Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sosed je sosedo lovil z grabljami, mladoletnik pa je vozil neregistrirano tovorno vozilo

Policijska kronika: Sosed je sosedo lovil z grabljami, mladoletnik pa je vozil neregistrirano tovorno vozilo

Kamniški policisti so v preteklem tednu, med drugim, obravnavali več prometnih nesreč, med katerimi se je ena končala tudi tragično, mirili sprte sosede in iskali popadljive pse, na Bakovniku pa so mladoletnemu vozniku brez izpita pa so zasegli neregistrirano tovorno vozilo.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 15. 2. 2020)

Prometna nesreča na kamniški obvoznici
10.2.2020 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče II. kategorije.  Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pred njim. Voznica je zadobila lahke telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča v Mostah
10.2.2020 – Policijska patrulja je bila napotena na prometno nesrečo v Moste, do katere je prišlo v križišču regionalne ceste Moste z lokalno cesto Komenda. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Komenda, ko pa je pripeljal v križišče z regionalno cesto , pa je izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je v tistem času pravilno pripeljal iz smeri Križa. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Delovna nesreča v Šmarci
10.2.2020 – Policisti so bili napoteni v podjetje v Šmarci, kjer se je med delom poškodoval delavec.  Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da si je delavec med vakumiranjem na delovnemu stroju poškodoval roko. Zaradi poškodbe je bil z reševalnim vozilom ZD Kamnik  odpeljan na UKC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bo napisano poročilo na tožilstvo.

Prometna nesreča s smrtnim izidom
11.2.2020 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči pri Šmarci, do katere je prišlo na regionalni cesti Duplica – Mengeš Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila čelno trčil v tovorno vozilo, ki je pravilno vozilo v smeri proti Mengšu. Zaradi poškodb je voznik osebnega avtomobila na kraju umrl. Ogled prometne nesreče opravili policisti prometne policije Ljubljana.

Zaseženi odtujeni registrski tablici na vozilu v Šmarci
11.2.2020 – Policisti so v Šmarci vozniku osebnega avtomobila zasegli registrski tablici, saj je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da sta tablici odtujeni. Proti potrdilu sta bili tablici zaseženi, sledi pa kazenska ovadba.

Tatvina dveh gorskih koles v Mostah
11.2.2020 – Policisti so bili napoteni v Moste, kjer je prišlo do tatvine kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec 11. 2. 2020, nekako med 01.00 in 15.00 uro, v Mostah odtujil dve gorski kolesi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Sosed je z grabljami je lovil sosedo
12.2.2020 – Policisti so posredovali v Mostah pri Komendi, kjer je prišlo do spora med občanom in občanko. Na kraju so policisti ugotovili, da sta se sprla sosed in soseda, pri čemer je sosed lovil sosedo ter jo preganjal z grabljami, in sicer zaradi izpuščenega psa. Sosedu je bil izdan plačilni nalog za kršenja javnega reda in miru, sosedi pa zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali, ker je imela izpuščenega psa.

Zaseg tovornega vozila mladoletnemu vozniku
12.2.2020 – Policisti so imeli v postopku voznika tovornega avtomobila za katerega se je izkazalo, da je mladoleten ter da ne poseduje vozniškega dovoljenja, obenem pa za vožnjo uporablja vozilo, ki ni registrirano. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, o tem pa bo obveščeno tudi sodišče v Kamniku.

Prometna nesreča s pobegom v Stahovici
13.2.2020 – Policijska patrulja je na parkirišču pri podjetju Calcit obravnavala prometno nesrečo s pobegom. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila svoje vozilo parkirala na parkirišču pred Calcitom. Ko se je istega dne vrnila do vozila je opazila, da je neznanec z neznanim vozilom trčil v njen parkiran osebni avtomobil in pobegnil, ne da bi pustil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Zaseg »zelišč« na Kranjski ceste
14.2.2020 – Na Kranjski cesti v Kamniku so policisti osebi zasegli ročno zvit cigaret z neznano rjavo-zeleno posušeno snovjo, ter zavitek z neznano zeleno posušeno snovjo za katero se sumi, da gre za nedovoljeno snov. Zasežene snovi bodo poslane v nadaljnjo analizo v primeru, da gre za prepovedano snov sledi hitri postopek.

Pes je napadel fanta in psa
15.2.2020 – V Lokah v Tuhinju je neznani pes napadel fanta in njegovega psa. Policisti so odkrili lastnika psa, ki je napadel fanta in mu izdali plačilni nalog.

Zaseg vozila na Korenovi
15.2.2020 – Patrulja je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, o tem pa bo obveščeno sodišče v Kamniku.