Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sončna goljufija, nasilno vinjena snaha in huda velikoplaninska krava

Policijska kronika: Sončna goljufija, nasilno vinjena snaha in huda velikoplaninska krava

Policisti so oglobili pijano snaho, ki je jela obračunavati s svojo taščo, kazensko ovadili nepoštenega izvajalca, ki je zgolj pobasal denar za sončno elektrarno, še vedno pa preiskujejo tudi okoliščine odmevnega “kravjega incidenta” na Veliki planini, v katerem je krava “pokazala svoje roge” dvema nizozemskima turistkama.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 18. 9. 2023)

POŠKODOVANJE OGLEDALA NA VOZILU  
11.9.2023 – Občan je policistom podal prijavo zoper svojega znanca, ki je z roko namerno poškodoval zunanje ogledalo na njegovem vozilu. Policisti bodo, ko bodo zbrali vse potrebne informacije, »razbijača« kazensko ovadili.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
11.9.2023 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na parkirišču Supernove ter na kraju ugotovili, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval lak na osebnem vozilu. Policisti bodo škododelneža poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA LOKALA
11.9.2023 – Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi in kršenju nočnega miru ter počitka v enem izmed lokalov v centru mesta. Na kraju so zaznali kršitev obratovalnega časa lokala, zaradi česa bodo prekrškovnemu organu posredovali predlog za uvedbo postopka.

PADEC KOLESARJA
12.9.2023
– Na lokalni cesti iz smeri Križa proti Suhadolam je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču ter se pri padcu lažje telesno poškodoval. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SONČNA GOLJUFIJA
12.9.2023
– Na kamniško policijsko postajo je prišel občan ter policistom prijavil goljufijo, saj je izvajalcu plačal, kot so navedli policisti, »velikanski znesek« za izdelavo sončne elektrarne, vendar je izvajalec denar obdržal, elektrarne pa še do danes ni postavil. Policisti bodo zoper znanega storilca podali kazensko ovadbo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
12.9.2023 – Policisti so imeli na Perovem v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
13.9.2023 – Na novem trgu so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika vozila, s katerim je voznik trčil v motor, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v kolikor bo pobegli voznik izsleden, pa bo za svoje dejanje »nagrajen« s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

POMOČ ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
13.9.2023 – Občan je policiste obvestil o občanki, ki ima psihične težave in ne uživa predpisane terapije, kar močno vpliva na bivanje in sobivanje v stanovanjskem bloku, zaradi česar je bila obveščena tudi dežurna ekipa Nujne medicinske pomoči ZD Kamnik. Zdravnik je oboleli občanki odredil prisilno hospitalizacijo, medicinsko osebje pa je policiste zaprosilo za pomoč pri prevozu pacientke na zdravljenje.

VINJENA SNAHA JE PRETEPLA TAŠČO
13.9.2023
– Policisti so posredovali na območju Kamnika, kjer se je snaha, ki je bila v vinjenem stanju, nedostojno vedla ter fizično obračunala s taščo. Tašča je v pretepu utrpela lažje telesne poškodbe, policisti pa bodo nasilno snaho kazensko ovadili.

PRIVEDBA PRED ROKO PRAVICE
14.9.2023 – Na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana so policisti realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Omenjena oseba je bila tako, po hitrem postopku, odpeljana na sodišče oz. pred roko pravice, ki naj bi bila menda, kot je moč prebrati v neki knjigi, katere platnice krasi državni grb, enako pravična do vseh državljanov.

PROMETNA NESREČA NA VIRU PRI NEVLJAH
15. 9. 2023 – Policisti so na Viru pri Nevljah obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Vzrok prometne nesreče je bila neprilagojene hitrosti, v prometni nesreči pa sta se poškodovala povzročitelj in njegov sopotnik. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA MARKOVEM
15. 9. 2023
– Na Markovem so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. Neznani voznik tovornega vozila je namreč trčil v ograjo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu pustil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v kolikor bo voznik izsleden, pa mu bodo napisali plačilni nalog.

NAPAD PSA
15. 9. 2023
– Policisti so bili obveščeni, da je občanko in njenega psa, ki je bil na povodcu, v bližini železniške postaje na Duplici, med sprehodoma napadel drugi pes. Pes je oba telesno poškodoval, policisti pa bodo poskušali ugotoviti lastnika napadalnega psa ter mu napisati plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM PRI SUPERNOVI
15. 9. 2023
– Policisti so na parkirnem prostoru pred Supernovo v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, zakrivil neznani mlajši voznik na električnem skiroju. Le-ta je namreč trčil v pravilno parkiran osebni avto, nato pa s kraja pobegnil, ne da bi oškodovanemu lastniku avtomobila pustil svoje podatke.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARTNEM
16. 9. 2023 – V Šmartnem v Tuhinju so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. Voznik tovornega vozila poljskih registsrkih števil je namreč trčil v ograjo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

GROZILEC
16. 9. 2023
– Policisti so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja grožnje, ki ga je, z resno grožnjo zoper telo in življenje občanke, zagrešil »policijski stari znanec«, ki ga bodo policisti, ko bodo zbrali vse potrebne informacije, kazensko ovadili.

NAJDEN BANČNA KARTICA NA VELIKI PLANINI
16. 9. 2023 – Pošteni Občan iz Kamnika je na Veliki planini našel bančno kartico Hitech zone. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh.

HUDA KRAVA IN TURISTKI
16. 9. 2023 – Policisti so na Veliki planini obravnavali napad krave na pohodnici ter ugotovili, da je imela ena od pohodnic pri sebi psa (ovčarja manjše rasti), ko se je nenadoma proti njej zapodila krava. Krava je z glavo udarila pohodnico, tako da je le-ta ta padla po tleh, pri padcu pa se je udarila v glavo ter utrpela lažje telesne poškodbe, in sicer udarnine po glavi in udarnine zapestja. Druga pohodnica je želela kravo odgnati, vendar se je krava zapodila še proti njej, ko pa se ji je turistka umikala, pa je pohodnica padla po tleh ter prav tako utrpela lažje telesne poškodbe, in sicer udarnine na nogi. Policisti dogodek še preiskujejo, pričakovati pa gre, da bo omenjena krava, ki ji turisti in njihovi psi, ki mendrajo pašo na Veliki planini, očitno niso najbolj povšeči, slej ko prej, končala v juhi.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
16. 9. 2023 – Policisti so v Kamniku na Zikovi ulici obravnavali tatvino dveh registrskih tablic. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
16. 9. 2023 – Na Gori pri Komendi so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, ki ji je botrovalo nepravilno prehitevanje. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve kolesarki, obe sta bili lahko telesno poškodovani. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG CIGARETA Z NEZNANO SNOVJO
16. 9. 2023 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z osebo, ki so ji, na podlagi zakona o prekrških, zasegli posušeno rastlina zeleno-rjave barve in kovinski mlinček z delci posušene rastline zeleno-rjave barve (sum konoplje). Po analizi bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

NEDOSTOJNI NASILNEŽ
16. 9. 2023 – Policisti so v Kamniku posredovali zaradi nedostojen vedenja na javnem kraju. Kršitelj se je namreč do prijaviteljice vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način, s takšnim vedenjem pa pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK ZAČETNIK
16. 9. 2023 – V Kamniku na Perovem je bil ustavljen voznik začetnik, ki je vozil osebni avto in kazal očitne znake alkoholiziranosti. Zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima v svoji sapi 0.31 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika začetnika, ki se je za volan spravil pod vplivom alkohola, sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ZASEG VOZILA V VOČLJEM POTOKU
16. 9. 2023 – Policista sta imela v Volčjem Potoku  v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zato mu je bilo vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo, voznik pa se bo moral soočiti tudi s kaznijo, ki mu jo bo prisodilo pristojno sodišče.

NAJDEN MOBILNI TELEFON  
18. 9. 2023 – Občan iz Kamnika je pred društvom upokojencev našel mobilni telefon znamke Samsung, črne barve, z modro – sivim ovitkom. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, lastnik telefona pa lahko le-tega prevzame na PP Kamnik.

POŠKODOVANJE REKLAMNIH TABEL NA PEROVEM
18. 9. 2023 – Neznani storilec je v trgovsko poslovnem centru Perovo, pred lokalom Picerija Skok, poškodoval reklamne table. Policisti ga bodo poskušali izslediti.

ZLORABA BANČNE KARTICE
18. 9. 2023 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Neznani storilec je namreč oškodovancu poslal sms sporočilo, o izvršeni transakciji, v vrednosti 49,99 evrov, ker pa oškodovanec pred tem ni nič kupoval preko spleta, meni, da je prišlo do zlorabe bančne kartice. Policisti bodo vse skupaj preiskali in storilca, če jim ga bo uspelo izslediti, kazensko ovadili.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve