Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Rop taksista, preglasne goske in opozorilo policistov

Policijska kronika: Rop taksista, preglasne goske in opozorilo policistov

Policisti so imeli v prejšnjem tednu opraviti z različnimi »junaki«, od tistih, ki so jih motile preglasne gosi, do bežečih povzročiteljev prometnih nesreč in pretepačev žensk, iščejo pa tudi roparje, ki so oropali taksista.

Kronika PP Kamnik (od 26. 4, do 2. 5. 2021)

IZTERJEVALSKI GRAFITI V PODGORJU
26.4.2021 – V Podgorju je neznani storilec z rdečo barvo poškodoval kamnito ograjo, industrijski objekt in vozilo na dvorišču, na katere je z rdečim sprejem večkrat zapisal svoje »izterjevalske« zahteve: »Vrati pare…«. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

NASILNE KRAVE IN PREGLASNE GOSKE
26.4.2021 – Na območju Stolnika so krave poškodovale parkiran avtomobil, policisti pa so dogodek le evidentirali.

Z živalmi pa so imeli tega dne policisti opraviti tudi v Kamniku, kjer se je oseba pritožila nad sosedovimi goskami. Le-te naj bi bile preglasne, po mnenju prijavitelja pa naj bi se zaradi omenjenih gosk v okolici naselile tudi podgane. Ker v tem primeru ne gre za pristojnosti Policije, so policisti dogodek zgolj evidentirali, predvidevamo pa, da bodo vse težave rešene najkasneje v času, ko bo godoval sv. Martin.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
27.4.2021 – Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je povzročil neznani voznik z vozilom VW Passat črne barve, na katerem so bile nameščene reg. tablice, ki ne pripadajo vozilu. Omenjeni voznik je trčil v prometno signalizacijo in jo poškodoval, nato s kraja »junaško« odpeljal. Policisti bodo z zbiranjem obvestil poskušali ugotoviti identiteto povzročitelja prometne nesreče in materialne škode.

ROP TAKSISTA
28.4.2021 – Trije neznani moški so v jutranjih urah oropali taksista, ki je čakal na stranko, nato pa kraj zapustili z odtujenimi 200 evri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

ODTUJITEV DENARJA NA BANKOMATU
29.4.2021 – Na PP Kamnik se je zglasil občan, ki je pri dvigu gotovine na bančnem avtomatu pozabil vzeti denar, ob vrnitvi na kraj pa ugotovil, da denarja ni več. Le-tega je očitno »pobasal« neznani storilec, ki se najbrž ne zaveda, da je s tem storil kaznivo dejanje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba, morebitni »pošteni najditelj«, ki je najdeni denar zgolj začasno shranil na varno, pa ima še vedno priložnost, da denar vrne oz. prinese na PP Kamnik.

TEPEL JE ŽENSKO
30.4.2021 – Policisti so posredovali pri sporu med partnerjema, med katerima je prišlo do fizičnega obračuna. Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da je izven zakonski partner vpil na svojo partnerico, jo celo udaril po obrazu ter napodil iz stanovanja. Kršitelju bo, zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru, izdan plačilni nalog, bržkone pa bi si tudi sam zaslužil »kako vzgojno«.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN POBEGOM
1.5.2021 – Policisti so v Mekinjah obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je povzročitelj nesreče pobegnil oz. zapustil poškodovanca. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj nesreče, zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v vozilo oškodovanca, zatem pa peš pobegnil s kraja, ne da bi poškodovancu nudil pomoč in svoje osebne podatke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA KOLESA
2.5.2021 – Neznani storilec je na območju Kamnika odtujil moško kolo znamke Genesis, črne barve, s tankimi črtami rdeče in zelene barve ter z belim napisom. Policisti zbirajo obvestila, nato pa bodo podali kazensko ovadba na pristojno tožilstvo.

OPOZORILO POLICISTOV

Ker na območju Kamnika beležimo več priložnostnih tatvin, občane pozivamo, da poskrbijo za svoje premoženje, saj lahko s svojimi samozaščitnimi ukrepi veliko storijo, da do takšnih dejanj ne pride. Zaklepajo naj svoje hiše, delavnice, kleti… vrednejših predmetov pa ne puščajo na vidnih mestih.
V primeru, da opazite sumljive osebe in vozila v bližini stanovanjskih objektov, pa to sporočite Policiji na telefonsko številko 113.