopice,  ki  je bila na klopci, odtujil denarnico z dokumenti in večjo vsoto denarja.  Policisti bodo pregledali posnetke varnostnih kamer, zbrali obvestila in zoper storilca, če ga seveda izsledijo, podali kazensko ovadbo na  okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
15.10.2020 – Pri  trgovini (ne vemo kateri, ker policisti tega niso sporočili) se  je  zgodila  prometna nesreča s pobegom, kjer je neznani voznik  z  neznanim  vozilom,  trčil v parkirano vozilo prijaviteljice (no, vsaj ta je znana) in s kraja  odpeljal  ne  da  bi oškodovanki nudil svoje podatke. Zoper neznanca z neznanim vozilom, ki je pri neznani trgovini trčil v vozilo znane prijaviteljice, sledi zbiranje obvestil za njegovo izsleditev ter, če ga najdejo, tudi ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
16.10.2020  –  Na Perovem, v križišču za industrijsko cono,  je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila vpletena voznik osebnega vozila in mopedist, ki je vozniku odvzel prednost, za nameček pa je vozil tudi pod vplivom alkohola. Mopedist je bil v nesreči huje poškodovan, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v Ljubljano. Upamo, da čim prej okreva in bo kaj kmalu znova pri močeh, saj bo moral poravnati tudi plačilni nalog, ki mu ga bodo zaradi kršitev izdali policisti.

MLINAR ČUDNE SORTE
16.10.2020  –  Policista sta imela v Kamniku postopek z občanom, ki mu je bil zasežen kovinski  mlinček  z neznano  snovjo zeleno-rjave barve rastlinskega izvora in neznano  snov  zeleno-rjave  barve rastlinskega izvora v PVC foliji, za katero  se  sumi, da gre za prepovedano drogo. Po naših informacijah udeleženci v postopku niso zapeli »Ob bistrem potočku je mlin…«, bo pa po analizi, če bo le-ta pozitivna, zoper »mlinarskega« kršitelja, uveden hitri postopek.

ZADNJI ŽUR PRED KARANTENO
16.10.2020  –  Policisti so v Kamniku (kje ne omenjajo) obravnavali kršitev po zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v lokalu, v katerem so se nahajali gostje in zaposlena. Zoper kršilce, ki so se, zadnjič pred zaprtjem gostiln, preveč glasno poslavljali od dobre družbe in žlahtne kapljice, sledi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, v zvezi prekoračitve  obratovalnega časa lokala, pa so policisti podali tudi predlog pristojnemu inšpektoratu.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBANMI
V  Volčjem  Potoku  je  prišlo  do  prometne  nesreče z udeležbo motorista. Policisti  so  na kraju ugotovili, da je bil motorist v nesrečo vpleten sam, do nesreče pa je prišlo, ko je motorist, ki je vozil  motorno  kolo  iz  smeri  Radomelj proti Kamniku, zaradi prehitre  vožnje izgubil oblast nad motorjem, padel po vozišču ter se huje telesno poškodoval.