Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Škandal v Komendi, tatinski sin in nasilni koruznik

Policijska kronika: Škandal v Komendi, tatinski sin in nasilni koruznik

Mama je prijavila sina, ki ji je ukradel denarnico, na Ljubljanski je šofer ozmerjal občana, na Duplici policisti iščejo grafitarja, v Komendi pa so se mimoidoči zgražali nad spečim občanom, ki ga je v avtu premagala alkoholna utrujenost.

Kronika PP Kamnik (od 9. do 15. 5. 2022)

KRAJA KOMBIJA
9.5. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je bilo z ograjenega dvorišča podjetja Helios Kemostik odtujeno kombinirano tovorno vozilo. Po ugotovitvah policistov je le-tega odtujil neznanec, ki je preskočil ograjo podjetja ter vstopil na dvorišče, s katerega je odpeljal odklenjeno vozilo, v katerem so bili tudi kontaktni ključi. Pri vožnji z dvorišča pa je bil precej neroden oz. kako drugače utrujen, saj je med vožnjo poškodoval tudi drsna vrata ograje. Policisti so odtujeno vozilo kasneje našli v sosednji vasi.

SIN JI JE UKRADEL DENARNICO
9.5. 2022 – Na kamniški policijski postaji se je oglasila mama ter prijavila tatvino denarnice, ki ji jo je ukradel sin. Policisti bodo poročilo o dogodku predali pristojnemu tožilstvu, saj gre za kaznivo dejanje, ki se preganja na zasebno tožbo.

POBEG NA PEROVEM
9.5. 2022 – Na policijski postaji se je zglasil oškodovanec ter policistom naznanil, da mu je na parkirišču pred trgovino Tuš na Perovem nekdo poškodoval osebno vozilo. Le-to mu je „butnil“ neznani voznik, ki je s kraja nato pobegnil, ne da bi pustil svoje podatke, lastniku vozila pa je „za spomin“ na nerodno srečanje ostala razbita zadnja leva luč na vozilu..

INTERVENCIJA NA LJUBLJANSKI CESTI
10.5. 2022 – Policisti so obravnavali incident na Ljubljanski cesti, ki ga je prijavil občan, ki je prišel na policijsko postajo. Iz razgovora so policisti ugotovili, da je omenjenega občana neznani voznik osebnega vozila brez vzroka verbalno napadel, s čemer ga je vznemiril in ponižal. Policisti bodo poskusili nesramno gobezdavega voznika izslediti in kaznovati.

DUPLIŠKI UMETNIK
10.5. 2022 – Policisti so bili obveščeni o ustvarjalnem vandalizmu, ki ga je zagrešil zaenkrat še neznani „dupliški umetnik“. Le-ta je namreč tekom vikenda na fasado Eurospina in trgovine KIK nakracal več grafitov, od raznih napisov, do rožic in sončkov. Dupliškega kracača policisti še iščejo.

TRČIL V KAMNITO OGRAJO
11.5. 2022 – „Policisti so bili napoteni v Buč, kjer naj bi mu neznanec oplazil kamnito ograjo in poškodoval svojo gumo.“ ??? To pa je (dobesedno) tudi vse, kar so o omenjenem dogodku zapisali policisti.

IZLIV VODE NA GMAJNICI
11.5. 2022 – „Na Gmajnici je počila cev hidranta in je vse poplavilo. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do izlitja vode na glavni cevi, ki oskrbuje polovico Komende. Na kraju so bili gasilci KPK, ki so zadevo sanirali. Vzrok za izlitje vode naj bi bila dotrajanost cevi,“ so zapisali policisti. Kaj naj rečemo, veseli nas, da ima, po navedbah kamniških policistov, KPK zdaj tudi svoje gasilsko društvo.

TATVINA DENARJA Z BANKOMATA NA DUPLICI
12.5.2022 – Na policijsko postajo je prišel oškodovanec, ki je policistom potožil, da je nekaj dni nazaj (7.5.2022), na bankomatu NLB na Ljubljanski cesti 45, dvignil 70 evrov gotovine ter jih pozabil v reži bankomata.

KOLESARKA JE PADLA NA PEŠPOTI
12.5.2022 – Policisti so obravnavali padec nemške kolesarke, ki se je s kolesom vozila po nekategorizirani makadamski pešpoti ob Kamniški Bistrici oz. po brezpotju, kjer je zaradi nepazljivosti padla in se odrgnila po levi podlahti.

NASILNI KORUZNIK
13.5.2022 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, ki ga nad svojo izven zakonsko partnerico izvaja njen partner. Psihično in fizično nasilje naj bi se odvijalo že več let, v tem času pa jo je partner večkrat udaril, prav tako pa se je do nje vedel žaljivo in poniževalno. Policisti bodo zbrali vsa obvestila, nato pa zoper družinskega nasilneža podali kazensko ovadbo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PALOVČAH
13.5.2022 – Oškodovanec je poklical policiste in jim povedal, da je v njegovo hišo nekdo vlomil skozi vrata terase. Policisti so na kraju ugotovili, da je vlomilec na silo, najbrž z orodjem na vzvod, vlomil vrata terase, vstopil v stanovanjsko hišo, ki jo je pregledal, kaj pa je iz nje odtujil, pa zaenkrat še ni znano. Policisti bodo vlomilca poskušali „spraviti na varno“.

TATVINA AKUMULATORJEV IZ SEMAFORJEV NA GRADBIŠČU V KAM. BISTRICI
14.5.2022 – Prijavitelj je policistom prijavil tatvino akumulatorjev s prenosnih semaforjev na gradbišču v Kamniški Bistrici. Električnega samooskrbneža policisti še iščejo.

ŠKANDAL V KOMENDI
14.5.2022 – Policisti so bili napoteni v Komendo, kjer naj bi neznana oseba ležala v osebnem vozilu, ne da bi kazala znake življenja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba pijana zaspala v osebnem vozilu z odprtimi prednjimi levimi vrati vozila, „spanje pravičnega“ pa je mimoidoče vznemirjalo do te mere, da so se nad tovrstnim početjem celo zgražali. Skratka, cel škandal.

V SOTESKI PREDOSELJ PADLA ZARADI NERODNOSTI
15.5.2022 – Policisti so bili preko RECO obveščeni, da so aktivirali GRS, ker naj bi pohodnica na nedostopnem terenu med Predosljem in Kamniško Bistrico nerodno stopila ter si zvila gleženj. Pohodnico so že na kraju oskrbeli in jo predali svojcem, ki so jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

POČENA GUMA
15.5.2022 – Policisti so bili napoteni na relacijo Mlaka – Tunjice, od koder jih je poklical občan in povedal, da si je, pri vožnji z osebnim vozilom po makadamski oz. gozdni poti, na osebnem vozilu presekal gumo. Kakšno zvezo ima počena pnevmatika s policisti, sicer ne vemo, upamo le, da jih v prihodnje občani ne bodo začeli klicati tudi zaradi kake druge „počene gumice“.