Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sin je za dan žena žalil svojo mamo

Policijska kronika: Sin je za dan žena žalil svojo mamo

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu, med drugim, obravnavali tatvino bunde v Zdravstvenem domu, poskus vloma, dve nesreči s pobegom in nekaj vlomov, mirili pa so tudi nesramnega sina, ki je na dan žena svoji mami, namesto rožic, natresel cel kup žaljivk.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 3. 2019)

PROMETNA NESREČA
04.03.2019 – Na parkirišču pred zdravstvenim domom Kamnik je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo zaradi  neupoštevanje desnega pravila. Udeleženca sta izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
05.03.2019 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na Duplici. Neznani storilec je z orodjem  na vzvod vlomil skozi vhodna vrata stanovanjske hiše, vstopil v hišo, jo vso premetal, vendar ni ničesar odtujil in je od dejanja odstopil.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA BUNDE
05.03.2019 – Neznanec je v zdravstvenem domu Kamnik iz obešalnika pred ordinacijo odtujil jakno-puhovko znamke Zara sivo-rjavo-zelene barve in oškodovanko oškodoval za okoli 50 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
06.03.2019 – V Kamniku so policisti ustavili voznika neregistriranega vozila, ki ga je voznik za nameček vozil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zaradi omenjenih prekrškov vozilo začasno zasežegli in odpeljano v hrambo.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
06.03.2019 – Na policijsko postajo se je prišla občanka in prijavila prometno nesrečo s pobegom, saj je neznani voznik na parkirišču na Novem trgu trčil v njeno vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi pustil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
06.03.2019 – Policista sta na Perovem obravnavala prometno nesrečo s pobegom, v kateri je neznani voznik na parkirišču trčil v zadnji del parkiranega vozila prijavitelja  in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA
07.03.2019 – Pri trgovini Lidl na Ljubljanski cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja. Voznik povzročitelj je trčil v pred seboj stoječe vozilo, ki je ustavilo peški, da je varno prečkala vozišče. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEDOSTOJNO VEDENJE SINA
08.03.2019 – Policisti so v zasebnem prostoru v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru, saj se je sin nespodobno vedel do mame in ji, zaradi njenega novega partnerja, izrekel več žaljivk. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

OVIRAN DOSTOP DO OBJEKTA
09.03.2019 – Policisti so bili obveščeni o zaparkiranem dovozu do objekta na Livarski ulici. Ugotovljeno, da je vozilo znamke Volkswagen Pasat zaparkiralo dovoz. Izdano je bilo obvestilo o prekršku.

VLOM V VOZILO
10.03.2019 – Neznani storilec je preko noči na enem izmed parkirišč v Kamniku z orodjem na vzvod in razbijanjem stekla prednjih levih vrat vlomil v vozilo ter iz njega odtujil prenosni računalnik Lenovo, prav tako pa je odlomil plastiko pod volanskim obročem in preščipnil žici za zagon vozila.  Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.